Skip to content

 

 

 

 

 

 

 

 

Suuri sisustustunnustus 2020 – Onnea Finnish Design Shop!

Juhlavuotensa kunniaksi Habitare myönsi yhdessä pääyhteistyökumppaneidensa kanssa ensimmäisen Suuren Sisustustunnustuksen toimijalle, joka nostaa esille alan tuotteita, toimijoita ja konsepteja. Sisustusmedioista koostunut raati valitsi voittajaksi Finnish Design Shopin, joka sai kehuja muun muassa siitä, miten Finnish Design Shopin konsepti on loppuun asti hiottu, elää ja kehittyy jatkuvasti ajan mukana.

Tunnustuksen takana on Suomen sisustusmedioista ja -toimijoista koostuva asiantuntijaraati, joka on valinnut finaaliin kymmenen kiinnostavinta tuotetta, toimijaa ja toteutusta, jotka jokaisen kannattaa laittaa merkille.

Tänä vuonna 50-vuotista taivaltaan juhliva Habitare myönsi ensimmäisen Suuren Sisustustunnustuksen yhdessä pääyhteistyökumppaniensa Asunin, Avotakan, Dekon ja Glorian Kodin kanssa.

#suurisisustustunnustus2020

Finnish Design Shop

Laadukkaan verkkokaupan suomalainen uranuurtaja, joka toi huippudesignin helposti kaikkien ulottuville ja aktiivisesti kehittää myös uusia, ajan ilmiöihin liittyviä elementtejä. Esimerkkinä on Franckly-konsepti, joka toimii nerokkaana, silti luontevana osana kokonaisuutta tarjoten alustan laadukkaiden muotoilutuotteiden jälleenmyynnille ja kierrätykselle.

Raadin kommentti voittajasta:

”Finnish Design Shop on tuonut kaikille suomalaisille mahdollisuuden saada huippudesignia. Vuonna 2004 perustettu yritys on maailman suurin pohjoismaisen designin verkkokauppa, joka tuo yhteen muotoilun huippunimet, on ajassa mukana ja kehittyy jatkuvasti. Finnish Design Shopin konsepti on huippuunsa hiottu: valikoima on erinomaisesti kuratoitu ja muuttuu ajassa, sivusto on helppokäyttöinen ja selkeä. Toimitusvarmuus ja -nopeus ovat omaa luokkaansa: kahdessa päivässä saat vaikkapa Aalto-jakkaran Utsjoelle.”

finnishdesignshop.com

Kuva: Otto Virtanen
Kuva: Otto Virtanen
Kuva: Otto Virtanen

Finalistit 2020

Studio Kaksikko: Salla Luhtasela ja Wesley Walters

Työssään tinkimätön muotoilijakaksikko on lunastanut töillään nopeasti paikkansa sekä suomalaisella että kansainvälisellä muotoilukentällä. Studio Kaksikko tunnetaan myös Nikarille suunnittelemastaan Academia-tuolista.

studiokaksikko.com

Kuva: Mickael Vis
Kuva: Chikako Harada
Kuva: Muuto

Company: Aamu Song ja Johan Olin

Täysin omintakeisella tavalla työskentelevä muotoilijapari on luonut tekemisellään oman tarinansa. Company etsii, selvittää ja myös elvyttää perinteisen käsityön saloja ja sovittaa tuotantotapoja sekä -paikkoja omien persoonallisten tuotteidensa valmistamiseen. Muotoilu, taide, perinne ja käsityö yhdistyvät heidän töissään ennen näkemättömällä tavalla.

com-pa-ny.com

Kuva: Marc Eggiman
Kuva: Ari Karttunen
Kuva: Company

Hanni Koroma

Hanni Koroma on koko pitkän ja vakuuttavan uransa omaa tietään kulkenut, omaa tyyliään ja arvomaailmaa terävöittänyt muotoilija, joka lähestyy työssään asioita inhimillisellä ja osaavalla otteella – ja aina kestävän kehityksen periaattein. Koroman tuoreisiin, ajattomiin suunnittelutöihin lukeutuvat mm. ravintolat Espa ja Silvoplee sekä Avata-kaappi.

hannikoroma.com

Made by Choice

Rohkea, nuori kalustevalmistaja harppoo vauhdilla kansainväliseen kuuluisuuteen värikkäillä ja oman näköisillä tuotteillaan, sekä osaavalla verkostoitumisella ja vahvalla otteella brändiin. Hyvällä otteella ja reippaalla asenteella voi saavuttaa paljon. Ajankohtaisiin tuotteisiin lukeutuvat mm. Matthew Day Jacksonin suunnittelema Kolho-tuoli, Fyranin kanssa suunniteltu Fem-pöytä ja Joanna Laajiston suunnittelema Airisto-sarja, sekä Hanna Anosen värikkäät Bouquet-valaisin ja Beebee-säilytysrasiat.

madebychoice.com


Kuva: Perttu Saksa

Hakola

Perheyrityksen näkemyksellinen uudistuminen laman jälkeisestä sukelluksesta yhdeksi suosituimmista suomalaisista huonekaluyrityksistä on omaa luokkaansa. Hakolan brändi on ajankohtainen ja kansainvälinen, hienona esimerkkinä koronakevään aikana toteutettu Hakolan Ystävät -yhteiskampanja. Ajankohtaisiin tuotteisiin lukeutuvat mm. Joanna Laajiston suunnittelema Bobo-sarja ja Hanna Anosen Cocktail-varjostin.

hakola.fi

Kuva: Hakola
Kuva: Hakola
Kuva: Hakola

Finarte

Eija Rasinmäen perustama toisen sukupolven raikkaasti uudistunut yritys tunnetaan matoistaan ja sisustustekstiileistä, joista monista on tullut uusia klassikoita. Laadukkaat tuotteet, kansainvälinen brändi ja ajanmukainen markkinointi vievät tarinaa eteenpäin seuraaville sukupolville.

finarte.fi

Kuva: Suvi Kesäläinen
Kuva: Suvi Kesäläinen
Kuva: Finarte

Fyra

Neljän suunnittelijan palkittu suunnittelutoimisto toteuttaa laajalla skaalalla tiloja, jotka kutsuvat luokseen. Ajankohtaisiin töihin lukeutuvat mm. Original Sokos Hotel Tripla, Box by Posti sekä Made by Choicen kanssa suunniteltu Fem-työpöytä.

fyra.fi

Studio Joanna Laajisto

Helsingin keskusta ja pikkuhiljaa myös muu Suomi ovat täynnä Joanna Laajiston suunnittelemia ravintoloita ja baareja, esimerkkeinä: Story-ravintolat, Way Bakery and Wine ja Mattolaituri. Laajiston tuoreisiin töihin lukeutuvat myös Hakolan Bobo-sarja, Made by Choicen Airisto-sarja ja Nanson myymäläkonsepti. Laajisto vastaa myös uudistuvan Sokos Hotel Tornin tilojen suunnittelusta.

joannalaajisto.com

Kuva: Mikko Ryhänen
Kuva: Mikko Ryhänen
Kuva: Mikko Ryhänen

KOKO3

Suunnittelutoimisto KOKO3:lla on näyttöjä tilojen suunnittelusta ympäri Suomea ja käsialan sovittamisesta erilaisten tilaajien tarpeisiin. Tuoreiden töiden joukossa ovat mm. Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun uudet tilat Espoossa, Helsingin kaupungintalon aulatilojen, Metsä Groupin uuden vierailukeskuksen ja Hanasaaren Kulttuurikeskuksen suunnittelu sekä ravintoloiden Madonna ja Yes Yes Yes tilojen suunnittelu.

koko3.fi

Kuva: Liisa Valonen
Kuva: Kimmo Virtanen