Skip to content

Talentshop 2019 – muotoilun neljä kiinnostavinta nimeä juuri nyt

Habitare 2019 esittelee jälleen neljä kiinnostavinta suomalaista muotoilijaa, joita kannattaa seurata juuri nyt: Laura Itkonen, Kristoffer Heikkinen, Hemmo Honkonen ja Rasmus Palmgren. Muotoilijat edustavat kukin vahvaa omaa linjaansa ja heillä on jo näyttöjä omasta osaamisestaan. Habitaren Talentshopissa nähdään jokaisen muotoilijan oma osasto syyskuussa.

Talentshop on osa Habitaren uuden muotoilun aluetta The Blockia. Muotoilijat valittiin 28 hakijan joukosta.

 

Laura Itkonen

Laura Itkonen on helsinkiläinen keramiikkaan erikoistunut muotoilija ja visuaalinen suunnittelija. Hän työskentelee omalla studiollaan tutkien ja kokeillen materiaalien ja eri tekniikoiden mahdollisuuksia sekä yhdistäen näitä löytääkseen kiinnostavimman lopputuloksen. Lauran omassa tuotannossa pääpaino on visuaalisesti yksityiskohtaisessa arkkitehtonisessa keramiikassa sekä veistoksellisissa käyttöesineissä, joissa yhdistyy taide ja muotoilu. “Art with function” on hänen suunnitteluprosessinsa punainen lanka ja inspiraation lähde ja käsillä tekeminen tärkein suunnitteluväline. Tällä hetkellä Laura tutkii taiteilija-apurahan turvin 3D-tulostamisen ja perinteisten käsityötekniikoiden yhdistämistä studiotyöskentelyssä.

@laura_itkonen
www.lauraitkonen.com

Kristoffer Heikkinen

Kristoffer Heikkinen valmistui vuonna 2007 kalustemuotoilijaksi Lahden muotoiluinstituutissa ja opiskelee tällä hetkellä Aalto-yliopistossa taiteen maisteriksi. Hänen suunnittelemiaan tuotteita on ollut mukana näyttelyissä Milanossa, Tukholmassa ja Suomessa. Kristoffer kokee aina olleensa luova rakentelija, joka viihtyy käsillä tekemisen parissa. Usein hän huomaa uppoutuneensa ajattelemaan, miten asiat ja esineet on tehty ja miten niitä voisi parannella. Suunnittelemissaan tuotteissa hän pyrkii vastaamaan tarpeeseen ja ratkaisemaan ongelmia yksinkertaisella ja toimivalla tavalla. Hänen suunnitteluprosessissaan korostuu kokeellisuus, eksperimentaatio ja uuden etsiminen. Muotoilussaan hän pyrkii yksinkertaisuuteen, helppokäyttöisyyteen ja pitkäikäisyyteen, kierrätettävyyttä unohtamatta.

@kristofferheikkinen

Hemmo Honkonen

Hemmo Honkonen valmistui kalustemuotoilun kandidaatiksi Malmstens Linköping Universitystä 2017 ja viimeistelee parhaillaan maisterintutkintoaan Aalto-yliopiston Product and Spatial Design-ohjelmassa. Ennen muotoiluopintojaan Honkonen valmistui soitinrakentaja-artesaaniksi Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksesta. Hän on kiinnostunut materiaalien ominaisuuksien tutkimisesta sekä käyttäjän ja tuotteen välisestä vuorovaikutuksesta. Hän pyrkii luomaan sekä visuaalisesti että funktionaalisesti oivaltavia tuotteita joissa materiaalien ominaisuudet ja käyttäjäkokemus ovat keskiössä.

@hemmohonkonen
www.hemmohonkonen.com

Rasmus Palmgren

Rasmus Palmgren on muotoilija, joka tavoittelee ja etsii uusia näkökulmia arkipäiväisiin esineisiin. Nokkelat, innovatiiviset ja yksinkertaiset ideat motivoivat häntä. Hänelle on tärkeää työssään huomioida materiaalin, mittasuhteiden ja tuotannon keskeinen tasapaino. Tarkkaan harkittujen ratkaisujen kautta hän haluaa luoda rehellistä, ajatonta ja merkityksellistä muotoilua. Rasmuksella on huonekalupuusepän kandidaattitutkinto LiU Malmstenin koulusta Tukholmasta ja hän viimeistelee parhaillaan maisteritutkintoansa muotoilussa The Royal Danish Academy of Fine Artsissa Kööpenhaminassa. Rasmuksella on työkokemusta muun muassa Nikarilta ja Claesson Koivisto Runelta.

@rasmuspalmgren

Onnesta soikeina

Varmaan rakkain muisto on se kun kävimme aviomieheni kanssa messuilla. Olimme onnesta soikeina. Edellisenä talvena olimme löytäneet tontin ja rakennuslupakin oli kunnossa. Lisäksi olimme pistäneet talotehtaalle tilauksen vetämään. Ja kaiken lisäksi odotin esikoistamme. Oli ihanaa kun päästiin tutkimaan ja katselemaan kunnolla mitä uuteen kotiin hankitaan. Se ei ollut enää pelkkää haavetta. Siitä on nyt 7 vuotta. Sen jälkeen ollaan päästy messuille vain kerran. Nyt esikoisemme on jo eskarilainen ja ensisyksynä koululainen. Huonettakin pitäisi muokata siihen suuntaan.

Yhteisiä hetkiä messuilla

Tapana on mennä Habitareen äidin kanssa joka vuosi, tai ainakin tehdä suunnitelmia messujen ajalle yhdessä ja vaihtaa kokemuksia jälkikäteen. Olen 40-vuotias ja äiti 70.

Habitare herätti sisustusinnon

Yläasteella, eli joskus vuonna -85 kotitaloustunteihin kuului käydä Habitaressa. Minä ja mun bestis tehtiin siitäkin reissusta seikkailu kun piti omatoimisesti suoriutua Espoosta Pasilaan. Itse messujen sisällöstä siltä kerralta en muista mitään, mutta into sisustamiseen syttyi ja aikuisena Habitaressa on tullut käytyä tosi usein. Tapahtumasta tarttuu aina mukaan kivoja juttuja, kuten tänä vuonna Timo Sarpanevan julistetaulu Karhula-Iittalan lasi, jossa on Wirkkalan Kantarelli-maljakon luonnos.

Ystäväporukan jälleennäkeminen

Habitare 2018. Ystäväporukkamme on hajautunut eri paikkakunnille etelä-Suomen alueella. Osa perheellisiä ja kaikki kiireisiä, joten yhteinen aika on kiven alla. Saimme aikataulumme sopimaan yhteen ja järjestettyä tapaamisen näiden upeiden naisten kesken Habitare-messuille. Nuo messut olivat inspiroivat ammatillisessakin mielessä, kun alan opintoni olivat vielä käynnissä. Ihana päivä rakkaiden ystävien seurassa messuilla ja hauska ilta vielä sen jälkeen. Tämän muiston voisikin toteuttaa uudelleen!

Turkoosi sohva

Löysin Habitaresta vuonna 2018 juuri sopivan sohvan mökille ja yllätin itsenikin ihastumalla turkoosiin väriin. Nyt turkoosi sohva toimii väriläiskänä muuten valkoisten ja harmaiden kalusteiden joukossa luoden juuri oikeanlaista beach house -tunnelmaa.

Suomalainen design elää ja kukoistaa

Ensimmäistä kertaa Habitaressa vieraillessani tajusin, että suomalaista designia ylipäätään on, ja varsinkin, että sillä voi sisustaa! Suomi kiri omassa designmaiden kategoriassani Tanskan rinnalle.  Löysin messuilta toinen toistaan ihastuttavampia huonekaluja ja sisustusesineitä, muotoilua ja vinkkejä kotini sisustukseen. Sen jälkeen olen seurannut ylpeydellä monen muotoilijan polkua yhä ylemmäs. Tuntui mukavalta, että löysi ikäänkuin ensimmäisten joukoissa jotain, mikä myöhemmin on saanut laajempaakin huomiota ja menestystä.