Skip to content

Asuntomessuilla Tuusulassa nautitaan asumisen trendeistä

Asuntomessut esittäytyvät tänä vuonna poikkeuksellisesti elokuussa. Tuusulassa Rykmentinpuiston messualuella esitellään monipuolista elämisen taidetta tulevaisuuden kyläkaupungissa, jossa on mahdollista asua eri elämänvaiheissa.

KYLÄKAUPUNGISSA YHDISTYVÄT ASUMISEN MUODOT

Alueella on pienille tonteille toteutettuja kaupunkimaisia pientaloja. Tunnelma on tiivis, mutta ympäröivä luonto luo alueelle tilan tunteen. Ensimmäistä kertaa asuntomessujen historiassa näytteillä on townhouse-koteja. Messualueelle nousee myös kerrostaloasuntoja, joihin on tuotu mukaan uudenlaisia asumisen palveluita.


Kuva: Kari Kohvakka

ELÄMÄ ON TURVALLISTA YHTEISÖLLISYYTTÄ

Kyläkaupunki on yhteisöllinen paikka asua. Yhteisöllisyyttä on tuettu monin keinoin ja se näkyy mm. yhteisinä pihasaunoina, kasvihuoneina, etätyötiloina, aukiomaisina katuina ja viljelyspalstoina. Keskelle messualuetta nousee lasten ja ikäihmisten jakama kortteli, jossa on tarjolla erilaisia palveluita, kuten päiväkoti ja ikäihmisten asumista. Messualueen laidalle on perustettu puisto, jossa asukkaat voivat kohdata toisiaan vapaa-ajanvieton ja harrastusten parissa.

TAIDE TUO SISÄLTÖÄ ELÄMISEN LAATUUN

Messualueella ja sen välittömässä läheisyydessä pääsee myös nauttimaan taiteesta. Rykmentinpuistossa on oma taideohjelma, jonka pottia ovat kartoittaneet messualueen tuottajamuotoiset rakentajat ja Tuusulan kunta. Jopa alueen sähkömuuntajat ovat saanet niin mielenkiintoisen teippauksen, ettei niitä heti edes sähkömuuntajiksi tunnista.


Kuva: Kari Kohvakka

SISUSTUKSESSA NÄKYY JAPANDI JA EKOLOGISUUS

Tuusulan messukohteiden sisustuksessa on vahvasti esillä japandi-tyyli, missä skandinaavinen harmonia kohtaa japanilaisen askeettisuuden ja tyylipuhtauden. Selkeään arkkitehtuuriin tuodaan kontrastia irtokalusteiden pyöreillä “pesämäisillä muodoilla” ja tekstiilien tekstuureilla.

Vahvoja sisustustrendejä ovat ekologisuus ja kotimaisuus. Päästövapaat, turvalliset, jäljitettävän tuotannon tuotteet, sekä pitkäikäiset laadukkaat tuotteet ovat nyt tärkeässä roolissa. Myös helppohoitoisuus ja huolettavuus korostuvat. Puurakentaminen näkyy niin ulko- kuin sisätiloissa, niin pinnoissa kuin tilanjakajinakin mm. rimoituksina.


Kuva: Kari Kohvakka

SUOMALAISEN ASUMISEN SYDÄMESSÄ JO 50 VUOTTA

Jo 50 vuoden ajan eri paikkakuntien messualueille on noussut koteja, jotka ovat innostaneet ja inspiroineet suomalaisia. Ensimmäiset messukodit nousivat niin ikään Tuusulaan vuonna 1970. Tänä vuonna juhlitaankin Asuntomessujen puolivuosisataista matkaa, jota on taivallettu yhdessä suomalaisten kanssa myötäeläen muutoksissa.

”Elokuulle siirtyvien messujen järjestelyissä tullaan huomioimaan ennen kaikkea annetut viranomaisten ohjeistukset, mutta samalla tekemään messukävijän kokemuksesta kaikin tavoin sujuva turvallisuudesta tinkimättä. Haluamme, että kaikilla messukävijöillä on yhtäläinen mahdollisuus nauttia ja inspiroitua Rykmentinpuiston upeista messukohteista”, sanoo toimitusjohtaja Anna Tapio Osuuskunta Suomen Asuntomessuilta ja toivottaa yleisön tervetulleeksi messuille elokuussa.

Tutustu asuntomessuihin 2020