Skip to content

Habitarematerials

Habitarematerials on uudenlainen materiaalikirjasto Habitaressa, jossa kävijät pääsevät tutustumaan pintamateriaaleihin ja kokeilemaan eri materiaalien yhdistelmiä projekteihinsa ja hankintoihinsa. Konseptin toteutuksesta ja kuratoinnista vastaavat NEMO Arkkitehdit Jussi Laine ja Maria Laine. Tavoitteena on tarjota osallistava näyttelykokemus kävijöille, kasvattaa materiaalitietoutta sekä mahdollistaa uudenlainen osallistumistapa materiaalivalmistajille.

Kävijä valitsee, yhdistelee ja sommittelee materiaalikollaasin kollaasipöydälle ikuistettavaksi ja jaettavaksi. Mieleisistään yhdistelmistä kävijä saa valmistajien tiedot itselleen hankintoja varten.  Installaatiossa materiaalien äärellä on mahdollisuus viivähtää ja pysähtyä – tavoitteena on, että vieras voi eläytyä suunnittelijan rooliin. Konsepti tarjoaa kuluttaja-asiakkaalle irtokarkkimyymälän tavoin materiaalien ja vaihtoehtojen kirjon ja mahdollisuuden muodostaa omia materiaalikollaaseja projekteihinsa, hankintoihinsa ja somekanaviinsa.

”Materiaalimallit kuratoidaan NEMO:n toimesta, jotta yhdistelmät olisivat mahdollisimman kiinnostavia ja edustavia. Mukana on tuttujen valmistajien lisäksi myös kansainvälisesti kiinnostavia innovaatioita ja tuntemattomampia poimintoja. Mukana olevista materiaaleista syntyy messujen ajaksi ikään kuin Habitaren oma materiaalikirjasto”, kertoo NEMO Arkkitehtien sisustusarkkitehti Jussi Laine.

Eri valmistajien materiaalien yhdistely keskenään on näytteiden saamisen takia ollut kuluttajille usein haasteellista. Habitarematerials mahdollistaa kuitenkin eri pinta- ja rakennusmateriaalien yhdistelyn eri valmistajien tuotteiden välillä johtaen persoonallisiin ratkaisuihin.