Skip to content

Habitare Startup

Habitaren Startup-alue kokoaa yhteen kiehtovimmat uudet ja kasvavat muotoilualan yritykset. Alue on suunnattu ensisijaisesti alkuvaiheessa oleville, nouseville brändeille sekä alan tuoreille tekijöille tuotantonsa esittelemiseen suurelle yleisölle.

Birch&Tales

Birch&Tales on suomalainen sisustuspaneelivalmistaja, joka tuo patinoituneen koivupuun karisman kotien ja julkisten tilojen seinille. Uniikit, käsityönä valmistettavat sisustuspaneelit kertovat tarinaa vuosikymmenten ajalta ja luonnon muovaama patina puun pinnalla luo jokaiselle paneelille yksilöllisen ilmeen. Sisustuspaneelien valmistusta ohjaa vahva ekologinen ajattelumalli sekä kierrätysajatus.

Finishfire Ky

Luovaa hulluutta & rakkuloita
Finishfire Ky on suomalaisen paloturvallisuudesta innostuneen suunnittelija Sanna Liimataisen yritys. ”Ensimmäisen Finishfire tuotteen suunnittelin vuonna 2016, kun tyttäreni tabletti oli lähellä sytyttää talomme tuleen. Designin halutaan usein olevan huomiopiste. Finishfiressa näin ei ole. Näiden tuotteiden on tarkoitus sulautua osaksi erilaisia tiloja. Palkintoja ja patentteja on kertynyt, mutta edelleen paiskin kädet rakkuloilla saadakseni tuotteeni maailmalle. ”Tänä vuonna osaston ilmettä on värittänyt graffititaiteilija Samuli Turunen (Street Name: KISS),  Suomen mestari 2016.

Husky Bongs

Husky Bongs on nuori kotimainen yritys, joka haluaa tuoda markkinoille ajattomia kauniita esineitä, jotka kestävät vuosikymmeniä. Tuomme messuille sarjan High End valaisimia, jotka kauneudellaan ja upealla designillaan tulevat puhuttelemaan monia. Käyttämämme puulajit ja niiden yhdistelmät metallin kanssa ovat käsitaidon parhaita esimerkkejä. Messuilla ovat esillä myös kauniit kuuloketelineet, jotka sopivat niin kotiin kuin julkisiin tiloihin. Wilhelm Bäckman on nuori suunnittelija, joka on luomassa uutta kotimaista tuotemerkkiä. Hänen ensimmäinen työnsä, joka oli esillä viime vuonna muun muassa Habitaressa ja Ruotsissa on saanut huomiota sekä kotimaassa että kansainvälisesti.

Juola Design

Kestävää muotoilua käsityönä oman kodin mittoihin
Juola Design on suomalainen designyritys, jonka muotoilija-puuseppä Marianna Juola perusti vuonna 2018. Yrityksen ideana on valmistaa muotoilullisesti ajattomia ja teknisesti korkealaatuisia huonekaluja käsityönä asiakkaan toiveiden mukaan. Juola Designin ensimmäinen mallisto valmistuu syksyn 2019 Habitare-messuille. Lapin maisemista ja tunnelmista inspiraationsa saaneen malliston eturivin tuote on Cornu-sohvapöytä, jonka jalkojen muotoilu muistuttaa poronsarvia. Juola Designin tuotteet on suunniteltu ihmisille, jotka rakentavat kotiaan rakkaudella ja arvostavat huonekaluja, jotka säilyvät sukupolvelta toiselle.

LuminaNordica

LuminaNordica on virolaislähtöinen yritys, joka suunnittelee ja valmistaa tyylikkäitä ja kestäviä valaisimia ja huonekaluja. Nämä pohjoismaiset valaisimet ja modernit tuotteet sopivat täydellisesti sisustukseen kuin sisustukseen. Käytämme huipputeknologiaa ja korkealaatuisia materiaaleja luodaksemme hienostuneita ja tasapainoisia tuotteita. Haluamme korostaa luonnollisia piirteitä, neutraaleja väripaletteja, yksinkertaisia linjoja ja toiminnallisuutta, minkä ansiosta tuotteemme ovat kevyitä ja ilmavia.  LuminaNordica-tuotteet on valmistettu ympäristöystävällisestä, kestävästä ja kauniista koivuvanerista. Ne on viimeistelty ympäristöystävällisellä Osmo-luonnonpuuöljyllä, jota saa useissa eri väreissä. Varjostimet on tehty käsityönä pienessä tehtaassa tarkoin valituista kankaista ja materiaaleista.

Maarit Maria

Maarit Marian Suomessa suunnitellut ja valmistetut huonekalut edustavat monimuotoista yksinkertaisuutta. Tuotteet hyödyntävät vanerin ainutlaatuista ulkonäköä ja kestävyyttä ja ovat koottavissa ilman ainoatakaan ruuvia. Brändi korostaa vastuuta ympäristöstä, mikä ilmenee pakkausmateriaaleissa, tehokkaassa logistiikassa, sekä tuotteiden uudelleenkäytettävyydessä. Miksi helppo kokoaminen ja purkaminen ei voisi olla myös huippulaatuisten designtuotteiden piirre? Johtava suunnitteluperiaate on toki lopulta esteettinen – pyrkimyksenä on luoda materiaalin, mittasuhteiden ja pintojen harmoniaa, aina uudella tavalla kiinnostavana ja totutusta poikkeavana. Brändi nojaa myös suomalaisiin materiaaleihin ja kotimaiseen työhön.

Real Fabric

Real Fabric valmistaa itse Pohjois-Karjalassa kodintekstiilejä luomuvillasta, luomupellavasta ja luonnostaan ekologisesta hampusta. Ekologinen sekä yksilöllinen mallisto on suunniteltu kaikille, jotka haluavat ostaa aidoista luonnonmateriaaleista tehtyjä kodin tekstiilejä, tukea eettistä, myrkytöntä ja ekologista tekstiilituotantoa sekä suomalaista käsityötä. Lisäksi Real Fabric tiedostaa digitaalisuuden tarpeen myös sisustuspalveluissa ja haluaa tarjota mahdollisuuden sisustukseen heillekin, jotka haluavat tehdä asioita itse omassa rauhassa ja itsenäisesti. Habitare 2019 -messuilla Real Fabric lanseeraa  “Löydä Kodin Sydän ja Mieleisesi Arki” -kodinjärjestelyn verkkokurssin. Kaikille sopivalla kurssilla tuetaan kodinjärjestelyssä virtuaalisesti ja autetaan saamaan kotiin haluttua tunnelmaa ja toimivaa järjestystä ilman liiallista tavarakaaosta, ekologisuutta unohtamatta. Real Fabricin osastolla sinulla on mahdollisuus tutustua tuotteisiin ja myös antaa mielen vaeltaa aistien varassa taiteen ja musiikin avulla.

Riot Innovations

Riot Innovations on suomalainen startup, joka innovoi ja kehittää energiatehokkaampaa huomista. Yhdistäen modernin teknologian ja muotoiluosaamisen, Riot julkaisee Habitaressa eese-älylaitteen; helpoimman ja tyylikkäimmän tavan vähentää energiankulutusta. Tule Start Up -alueelle tutustumaan tuotteeseen ja äänestämään omaa suosikki-designiasi. Ole osa tarinaamme, sillä miksi energiansäästämisen tulisi olla hankalaa.

Vera-Vera

Vera-Vera syntyi halusta tehdä jotain omaa luoden samalla parempaa huomista luonnollisia, jo entisaikaan hyväksitodettuja materiaaleja käyttäen. Vera-Veran ekologisilla ja luonnonmukaisilla tekstiileillä sisustat niin makuuhuoneen, kylpyhuoneen kuin keittiönkin. Pellavan eri muodot, pehmeät ja rouheat – ohuet ja paksut, muodostavat lempeän kokonaisuuden, joka sopii kotiin kuin kotiin. Kaikki tuotteet suunnitellaan ja valmistetaan alusta loppuun Suomessa zero waste -periaatteella. Kankaat hyödynnetään kokonaan, eikä mitään heitetä hukkaan. Materiaaleina käytetyt pellavakankaat tulevat Suomeen eurooppalaisilta auktorisoiduilta tehtailta, ja niillä on Öko-Tex100 -sertifikaatti. Luotamme yksinkertaisuuteen ja luonnonmateriaaleihin. Ajattomuus mahdollistaa samojen tuotteiden sopimisen niin satoja vuosia vanhoihin savusaunoihin, kuin moderniin skandinaviseen kotiin. Ajaton tyyli pitää tuotteet pinnalla vuodesta toiseen.

Wild Flower Helsinki

Wild Flower Helsinki on kansainvälisille markkinoille suuntaava sisustamisen, inspiraation ja yhteisöllisyyteen tähtäävä liike ja konsepti. Yritys avaa oman verkkokaupan sekä showroomin Helsingin Punavuoreen syksyllä 2019. Wild Flower Helsinki kerää yhteen sisäisen kaipuun, unelmat ja toiveet taiteen, muotoilun, estetiikan ja yhteenkuuluvuuden kautta. Meitä kuvastaa persoonallinen ja värikäs tunnelma, kierrätys, huolella valittu vintagehenkinen tapettivalikoima, kirpputorit, entisöinti ja vanhat tavarat, DIY-projektit, tekstiilit, skandinaavinen muotoilu ja vanhojen astioiden keräily.