Talentshop 2018

Habitaren Talentshop-näyttely 2018 esittelee neljä kiinnostavinta suomalaista muotoilijaa, joita Suomen ja maailman kannattaa seurata juuri nyt: Teemu Perttunen, Hanna-Kaisa Korolainen, Teemu Salonen ja Hanna Särökaari.

 

Talentshopiin valitut muotoilijat edustavat kukin vahvaa omaa linjaansa ja heillä on jo näyttöjä omasta osaamisestaan. Muotoilijat saavat oman osastonsa Habitaren nuorten muotoilijoiden The Block -alueelle syyskuussa 2018. Talentshopin kuratoivat Elina Aalto, Krista Kosonen ja Saara Renvall Imu Designista. Imu Design on kuratoinut Habitaren Talentshop-näyttelyn alusta alkaen.

 

Teemu Perttunen

 

Teemu Perttunen on valmistunut Lahden Ammattikorkeakoulun Muotoiluinstituutista sisustusarkkitehdiksi. Parhaillaan hän viimeistelee lopputyötään Tukholman Konstfackiin, jossa hän opiskelee tilasuunnittelun ja huonekalumuotoilun MA-ohjelmassa. Teemua kiinnostaa haastaa valloillaan olevat trendit ja konventiot ja hakea niihin uudenlaista näkökulmaa. Hän on kiinnostunut myös epätäydellisyyden estetiikasta ja esineiden inhimillistämisestä hallitun epäsymmetrian kautta, jolloin tuotteet heräävät henkiin omina hahmoinaan ja persoonallisuuksinaan.

teemuperttunen.com
@teemu.perttunen

Hanna-Kaisa Korolainen

 

Hanna-Kaisa Korolainen on Pariisin ja Brysselin kautta Helsinkiin kotiutunut muotoilija, jonka töissä painottuu käsillä tekeminen. Hänen tekstiili- ja keramiikkateoksensa sijoittuvat taideteollisuuden ja taiteen rajamaastoon. Suunnittelijana Hanna-Kaisa on ehtymättömän utelias ja heittäytyy alati uusiin kokeiluihin. Nostalgisen oloisissa teoksissa korostuvat värikkyys, runsaus ja vahva kädenjälki: tyyliä voisi kuvailla pohjoismaalaiseksi maksimalismiksi. Hanna-Kaisalla on tutkinto sekä valokuvataiteesta Turun Taideakatemiasta että tekstiilitaiteesta Aalto-yliopistosta. Opintojen välissä hän työskenteli Keski–Euroopassa muotialalla. Parhaillaan Hanna-Kaisa valmistelee inspiraatiota käsittelevää väitöskirjaa Aalto-yliopiston muotoilun laitoksella.

 

hannakaisakorolainen.com
@hannakaisakorolainen

Teemu Salonen

 

Teemu Salonen on padasjokelainen muotoilija, joka on työskentelyssään keskittynyt uniikkeihin objekteihin. Käsillä tekeminen on oleellinen osa hänen suunnittelijaidentiteettiään: hän näkee teoksensa samaan aikaan sekä esineinä että veistoksina. Salosen vuosien kokemus kuraattorina kuvataidealalla sekä lujitemuoviyrittäjänä ovat vaikutteina hänen ennakkoluulottomissa esineissään. Salonen on haasteista syttyvä kokeilunhaluinen tekijä, joka sekoittelee suvereenisti erilaisia materiaaleja ja tekniikoita aina lasikuidusta keramiikkaan tai tiskiharjaan. Hän on koulutukseltaan puuseppä ja käsityömuotoilija, jolle verstas on hauskanpitopaikka, jossa mauttomuudet ja hienostuneisuudet rullaillaan sujuvasti samaan epäsymmetriseen pakettiin.

 

teemusalonen.fi
@salonenteemu

Hanna Särökaari

 

Hanna Särökaari on helsinkiläinen muotoilija ja sisustusarkkitehti, joka viimeistelee maisterin opintoja Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulussa kalustesuunnittelun koulutusohjelmassa. Hänen tyyliään voisi kuvata pelkistetyksi, käytännölliseksi ja ajattomaksi. Hanna on osallistunut aikaisempina vuosina Habitaren Protoshopiin, josta kasviaiheiset Kerä-amppeli ja Oksa-kranssi ovat löytäneet valmistajan kotimaiselta GranDesign Finlandilta. Hanna kuuluu palkittuun Luomo-kollektiiviin, jonka yhteisnäyttelyt Milanossa ovat keränneet paljon kansainvälistä huomiota.

 

hannasarokaari.fi
@hannasarokaari

Protoshop 2018

Habitaressa 2018 kymmenettä vuottaan juhlistava Protoshop-näyttely esittelee 10–12 uutta prototyyppiä tai tuoteideaa. Näyttelyn tuotevalinnat tekevät Imu Designin Elina Aalto, Krista Kosonen ja Saara Renvall sekä Habitaren luova johtaja Laura Sarvilinna.

 

Lue lisää Protoshopista