Skip to content

Kerro rakkain Habitare-tarinasi!

Arvomme kaikkien tarinoiden jättäjien kesken 5 x 2 lipun pakettia Habitareen 2020.

Kerro tarinasi Tutustu tarinoihin

Habitare täyttää 50 vuotta – kerro meille rakkain
Habitare-muistosi

Juhlimme ensi vuonna Habitaren 50-vuotista taivalta. Haluaisimme kuulla millaisia kohtaamisia, oivalluksia ja innostavia muistoja Habitaren kävijöillä on tapahtumasta. Julkaisemme tarinoita Habitaren kanavissa syksystä 2019 alkaen ja koko juhlavuoden 2020 ajan. Arvomme kaikkien vastaajien kesken 5 x 2 lipun pakettia Habitareen 2020.

Mikä on sinun rakkain Habitare-tarinasi?

Kerro tarinasi

Kohtaamisia, oivalluksia ja inspiraation hetkiä Habitaressa jo 50 vuoden ajan

Onnesta soikeina Habitaressa

Varmaan rakkain muisto on messuilla vierailu aviomieheni kanssa. Olimme onnesta soikeina. Olimme edellisenä talvena löytäneet tontin ja rakennuslupakin oli kunnossa. Tilaus talotehtaalle oli myös tehty. Kaiken tämän lisäksi odotin esikoistamme. Oli ihana päästä messuille tutkimaan ja katselemaan mitä hankkisimme uuteen kotiimme – haaveesta oli tullut totta. Kyseisestä vierailusta on nyt 7 vuotta ja olemme sen jälkeen päässeet messuille vain kerran. Nyt esikoisemme on jo eskarilainen ja ensi syksynä koululainen. Koululaisen huone kaipaisi päivitystä.

Yhteisiä hetkiä messuilla

Tapana on mennä Habitareen äidin kanssa joka vuosi, tai ainakin tehdä suunnitelmia messujen ajalle yhdessä ja vaihtaa kokemuksia jälkikäteen. Olen 40-vuotias ja äiti 70.

Inspiraatiota ja uusia ideoita

Habitaresta saa inspiraatiota ja uusia ideoita. Otan kuvia, jotka toimivat muistin apuna. Nimenomaan rohkeat, värikkäät ja uudenlaiset ratkaisut kannustavat toteuttamaan omiakin ideoita.

Koukussa Habitare-messuihin

Muutama vuosi sitten kävin ensimmäisen kerran Habitaressa ja yllätyin. Olin ajatellut messut eräänlaiseksi huonekaluliikkeen jatkoksi, mutta siellä esiteltiinkin upeita ratkaisuja ja kokonaisuuksia sekä tuotteita, joita ei ketjukaupoista löydy. Jäin koukkuun Habitare-messuihin.

Turkoosi sohva

Löysin Habitaresta vuonna 2018 juuri sopivan sohvan mökille – yllätin itseni ihastumalla turkoosin sohvaan. Nyt se toimii väriläiskänä muuten valkoisten ja harmaiden kalusteiden joukossa luoden tilaan juuri oikeanlaisen beach house -tunnelman.

Suomalainen design elää ja kukoistaa

Ensimmäistä kertaa Habitaressa vieraillessani tajusin, että suomalaista designia ylipäätään on, ja varsinkin, että sillä voi sisustaa! Suomi kiri omassa designmaiden kategoriassani Tanskan rinnalle. Löysin messuilta toinen toistaan ihastuttavampia huonekaluja ja sisustusesineitä, muotoilua ja vinkkejä kotini sisustukseen.

Kolme sukupolvea yhdessä Habitaressa

Olemme äitini kanssa käyneet Habitaressa varmaan 10 vuotta. Vuoden 2017 Habitare oli minulle niin rakkain kuin myös mieleenpainuvin, koska silloin mukana oli myös poikani, joka syntyi vuoden 2016 lopussa. Kolme sukupolvea yhdessä tutkimassa sisustamisen uusimpia tuulia. Okei, kaksi tutki ja yksi nukkui. Se oli hienoa, ensimmäinen isompi reissu pojan kanssa. Messut tekivät tästä helppoa, koska käytävät ovat isoja, pääsee helposti hoitohuoneisiin ja on piiloisia paikkoja, jossa ruokkia. Oli ihana päivä!

Yllättävä kohtaaminen Habitaressa

Rakkain muistoni liittyy siihen kun tapasin Habitaressa vanhan opettajani. En tunnistanut häntä ja hän tuli luokseni juttelemaan. Paikka oli mitä hienoin kohdata pitkästä aikaa.

Yllätysten Habitare

Olin monien, monien vuosien jälkeen Habitaressa vuonna 2016, jossa esiteltiin Carl Gustaf Hiort af Ornäsin tuotantoa. Hämmästykseni oli valtava ja taisin ihan huudahtaa ääneen, kun huomasin ”oman tuolini” tuolirivistössä. Minulla on kotonani vanhempieni ensimmäinen nojatuoli, joka sattuu olemaan Ornäsin Prinssi. Missään tuolissa ei ole niin hyvä istua kuin Prinssissä – rakkain tuolini. Olen edelleen onnellinen Habitaressa vierailustani ja sieltä saamastani tiedosta kuka rakkaimman tuolini on suunnitellut.

Hämähäkki silinterihatussa

Habitaressa 2019 törmäsin Niemen kalusteiden osastolla säkkituoleihin, joiden aiheena oli Mauri Kunnaksen rakastetut Koiramäen hahmot. Hämähäkki silenterihatussaan -kuva ihastutti. Hankin säkkituolin kyseisellä kuvalla nuorelleni valmistujaisruusuksi muistuttamaan hänen saavutuksistaan kukkien sijaan. Kunnaksen tarinat olivat rakkaita nuoren ollessa vielä lapsi, silinterihattu symboloi valmistumista ja tuoli toimii oivasti nuoren kodin kalusteena. En olisi todennäköisesti törmännyt tähän tuotteeseen ellen olisi vieraillut jälleen kerran Habitaressa. Kiitos tästä tapahtumasta!