Skip to content

Habitarematerials-näyttely herätti valtaisaa kiinnostusta Milanon designviikolla – Alcova-näyttelykokonaisuudessa vieraili yli 90 000 alan ammattilaista

Habitarematerials-näyttely nähtiin ensi kertaa Milanon Design Weekillä 17.–23.4.2023. Näyttely oli osa Joseph Griman ja Valentina Ciuffin kuratoimaa Alcova-näyttelykokonaisuutta, joka on Milanon Design Weekin viime vuosien kiehtovimpia ja seuratuimpia tapahtumia.

 

HABITAREMATERIALS INSTAGRAMISSA HABITAREMATERIALS MILANO PRESSIPAKETTI

Milanon designviikolla debytoinut Habitarematerials-näyttely ja näyttelyssä esittäytyneet 14 suomalaista materiaalivalmistajaa saivat upean vastaanoton Alcova-näyttelykokonaisuudessa. Alcovassa vieraili viikon aikana huikeat yli 90 000 alan ammattilaista. Vuosittain Salone del Mobile -messujen aikaan järjestettävä, asumisen ja muotoilun tulevaisuuksia esittelevä Alcova on osa Fuorisalone-tapahtuman ohjelmaa. Salone del Mobile -messutapahtuma ja kaupunkiin samanaikaisesti levittäytyvä Fuorisalone-tapahtumakokonaisuus muodostavat yhdessä Milano Design Weekin. Vaihtuvissa lokaatioissa nähtävä Alcova sijoittui tänä vuonna Ex Macello -nimiselle entiselle tukkutorialueelle Porta Vittorian tuntumaan.

 

NEMO arkkitehtien suunnitteleman kokemuksellisen ja innostavan materiaalikirjaston lähtökohtana on suunnittelun demokratisointi. Elämyksellinen materiaalikirjasto koostuu suomalaisyritysten materiaaleista ja kutsuu kansainvälisen designyleisön oppimaan niistä lisää.

”Habitarematerials on materiaalikirjasto, joka on kaikkien saatavilla. Siellä voi hypistellä, kokeilla ja luoda uutta. Näyttely tarjoaa kävijöille tilaa ja vapauden käydä läpi materiaaleja ja tutustua omaan makuunsa kokeilemalla eri pintojen ja värien yhdistelmiä. Materiaalit ovat esillä houkuttelevasti ja tuotemallien takana on tuotetiedot, jotka voi kuvata ja saada siten mukaansa hankintoja varten”, NEMO arkkitehtien Jussi Laine ja Maria Klemetti Laine kertovat.

 

Kuva: Unto Rautio

Habitarematerialsissa mukana 14 suomalaista materiaalivalmistajaa

Habitarematerials Milano muodostuu näyttelyarkkitehtuurista, suomalaisten materiaalitoimittajien mallipaloista sekä yritysten materiaaleista valmistetuista uniikeista huonekaluista. Näyttelyssä on mukana 14 suomalaisyritystä: Cover Story, CWP Oy, Durat, Johanna Gullichsen, Karava, Nordic Copper, Novo Wood, Pihlgren&Ritola, Sera Helsinki, Stala, Luonnonbetoni, Laatupaneeli, Tulikivi ja VM Carpet.

Kansainvälisestikin ainutlaatuinen näyttely tarjoaa suomalaisyrityksille ainutlaatuisen alustan astella kansainvälisen designväen tietoisuuteen ja profiloitua kansainvälisesti, sillä Milanon Design Week ja samaan aikaan järjestettävät Salone del Mobile -huonekalumessut on alan tärkein tapahtuma, joka kutsuu yhteen edelläkävijät ympäri maailman.

”Olemme hyvin iloisia, että juuri Habitarematerials on esillä Milanossa. Ajankohtaisuudessaan ja uutuusarvoltaan näyttely sopii Alcovan sisältöön mainiosti. Erityisen iloisia olemme voidessamme esitellä nimenomaan suomalaisia vastuullisesti toimivia materiaalitoimijoita”, Habitaren luova johtaja Laura Sarvilinna iloitsee.

Habitarematerials Milanon mediakumppani on Asun-lehti.

Habitarematerials Milano -materiaalitoimittajat