Sunnuntai 17.9.2017

Ahead-hallin Arena-ohjelmalavan juontajana Sami Sykkö
Pidätämme oikeuden muutoksiin.

 

11.00 Nordic Buzz (EN)

Nordic Buzz is about introducing fresh and upcoming talents from the Nordics to design audiences in the region. This year there will be 50 companies participating from Denmark, Sweden, Estonia and Finland. Nordic Buzz has previously been in Formland, Denmark, and Formex, Stockholm, and this year will take Habitare fair in Helsinki.

Nordic Buzz esittelee nousevia designyrityksiä Suomesta, Ruotsista, Tanskasta ja Virosta. Nordic Buzz osallistui vuonna 2016 Tukholman Formexiin ja Herningin Formlandiin vuonna 2015, ja mukana on ollut kolmen viime vuoden aikana yli 200 yritystä. Nordic Buzzissa esittäytyvät brändit ovat uusia pohjoismaisia muotoilu- ja lifestyleyrityksiä, joiden tuotevalikoimaan kuuluu pieniä sisustustuotteita, lahjatavaroita ja sisustustuotteita, tekstiilejä ja asusteita.

 

12.00 United Stories – collaboration between Finland and China, South Korea and Japan from companies’ perspective

What the participating companies found from this collaborations and what was new to work across the boarders?

 

13.00 Miten Habi Kids syntyi?

Suunnittelija Mari Savio SuoMu ry:stä avaa Habi Kids 2017 -alueen ja -ohjelman suunnitteluprosessia, kokemuksia ja sitä, miten kokonaisuus suunniteltiin lasten kanssa lapsille. Lavalle nousevat myös Loviisan Mutku-kerhon koululaiset ja kertovat miten he mm. muotoilivat alueen värikarttaa ja kuosimaailmaa yhdessä muotoilijoiden kanssa. Suunnittelussa hyödynnettiin palvelumuotoilun metodeja ja osallistettiin kohderyhmää eli lapsia ja lapsiperheitä.

 

14.00 Sisusta ilmakasveilla

Erikoiset, ilman multaa elävät ilmakasvit vihreyttävät ja elävöittävät kotia ja sisustusta. Living with Air Plants -kirjan kirjoittaja toimittaja-yrittäjä Johanna Vireaho kertoo ilmakasveista, niiden eri lajikkeista, hoidosta ja käytöstä vihersisustuksessa.

Johanna Vireaho, vapaa puutarhatoimittaja, tietokirjailija ja yrittäjä

 

15.00 Kodin tilankäyttö 

Lokalin Katja Hagelstam ja Hanni Koroma keskustelevat kodin tilankäytöstä ja säilytyksestä. Missä menee raja taiteessa ja käyttöesineissä? Haastattelijana Sami Sykkö.

 

16.00 100 TUOLIA ja huutokauppa

Suomen Verhoilijamestarien Liiton jäsenet verhoilevat 100 tuolia ruokapöydän tuolista kevyeen nojatuoliin. Huutokaupattavat tuolit ovat olleet esillä messuilla ja huutokaupan tuotto lahjoitetaan Suomen Luonnonsuojeluliiton 100 luontohelmeä -hankkeelle.

 

 

SamiSykkö 300px

Sami Sykkö

 

Miten-Habi-Kids-syntyi_Mari-Savio-Photo-DSC02978

Mari Savio

Johanna_Vireaho

Johanna Vireaho

huutokauppa_kuvituskuva

100 tuolia