Skip to content

The Block: Talentshop & Protoshop

Haku Talentshop- ja Protoshop -ohjelmiin on nyt auki!

Vuoden 2023 Talentshop- ja Protoshop-haut ovat käynnistyneet ja ensi vuoden näyttelyihin otetaan nyt vastaan hakemuksia.

Talentshop

Habitaren Talentshop-näyttely esittelee neljä kiinnostavinta suomalaista muotoilijaa, joita Suomen ja maailman kannattaa seurata juuri nyt. Suunnittelijoille ja työryhmille tarjotaan mahdollisuus esitellä osaamistaan näyttelyssä omien erillisten osastojen puitteissa.

Talentshop tarjoaa 4 suunnittelijalle tai työryhmälle mahdollisuuden esitellä osaamistaan. Talentshopiin valitaan muotoilijoita joilla on oma vahva suunnittelijaidentiteetti, mutta joita suuri yleisö ei vielä laajemmin tunne. Muotoilijat saavat oman osastonsa Habitaren nuorten muotoilijoiden The Block -alueelle. Talentshopin kuratoivat Elina Aalto, Krista Kosonen ja Saara Renvall Imu Designista. Imu Design on kuratoinut Habitaren Talentshop-näyttelyn alusta alkaen.

Vuoden 2023 Talentshop-haku on käynnistynyt! Hakuaika jatkuu 27.1.2023 asti. Talentshopiin on haussa neljä tekijää. Katso osallistumisohjeet ja hae mukaan!

Osallistumisohje

 

Vuoden 2022 Talentshop-näyttelyssä esillä olivat muotoilijat Ville Aakula, Ekin Kayis, Mari Koppanen ja Zuzana Zmatekova. Tutustu muotoilijoihin tästä!

Protoshop

Protoshop-näyttely esittelee vuosittain 10-12 uutta prototyyppiä ja tuoteideaa Habitaressa. Näyttely on vuosien varrella toiminut nuoren muotoilun suunnannäyttäjänä ja uuden muotoilun esiinnostajana.

Protoshop-näyttelyyn voi ehdottaa mitä tahansa koti- tai julkitilasisustamiseen liittyvää muotoilutuotetta. Valinnassa kiinnitetään erityisesti huomiota töiden omaperäisyyteen, oivaltavuuteen ja tuotepotentiaaliin. Etsinnässä ovat ensisijaisesti ennen julkaisemattomat työt, mutta työn aiempi esittely ei ole este valinnalle. Näyttelyn tuotevalinnat tekevät Imu Designin Elina Aalto, Krista Kosonen ja Saara Renvall sekä Habitaren luova johtaja Laura Sarvilinna.

Vuoden 2023 Protoshop-haku on käynnistynyt! Hakuaika jatkuu 27.1.2023 asti. Protoshopiin haetaan noin kymmentä tuoteideaa. Katso osallistumisohjeet ja hae mukaan!

Osallistumisohje

 

Habitaressa 2022 nähtiin poikkeuksellisesti vuosien 2020 ja 2021 suunnittelijat. 

Vuoden 2020 Protoshopin suunnittelijat ovat Tatu Laakso, NG Wing Yin (Didi), Essi Aalto, Tautvydas Petruškevičius, Elina Parmakoff & Katarina Westerlund, Maiju Räty, Laura Kuusajoki, Miika Ruotsalainen, Aleksi Peltonen, Lilli Ilmavirta, Veli-Antti Virtanen ja Virpi Heikkinen. Tutustu muotoilijoihin tästä!

Vuoden 2021 Protoshopin suunnittelijat ovat Ida Korsström, Kati Peltola, Netta Kandelin, Imola Balogh, Riku Toivonen, Susanna & Tobias Feuerbacher, Yingjie Liang, Tong Ren, Juho Pasila ja Sandra Prami. Tutustu muotoilijoihin tästä!