Sunnuntai 17.9.2017

Ahead-hallin Arena-ohjelmalavan juontajana Hanna Sumari
Pidätämme oikeuden muutoksiin.

 

11.00 Habitare ja Nordic Buzz jakavat Best Sustainable Business idea -palkinnon Nordic Buzz -osastolla olevalle yritykselle. Palkintona on osasto vuoden 2018 Habitareen.

Nordic Buzz on lifestyle-messu- ja verkostoitumisprojekti, joka esittelee nousevia designyrityksiä Suomesta, Tanskasta, Virosta ja Ruotsista. Nordic Buzz osallistui vuonna 2016 Tukholman Formexiin ja Herningin Formlandiin vuonna 2015, ja mukana on ollut kolmen viime vuoden aikana yli 200 yritystä. Nordic Buzzissa esittäytyvät brändit ovat uusia ja tuoreita pohjoismaisia muotoilu- ja lifestyleyrityksiä, joiden tuotevalikoimaan kuuluu pieniä sisustustuotteita, lahjatavaroita ja sisustustuotteita, tekstiilejä ja asusteita.

 

12.00 United Stories – collaboration between Finland and China, South Korea and Japan from companies’ perspective

What the participating companies found from this collaborations and what was new to work across the boarders?

 

13.00 Miten Habi Kids syntyi?

Suunnittelija Mari Savio SuoMu ry:stä avaa Habi Kids 2017 alueen ja ohjelman suunnitteluprosessia ja kokemuksia, eli miten kokonaisuus suunniteltiin lasten kanssa lapsille. Lavalle nousevat myös Loviisan Mutku-kerhon koululaiset ja kertovat miten he muotoilivat mm. alueen värikarttaa ja kuosimaailmaa yhdessä muotoilijoiden kanssa. Suunnittelussa hyödynnettiin palvelumuotoilun metodeja ja osallistettiin kohderyhmä eli lapset ja lapsiperheet.

 

14.00 Sisusta ilmakasveilla

Erikoiset, ilman multaa elävät ilmakasvit vihreyttävät ja elävöittävät kotia ja sisustusta. Living with Air Plants -kirjan kirjoittaja toimittaja-yrittäjä Johanna Vireaho kertoo ilmakasveista, niiden eri lajikkeista, hoidosta ja käytöstä vihersisustuksessa.

Johanna Vireaho, vapaa puutarhatoimittaja, tietokirjailija ja yrittäjä.

 

16.00 100 TUOLIA ja huutokauppa

Suomen Verhoilijamestarien Liiton jäsenet verhoilevat 100 tuolia, ruokapöydän tuolista kevyeen nojatuoliin. Huutokaupattavat tuolit ovat olleet esillä messuilla ja huutokaupan tuotto lahjoitetaan Suomen Luonnonsuojeluliiton 100 luontohelmeä -hankkeelle.

 

Hanna Sumari 300px

Hanna Sumari

Miten-Habi-Kids-syntyi_Mari-Savio-Photo-DSC02978

Mari Savio

Johanna_Vireaho

Johanna Vireaho

huutokauppa_kuvituskuva

100 tuolia