The Block

705px__habitare16_block-006

Nuori, innovatiivinen ja rohkea muotoilu esittäytyy The Block -korttelissa. Korttelista löytyy tulevaisuuden nimiä esittelevä Talentshop, prototyyppien Protoshop, muotoilukoulujen osastot sekä tuoreita startup-yrityksiä. The Block -korttelin tuottaa Imu Design.

Syksyn 2017 ideat on nyt valittu!

Protoshop esittelee ensi syksyn Habitare-messuilla alan valmistajille ja yleisölle 12 uutta tuoteideaa. Ideat valittiin 138 ehdotuksen joukosta ja ne kattavat kodinkalusteita, valaisimia sekä pientuotteita. Töitä juryttävät Imu Designin Elina Aalto, Krista Kosonen ja Saara Renvall sekä Habitaren ohjelmajohtaja Laura Sarvilinna. Tänä vuonna Protoshop järjestetään jo yhdeksättä kertaa.

58dcc1977c115.jpgTalentshopissa katsaus muotoilun nouseviin suunnittelijanimiin

Talentshopin mini-showroomeissa nuoret, nousevat muotoilijat esittelevät omaa tuotantoaan.  Mukaan valituilla muotoilijoilla on jo oma tunnistettava kädenjälki mutta heitä ei yleisö vielä välttämättä laajemmin tunne.

Saija Halko

”Suunnittelijana olen herkkä, tutkiva ja pikkutarkka. Keramiikka on hyvin haastava materiaali, siksi se jaksaa aina kiinnostaa. Käytän töissäni myös vulkaanista tuhkaa, jota kerään itse Färsaarilta.”

Maja on herkkä keraaminen maljakko, joka korostaa kukan kauneutta.

www.saijahalko.com

 

 

 

 

 

 

Tero Kuitunen

”Olen leikkisä ja kokeilunhaluinen hands on –suunnittelija. Teen kosketusmuotoilua, haluan että esine koskettaa jollakin tasolla tai sitä haluaa koskettaa. Studiotyöskentely ja piensarjat kiinnostavat kovasti. Talentshopiin teen jotakin vähän taiteellisempaa.

Carry me home-pöytä – pienhuonekalu &Bros-tuotemerkille

www.terokuitunen.com

 

Erin Turkoglu

”Olen tekijä, tarinankertoja ja koloristi. Rakastan erilaisia materiaaleja ja tekniikoita, ja Aalto Yliopistossa olen päässyt kokeilemaan lähes kaikkea tekstiilistä muoviin. Nyt teen keramiikkaa. Savi on vanha materiaali, mutta siinä on niin paljon mahdollisuuksia, se motivoi minua.”

Kivi-pöytä, johon Erin on kokeillut uutta tekniikkaa.

erinturkoglu.com

 

 

Aoi Yoshizawa

”Suunnittelijana minua kiinnostavat erityisesti materiaalit, värit ja pinnat. Olen suunnitellut paljon tekstiilejä sekä tapetteja. Töissäni yhdistyvät abstraktit muodot, tunnelmat, kokemukset ja muistot. Haluan jättää työhöni oman kädenjäljen, maalaan, piirrän ja leikkaan paperia käsin, ettei työ ole kokonaan tehty tietokoneella. Arvostan suuresti käsityöläisyyttä, ja tutkin miten voin hyödyntää sitä työssäni.”

Sumire-kangas. Tuotannossa, Svensson

www.aoiyoshizawa.com