Roots – Pintaa syvemmälle

”Suunnittelussa aitous ja totuudellisuus näkyvät viimeistelemättömyytenä, keskeneräisyytenä, eriparisuutena ja sattumanvaraisuutena. Luovuus vie voiton annettujen sääntöjen mukaan toimimiselta.”

 

Arvostus omia juuria kohtaan ja kiinnostus asioiden alkuperään sekä samalla muita kulttuureja kohtaan kasvaa globalisoituvassa maailmassa. Habitaren vuoden 2018 teema Roots – Pintaa syvemmälle nostaa esiin ja korostaa asioiden alkuperää, aitoutta ja persoonallisuutta. Teema näkyy osastoilla ja ohjelmassa Habitaressa 12.–16.9.2018. Habitaren näyttelyarkkitehtuurin teeman ympärille suunnittelee arkkitehti- ja suunnittelutoimisto Mattila & Merz.

 

Epävarmuuden ajassa tarpeemme tuntea juuret ja tietää mistä tulemme korostuu ja vahvistaa turvallisuudentunnettamme. Monikulttuurisuus on kommunikoimista eri kulttuurien välillä, mutta myös sitä, että ymmärrämme omien juuriemme ulottuvan yli kansallisten rajojen. Kun mittakaava on koko maailma, olemme yhtä ja lopulta samankaltaisia juurinemme.

– Suunnittelussa aitous ja totuudellisuus näkyvät viimeistelemättömyytenä, keskeneräisyytenä, eriparisuutena ja sattumanvaraisuutena. Luovuus vie voiton annettujen sääntöjen mukaan toimimiselta ja siihen myös Habitaressa mukana olevia kannustamme, toteavat teeman suunnittelijat, Urban View Oy:n trendiasiantuntija Antti Rimminen ja kulttuuri- ja muotitoimittaja Mia Dillemuth.

Arvojen määrittäminen ja niiden mukaan toimiminen korostuvat nykyajan vaikeasti ennustettavassa maailmantilanteessa. Olemme yhä tietoisempia ostopäätösten eettisyydestä ja arvostamme aitoutta ja läpinäkyvyyttä. Yritykset pyrkivät erottautumaan toisistaan entistä enemmän persoonallisen ja inhimillisen brändin ja arvojen avulla.

Stereotypioiden sijaan etsitään yhä moninaisempia esitystapoja. Identiteetti ei ole enää pysyvä, muuttumaton käsite, vaan se voi pitää sisällään useita eri puolia, olipa kyseessä henkilö tai yritys.

 

Näyttelyarkkitehtuurin suunnittelee Mattila & Merz

 

Habitaren Ahead-alueen näyttelyarkkitehtuurista vastaavat Laura Mattila ja Mikko Merz arkkitehti- ja suunnittelutoimisto Mattila & Merzistä. Suunnitelma ammentaa suomalaisista juurista ja vie ajatukset tanssilavoille ja seurantaloille.

Ahead-alueella käytetyn puumateriaalin toimittaa Fiskarsin Laatupuu. Yrityksen toimittamaa puumateriaalia löytyy huonekalujen lisäksi mm. Kampin kappelista, Korkeasaaren apinoiden kiipeilypuista, Kiasman taideteoksista ja Heurekan ulkokalusteista.

urbanview.net

aroundjournal.com

mattilamerz.fi

laatupuu.fi