Skip to content

Habi Kids 2022 – Pop up Muumimuseo: Muumit ja meri

Lähde hauskalle merimatkalle koko perheen voimin! Habi Kids-alue muuttuu vuonna 2022 aavaksi, jännittäväksi mereksi, joka vie seikkailuihin täynnä puuhaa ja leikkiä. Koko perhe voi veneillä tai uida luodolta toiselle, ja merikartan mukaan suunnistaessa matka päätyy salaperäiselle majakalle. Mitä sieltä löytyykään?

Pop up Muumimuseo haluaa tarjota messuvieraille myös rauhaisan levähdyshetken merellisissä tunnelmissa. Voit vaikkapa istahtaa rantakallioille hetkeksi tai nauttia piknikin. ”Eväät voi tuoda mukanaan tai hakea viereisestä kahvilasta”, kertoo tuottaja Minna Honkasalo Muumimuseosta.

Maailman ainoa Muumimuseo

Muumimuseo on elämyksellinen taidemuseo kaikenikäisille muumien ja kuvataiteen ystäville Tampereella. Tove Janssonin (1914–2001) alkuperäiset kuvitukset ja Tuulikki Pietilän (1917–2009) kolmiulotteiset kuvaelmat kertovat muumien koko tarinan. Seikkaile suuresta tuhotulvasta vaarallisen juhannuksen kelluvaan teatteriin ja majakkasaaren arvoituksesta muumiperheen marraskuiseen katoamismysteeriin! Muumien elämänviisaus, huumori, seikkailumieli ja lämmin ystävällisyys puhuttelevat muumien ystäviä ympäri maailman.

Kuva: Tove Janssonin kansikuvapiirros kirjaan Muumipappa ja meri, 1966. Muumimuseo, Tampereen taidemuseon Muumilaakson kokoelma. ©Moomin CharactersTM