The Block

 

 

Nuori, innovatiivinen ja rohkea muotoilu esittäytyy Habitaren nuorten suunnittelijoiden The Block -korttelissa. The Blockissa nähdään nousevien tekijöiden töitä esittelevä Talentshop, prototyyppien näyttely Protoshop, muotoilukoulujen osastot sekä alan tuoreita startup-yrityksiä. The Block -alueen tuottaa Habitareen Imu Design.

Talentshop esittelee neljä nousevaa muotoilijanimeä 

 

 

Ketkä ovat huomisen muotoilijoita? Mistä heidän tyylinsä tunnistaa? The Block -alueella nähtävä Talentshop esittelee neljän kiinnostavan, nousevan muotoilijan tuotantoa. Heistä jokaisella on jo oma suunnittelijaidentiteetti ja tunnistettava tyyli, mutta laajempi yleisö ei heitä vielä välttämättä tunne. Tänä vuonna Talentshopissa nähdään muotoilijat:

Saija Halko

”Suunnittelijana olen herkkä, tutkiva ja pikkutarkka. Keramiikka on hyvin haastava materiaali, siksi se jaksaa aina kiinnostaa. Käytän töissäni myös vulkaanista tuhkaa, jota kerään itse Färsaarilta.”

Maja on herkkä keraaminen maljakko, joka korostaa kukan kauneutta.

www.saijahalko.com

 

 

 

Tero Kuitunen

”Olen leikkisä ja kokeilunhaluinen hands on -suunnittelija. Teen kosketusmuotoilua, haluan että esine koskettaa jollakin tasolla tai sitä haluaa koskettaa. Studiotyöskentely ja piensarjat kiinnostavat kovasti. Talentshopiin teen jotakin vähän taiteellisempaa.

Carry me home -pöytä – pienhuonekalu &Bros-tuotemerkille

www.terokuitunen.com

 

Erin Turkoglu

”Olen tekijä, tarinankertoja ja koloristi. Rakastan erilaisia materiaaleja ja tekniikoita, ja Aalto-yliopistossa olen päässyt kokeilemaan lähes kaikkea tekstiilistä muoviin. Nyt teen keramiikkaa. Savi on vanha materiaali, mutta siinä on niin paljon mahdollisuuksia – se motivoi minua.”

Kivi-pöytä, johon Erin on kokeillut uutta tekniikkaa.

erinturkoglu.com

 

 

Aoi Yoshizawa

”Suunnittelijana minua kiinnostavat erityisesti materiaalit, värit ja pinnat. Olen suunnitellut paljon tekstiilejä sekä tapetteja. Töissäni yhdistyvät abstraktit muodot, tunnelmat, kokemukset ja muistot. Haluan jättää työhöni oman kädenjäljen: maalaan, piirrän ja leikkaan paperia käsin, ettei työ ole kokonaan tehty tietokoneella. Arvostan suuresti käsityöläisyyttä, ja tutkin miten voin hyödyntää sitä työssäni.”

Sumire-kangas – tuotannossa, Svensson

www.aoiyoshizawa.com

Protoshopin syksyn 2017 tuoteideat on valittu!

 

The Block -kortteliin sijoittuva prototyyppien näyttely Protoshop esittelee 12 uutta tuoteideaa yleisölle ja alan valmistajille. Protoshopissa nähtävät ideat valittiin 138 ehdotuksen joukosta – mukana on kodinkalusteita, valaisimia ja pientuotteita. Töitä arvioivat Imu Designin Elina Aalto, Krista Kosonen ja Saara Renvall sekä Habitaren ohjelmajohtaja Laura Sarvilinna. Protoshop järjestetään Habitaressa jo yhdeksättä kertaa. Lue lisää Protoshopista.

Laura Väre: 7  

Lassi Alestalo: A4

Maarit Peräsuo: Betula

Jussi Alanen: Hook

Lea Randebrock: Ivan

Meri-Tuuli Porras: Lehvä

Juha Ryhänen: Mai

Julia Popova: Majakka

Sarokaari, Kivioja, Sarajärvi: Oksa

Kristoffer Heikkinen: Rod

Kristoffer Heikkinen: Spar

Riku Toivonen: Tanelinelonen