Skip to content

Messukeskus 100 -julistekilpailu

Habitare juhlistaa Messukeskuksen satavuotiasta taivalta ja messujulisteiden rikasta historiaa haastamalla suunnittelijat luomaan messujulisteen. Voittajaksi valikoitui Ville Savimaa työllään ”Juhla”.

Unohtumaton alku unelmille

Messujen sadan tapahtumavuoden aikana on nähty huikeaa julistetaidetta, jolla on viestitty tapahtumista jo 1920-luvulla. Suomen Messut ja Grafia yhdessä kutsuvat Visuaalisen viestinnän suunnittelijoiden järjestö Grafian jäsenet ja graafisen suunnittelun opiskelijat osallistumaan kilpailuun ja suunnittelemaan julisteen Suomen Messujen 100-vuotisjuhlan teeman, unohtumaton alku unelmille, innoittamana. Tarkoituksena on myös kertoa sanallisesti muutamalla lauseella tarina julisteen taustalla. Kilpailun voittajalle on luvassa 3000 euron rahapalkinto.

 

Ville Savimaa – Juhla

Tutustu kaikkiin finalisteihin

Voittajien valinta

Tuomariston jäsenet ovat: Maria Mroue, markkinointi- ja viestintäjohtaja, Suomen Messut; Laura Sarvilinna, Habitaren luova johtaja; Timo Berry, graafinen suunnittelija, Berry Creative; Katri Soramäki, toiminnanjohtaja, Grafia; Antti Uotila, graafinen suunnittelija, Tsto.

 

Lisätietoja kilpailusta

Pia Sievinen
markkinointivastaava, Suomen Messut
pia.sievinen@messukeskus.com
puh. 040 5599 155

Onnesta soikeina

Varmaan rakkain muisto on se kun kävimme aviomieheni kanssa messuilla. Olimme onnesta soikeina. Edellisenä talvena olimme löytäneet tontin ja rakennuslupakin oli kunnossa. Lisäksi olimme pistäneet talotehtaalle tilauksen vetämään. Ja kaiken lisäksi odotin esikoistamme. Oli ihanaa kun päästiin tutkimaan ja katselemaan kunnolla mitä uuteen kotiin hankitaan. Se ei ollut enää pelkkää haavetta. Siitä on nyt 7 vuotta. Sen jälkeen ollaan päästy messuille vain kerran. Nyt esikoisemme on jo eskarilainen ja ensisyksynä koululainen. Huonettakin pitäisi muokata siihen suuntaan.

Yhteisiä hetkiä messuilla

Tapana on mennä Habitareen äidin kanssa joka vuosi, tai ainakin tehdä suunnitelmia messujen ajalle yhdessä ja vaihtaa kokemuksia jälkikäteen. Olen 40-vuotias ja äiti 70.

Habitare herätti sisustusinnon

Yläasteella, eli joskus vuonna -85 kotitaloustunteihin kuului käydä Habitaressa. Minä ja mun bestis tehtiin siitäkin reissusta seikkailu kun piti omatoimisesti suoriutua Espoosta Pasilaan. Itse messujen sisällöstä siltä kerralta en muista mitään, mutta into sisustamiseen syttyi ja aikuisena Habitaressa on tullut käytyä tosi usein. Tapahtumasta tarttuu aina mukaan kivoja juttuja, kuten tänä vuonna Timo Sarpanevan julistetaulu Karhula-Iittalan lasi, jossa on Wirkkalan Kantarelli-maljakon luonnos.