Skip to content

Habitaren pop up -osastot

Habitaren 2022 pop up -osastoina olivat keväällä 2021 lanseerattu, kotimainen huonekaluyritys Vaarnii sekä japanilainen, astioita, ruokailuvälineitä ja kattaustarvikkeita valmistava Tokyo Saikai. Pop up -konsepti toteutetaan tapahtumassa nyt neljännen kerran.

Vaarnii

Huonekaluja valmistavan Vaarniin suunnittelu nojaa vahvasti suomalaiseen perinteeseen ja sen kansanomaiseen muotokieleen. Yrityksen nimeen onkin sulautettu suomalaiset sanat vaarna ja saarni. Vaarniin tuotteet valmistetaan Suomessa, kotimaisista materiaaleista, ja ne on suunniteltu laadukkaasti ja kestämään aikaa. Koko hankintaketju verkkosivuja myöten on läpinäkyvä.

Tokyo Saikai

Tokyo Saikain juuret ovat japanilaisessa posliinikaupunki Hasamissa. Yritys on erikoistunut suunnittelemaan ajatonta ja kestävää käyttökeramiikkaa sekä ruokailuvälineitä. Tokyo Saikai työllistää useita kansainvälisiä suunnittelijoita, ja yksi heistä on suomalainen suunnittelija Maija Puoskari. Hänen suunnittelemansa Nuppu-astiamallisto on yksi Tokyo Saikain pop upissa myynnissä olevista tuotesarjoista. Myös Tokyo Saikai perustuu paikalliseen valmistukseen ja aikaa kestävään designiin.