Sunnuntai 17.9.2017

Arena-ohjelmalava, Ahead-halli, juontaja Sami Sykkö

 

11.00 Nordic Buzz (EN)
Nordic Buzz is about introducing fresh and upcoming talents from the Nordics to design audiences in the region. This year there will be 50 companies participating from Denmark, Sweden, Estonia and Finland. Nordic Buzz has previously seen  in Formland, Denmark, and Formex, Stockholm, and this year will take Habitare fair in Helsinki.

 

12.00 United Stories – collaboration between Finland and China, South Korea and Japan from companies’ perspective
What the participating companies found from this collaborations and what was new to work across the boarders?

 

13.00 Miten Habi Kids syntyi?
Suunnittelija Mari Savio Suomen Muotoilukasvatusseura SuoMu ry:stä avaa Habi Kids 2017 -alueen ja -ohjelman suunnitteluprosessia, kokemuksia ja sitä miten kokonaisuus suunniteltiin lasten kanssa lapsille. Lavalle nousevat myös Loviisan Mutku-kerhon koululaiset ja kertovat miten he muotoilivat alueen värikarttaa ja kuosimaailmaa yhdessä muotoilijoiden kanssa. Suunnittelussa hyödynnettiin palvelumuotoilun metodeja ja osallistettiin kohderyhmää eli lapsia ja lapsiperheitä.

 

14.00 Puutarhatoimittaja, tietokirjailija ja yrittäjä Johanna Vireaho: Sisusta ilmakasveilla
Erikoiset, ilman multaa elävät ilmakasvit vihreyttävät ja elävöittävät kotia ja sisustusta. Living with Air Plants -kirjan kirjoittaja toimittaja-yrittäjä Johanna Vireaho kertoo ilmakasveista, niiden eri lajikkeista, hoidosta ja käytöstä vihersisustuksessa.

 

15.00 Kodin tilankäyttö 
Lokal-gallerian perustaja, valokuvaaja Katja Hagelstam ja sisustusarkkitehti, taiteilija Hanni Koroma keskustelevat kodin tilankäytöstä ja säilytyksestä. Missä menee raja taiteessa ja käyttöesineissä? Haastattelijana Sami Sykkö.

 

16.00 100 TUOLIA ja huutokauppa
Suomen Verhoilijamestarien Liiton jäsenet verhoilevat 100 tuolia ruokapöydän tuolista kevyeen nojatuoliin. Huutokaupattavat tuolit ovat olleet esillä messuilla ja huutokaupan tuotto lahjoitetaan Suomen Luonnonsuojeluliiton 100 luontohelmeä -hankkeelle.

 

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

 

SamiSykkö 300px

Sami Sykkö

Miten-Habi-Kids-syntyi_Mari-Savio-Photo-DSC02978

Mari Savio

Johanna_Vireaho

Johanna Vireaho

 

huutokauppa_kuvituskuva

100 tuolia