Skip to content

 

 

 

LUMINORD 2023 -valaisinsuunnittelukilpailu

Luminord 2023 -valaisinsuunnittelukilpailu on avattu. Nyt yhdettätoista kertaa järjestettävän kilpailun avulla etsitään uusia ja korkeatasoisia valaisininnovaatioita ja -tuotteita alan valmistavalle teollisuudelle.

Kilpailutehtävä

Kilpailutehtävänä on suunnitella ladattava ja helposti liikuteltava valaisin.

Ladattavat ja johdottomat valaisimet siirtyvät joustavasti paikasta toiseen silloin, kun verkkovirtaa ei ole lähellä tai virtajohdot ovat tiellä. Muotoilultaan ja valaistusominaisuuksiltaan laadukas ladattava valaisin piristää, luo turvaa ja lisää viihtyisyyttä niin sisä- kuin ulkotiloissa. Siirrettävän valaisimen monikäyttöisyyttä lisäävät valaistusvoimakkuuden ja värilämpötilan säätömahdollisuudet, mutta voisiko siirrettävässä valaisimessa olla muitakin älykkäitä ominaisuuksia? Entä voisiko akkua ladata muutenkin kuin verkkovirralla tai aurinkokennoilla?

Kilpailuun osallistuminen

Kilpailu on avoin kaikille. Kilpailuun voivat osallistua myös suunnittelijaryhmät ja alan opiskelijat.

Kilpailuehdotusten sisäänjättö päättyy 11.8.2023.

Kilpailun pääpalkinto on Suomen Messusäätiön lahjoittama 5000 euron arvoinen LUMINORD 2023 -palkinto. Pääpalkinnon lisäksi jaetaan Sähkötekniikan ja energiatehokkuuden edistämiskeskus STEK ry:n lahjoittama 5000 euron arvoinen STEK-nimikkopalkinto.

Tulokset julkistetaan Habitaressa keskiviikkona 13.9.2023. Palkitut työt ovat julkistamisen jälkeen esillä Habitaressa 13.–17.9.2023 Helsingin Messukeskuksessa.

 

Luminord-kilpailun järjestävät Sähkösuunnittelijat NSS ry, Suomen Valoteknillinen Seura ry, Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry, Sähköteknisen Kaupan Liitto ry ja Sähkötekniikan ja energiatehokkuuden edistämiskeskus STEK ry yhteistyössä Sisustusarkkitehdit SIO ry:n ja Ornamo ry:n kanssa.

 

Lue lisää kilpailutehtävästä ja sen säännöistä Kilpailun säännöt

 

Vuonna 2020 Luminord-kilpailussa haettiin valaisinta, jonka valmistuksessa oli käytetty yhtä tai useampaa kierrätysmateriaalia. Kilpailun voitti Sauli Flanderin ja Miro Virran ehdotus modulaariseksi julkisen tilan valaisimeksi. Terra-nimisessä kilpailutyössä oli hyödynnetty huokoistettua geopolymeeria.