Kaj Franck -palkintonäyttely

Vuoden 2017 Kaj Franck -muotoilupalkinto myönnettiin vaatesuunnittelija Anna RuohoselleHabitaressa 2018 nähdään Ruohosen upea palkintonäyttely.

 

Kaj Franck -muotoilupalkinto kunnioittaa muotoilija Kaj Franckin (1911–1989) työn henkeä ja periaatteita korkeatasoisesta, demokraattisesta ja funktionaalisesta suunnittelusta, jolla ratkaistaan käytännön haasteita ja luodaan uusia mahdollisuuksia muotoiluosaamista käyttäville yrityksille. Erityinen ansio on, jos palkinnon saaja samalla tuo arkeen kauneutta, iloa ja parempaa elämän laatua.

Vuoden 2017 Kaj Franck -muotoilupalkinnon saaja Anna Ruohonen on tehnyt pitkän ja menestyksellisen uran sekä Suomessa että Ranskassa. Hän on hieno esimerkki muotialan yrittäjästä ja suunnittelijasta, joka on yhdistänyt vahvan luovan otteen vaatesuunnittelun taitavaan tekniseen osaamiseen. Ruohonen on tehnyt pitkäjänteistä ja menestyksekästä yhteistyötä useiden suomalaisten merkittävien muotibrändien kanssa. Hänellä on oma tunnistettava muotokielensä, joka on vuosien kuluessa selkeytynyt ja kypsynyt sekä saanut vivahteita hänen monivuotisesta asuinympäristöstään Ranskasta. Rohkeus yrittäjänä ja menestyminen Suomessa ja maailmalla ovat toimineet hienona esimerkkinä nuoremmille suunnittelijoille.

Kaj Franck -palkintojuryyn kuuluivat vuonna 2017 toimitusjohtaja Petteri Kolinen / Design Forum Finland / juryn puheenjohtaja, Suomen Messusäätiön asiamies Pentti Kivinen, professori Heikki Orvola ja museonjohtaja Jukka Savolainen / Designmuseo.

Kuva: Liisa Valonen

annaruohonen.com

 

Kaj Franck -muotoilupalkinto voidaan myöntää suomalaiselle tai Suomessa asuvalle tai työskentelevälle ulkomaiselle muotoilijalle tai työryhmälle. Palkinnon on perustanut Design Forum Finland vuonna 1992 ja sen rahoittaja on Suomen Messusäätiö. Kaj Franck -palkinto on suuruudeltaan 10 000 euroa. Rahoittaessaan Kaj Franck -muotoilupalkintoa Suomen Messusäätiö haluaa kunnioittaa Kaj Franckin merkittävää elämäntyötä muotoilukulttuurimme pioneerina ja samalla antaa tunnustusta ja tukea nykyisille suunnittelijoillemme.

 

LUE LISÄÄ KAJ FRANCK -MUOTOILUPALKINNOSTA

 

Tutustu näyttelykatalogiin