Skip to content

Talentshop – esittelyssä muotoilun neljä kiinnostavinta nimeä juuri nyt

Habitare 2022 esittelee neljä kiinnostavinta suomalaista muotoilijaa, joita kannattaa seurata juuri nyt: Ville Aakula, Ekin Kayis, Mari Koppanen ja Zuzana Zmatekova. Valittuja muotoilijoita yhdistää omaperäinen ajattelu ja tinkimätön suhtautuminen laatuun.

Talentshop on osa Habitaren uuden muotoilun aluetta The Blockia. Muotoilijat valittiin 36 hakijan joukosta.

 

Ville Aakula

Puuseppä ja suunnittelija Ville Aakulan työ lähtee liikkeelle tarpeesta ja käytännöllisyydestä. Tuotteen tulee täyttää funktio mutta myös näyttää kauniilta. Pehmeät ja yksinkertaiset linjat tuovat puun oman luonteen esille. Villen tuotteille ominaista ovat kauniit yksityiskohdat ja laadukkaat materiaalivalinnat. Uusien tuotteiden suunnittelu ja valmistus on välillä kuin nahan luomista: uuden kokeilua ja uusien näkökulmien etsimistä. Valmis tuote on parhaimmillaan ajaton, kaunis, kestävä ja käytännöllinen.

@villeaakula
www.villeaakula.com

Ekin Kayis

Ekin Kayis on Helsingissä asuva tuotesuunnittelija, joka on valmistunut Aalto yliopiston Taiteiden ja Suunnittelun korkeakoulusta. Ekinin työskentelyprosessi on käytännönläheinen ja kokeellinen ja perustuu yhtä lailla sekä tutkimukselliseen että intuitiiviseen lähestymistapaan. Hän tutkii intohimoisesti materiaalien ominaisuuksia ja potentiaalia sekä uusia valmistustekniikoita. Materiaalien haptisilla ominaisuuksilla, tekstuureilla ja väreillä on suuri merkitys hänen työssään. Ekinin töitä on esitelty jo kansainvälisesti Milanossa, Brysselissä, Lontoossa, Pariisissa, Helsingissä sekä hänen kotikaupungissaan Istanbulissa.

@ekinkayis
www.ekinkayis.com

Mari Koppanen

Muotoilija Mari Koppanen työskentelee mielellään niin puun, keramiikan, tekstiilien kuin biomateriaalienkin parissa. Muodon ja käyttökokemuksen lisäksi Maria kiinnostaa tuoda töissään esiin niiden kulttuurinen, yhteiskunnallinen sekä sosiaalinen merkitys. Kalustemuotoilun kandidaatin tutkintonsa Mari suoritti LiU Malmstenin koulussa Tukholmassa ja muotoilun maisterin tutkintonsa Norjan Taidekorkeakoulussa Oslo National Academy of the Artsissa. Lisäksi hänellä on vaatetusartesaanin tutkinto. Viime vuodet Mari on paneutunut sienipohjaisten biomateriaalien tutkimukseen ja hyödyntämiseen taiteiden ja muotoilun aloilla eläinperäisen nahan korvaajina. Tällä hetkellä Mari työskentelee Oslon Taidekorkeakoulussa määräaikaisena tuntiopettajana ja jatkokehittää samalla sienimateriaalitutkimustaan.

@mari.koppanen
www.marikoppanen.com

Zuzana Zmatekova

Zuzana on Bratislavan taiteen ja muotoilun akatemiasta valmistunut tekstiilisuunnittelija, joka viimeistelee tällä hetkellä maisterinopintojaan Aalto-yliopiston Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulussa. Työssään hän pyrkii innovaation ja poikkitaiteellisen työskentelytavan kautta ylittämään tavanomaisen tekstiilisuunnittelun rajat. Hän saa inspiraatiota uuden median, virtuaalitodellisuuden ja teknologian estetiikasta. Hänen suunnittelukokemuksensa vaatetus- ja sisustustekstiileistä on karttunut sekä ulkomaille suuntautuneiden harjoittelujaksojen että itsenäisten freelance-projektien kautta. Kudottujen tekstiilien osaamistaan syventääkseen Zuzana hakeutui Aalto-yliopiston maisteriohjelmaan, jossa hän keskittyy pintasuunnitteluun ja jacquard-kudontaan.

@zuzazmatek
www.zuzazmatek.com