Näyttelyt

 

 

Habitaren 11 erikoisnäyttelyä esittelevät tämän päivän ja huomisen muotoilua, tekijöitä ja yrityksiä Suomesta muihin Pohjoismaihin ja Aasiaan.

Uusi ja innovatiivinen suomalainen muotoilu löytyy The Block -korttelista, jossa Talentshop tuo esiin neljä nousevaa suunnittelijaa ja Protoshop kokoaa nuorten suunnittelijoiden tuoteideat näyttelyksi. Inspiroidu kierrätysmateriaalien käytöstä No Trash -näyttelyssä ja katso tulevaisuuteen Signals-trendinäyttelyssä.

Habitare ja Designmuseon joka toinen vuosi nähtävään Habitare Collection -näyttelyyn asiantuntijajury on kuratoinut noin 15 designesineen kokoelman kansainvälisiltä muotoilijatähdiltä.

Luo silmäys tulevaisuuden materiaaleihin Far Ahead! -näyttelyssä, tutustu Juhani Salovaaran tuotantoon Kaj Franck -palkintonäyttelyssä ja katso mitä tämän vuoden EcoDesign tarjoaa. Tee löytöjä Design Outletissä ja ihastele Habitare-suunnittelukilpailun nerokkaita finalisteja. Signature yhdistää yllättävällä tavalla muotoilun ja nykytaiteen: tule katsomaan millaista nykytaiteen poimintoja tunnetut muotoilijat ja arkkitehdit, kuten Maija Louekari, Juhani Pallasmaa ja Laura Väinölä ovat tehneet.

Taiteilija Anssi Pulkkisen nykytaideteos Street View (Reassembled) saa ensiesityksen Suomessa Habitaren hallissa 2. Teos koostuu Syyriasta tuoduista taloraunoista ja kommentoi Habitaren Huomisen koti -teemaa kodittomuuden ja pakolaisuuden näkökulmasta.

Mitä on tulevaisuuden muotoilu ja tilasuunnittelu? Suuntaa näyttää Habitare-suunnittelukilpailu, jonka tulokset julkistetaan keskiviikkona 13.9. Finalistityöt ovat esillä omassa näyttelyssä.

 

Kuva: Signature-näyttely, Habitare 17, Laura Väinölä by Osma Harvilahti, teos by Hermanni Saarinen