Messukeskus 100 -julistekilpailu

Habitare juhlistaa Messukeskuksen satavuotiasta taivalta ja messujulisteiden rikasta historiaa haastamalla suunnittelijat luomaan messujulisteen.

Unohtumaton alku unelmille

Messujen sadan tapahtumavuoden aikana on nähty huikeaa julistetaidetta, jolla on viestitty tapahtumista jo 1920-luvulla. Suomen Messut ja Grafia yhdessä kutsuvat Visuaalisen viestinnän suunnittelijoiden järjestö Grafian jäsenet ja graafisen suunnittelun opiskelijat osallistumaan kilpailuun ja suunnittelemaan julisteen Suomen Messujen 100-vuotisjuhlan teeman, unohtumaton alku unelmille, innoittamana. Tarkoituksena on myös kertoa sanallisesti muutamalla lauseella tarina julisteen taustalla. Kilpailun voittajalle on luvassa 3000 euron rahapalkinto.

Säännöt

• Kilpailuun voivat osallistua Grafian jäsenet ja graafisen suunnittelun opiskelijat.
• Kilpailuaika 30.1.2019.–30.4.2019.
• Kilpailutyöt on toimitettava sähköisessä muodossa osoitteeseen: habitare@messukeskus.com
• Julisteen koko on 50×70 cm.
• Julisteessa tulee olla teksti: Messukeskus 100.
• Juliste tulee toimittaa ilman signeerausta, mutta sellaisen lisääminen jälkikäteen on mahdollista. Tuomaristo käsittelee työn anonyymina.
• Juliste tulee nimetä.
• Kilpailuun voi osallistua vain yhdellä julisteella per osallistuja.
• Julisteen tulee olla kuvitus tai kollaasi, jossa voi olla myös esim. valokuvia.
• Tekijänoikeus kilpailutyöhön säilyy ehdotuksen tekijällä/tekijöillä. Mikäli kilpailuun osallistuu työryhmä, sen jäsenten tulee sopia oikeuksien jakamisesta keskenään ennen työn jättämistä.
• Ehdotuksen tekijä vakuuttaa, ettei ehdotus loukkaa muiden oikeuksia eikä ole jäljennös tai aikaisemmin julkaistu.
• Suomen Messuilla on oikeus käyttää kilpailun finalistijulisteiden kuvia omassa markkinointiviestinnässään kaikissa medioissa kolmen vuoden ajan. Julisteiden muusta jatkokäytöstä sovitaan tarvittaessa tekijän kanssa erikseen ja tapahtumakohtaisesti.
• Kilpailuun osallistuva sitoutuu olemaan jakamatta tai levittämättä teostaan ennen 11.9.2019, jolloin kilpailun tulokset julkaistaan.
• Tulokset julkistetaan Habitaressa 11.9.2019 ja Suomen Messujen valitsemissa kanavissa kuten nettisivut, some ja tiedote.
• Voittajille ilmoitetaan myös henkilökohtaisesti.
• Osallistuja hyväksyy kilpailun säännöt kilpailuehdotuksen jättämällä.

 

Kilpailun ehdot

Jos työ valitaan kymmenen finalistin joukkoon, tekijä sitoutuu muokkaamaan teoksensa tarvittaessa muihin kokoihin, jos Suomen Messut niin toivoo.

Henkilöt, joiden voidaan katsoa olevan läheisessä suhteessa yhteen tai useampaan tuomariston jäseneen, eivät voi osallistua kilpailuun.

Suomen Messuilla on oikeus käyttää kilpailun finalistijulisteiden kuvia omassa markkinointiviestinnässään kaikissa medioissa kolmen vuoden ajan. Pyrkimyksenä on mainita taiteilijan nimi aina mahdollisuuksien mukaan ja tilan sallimissa puitteissa.

 

Voittajien valinta

Tuomariston jäsenet ovat: Maria Mroue, markkinointi- ja viestintäjohtaja, Suomen Messut; Laura Sarvilinna, Habitaren luova johtaja; Timo Berry, graafinen suunnittelija, Berry Creative; Katri Soramäki, toiminnanjohtaja, Grafia; Antti Uotila, graafinen suunnittelija, Tsto.

Tuomaristo valitsee 10 finalistijulistetta, sekä voittajan näiden joukosta. Tuomariston tekemät päätökset ovat lopullisia, eikä niihin voi hakea muutosta.

Kun 10 finalistijulistetta on valittu, yleisö saa äänestää suosikkiaan 100.messukeskus.com-sivuilla. Vain yksi ääni per henkilö. Jos äänestyksessä ilmenee selviä väärinkäytöksiä, järjestäjillä on mahdollisuus hylätä epäillyt virheelliset äänet. Äänestyksen tulos on lopullinen, eikä siihen voi hakea muutosta.

Kymmenen finalistijulistetta ovat esillä popup-näyttelyssä Habitare-messuilla syyskuussa 2019. Popup-näyttely voidaan nähdä myös muilla messuilla tai Messukeskuksen tiloissa vuoden 2019 aikana. Kilpailuun osallistumalla osallistujat hyväksyvät, että heidän teoksensa voivat olla esillä näyttelyssä ilman erillistä korvausta.

Sekä tuomariston valitsema(t) voittaja(t) että yleisöäänestyksessä eniten ääniä saanut juliste julkistetaan Habitare messuilla 11.9.2019.

 

Lisätietoja kilpailusta

Pia Sievinen
markkinointivastaava, Suomen Messut
pia.sievinen@messukeskus.com
puh. 040 5599 155