Skip to content

Luo joulusisustuksella täydellinen joulun tunnelma kotiin

Joulun 2019 värit: tummanvihreä, burgundi ja ruskean sävyt

Perinteiset jouluvärit, kynttilät ja kultaiset yksityiskohdat ovat iso osa joulusisustusta tänäkin vuonna. Joulunodotus tuodaan koteihin upeilla väreillä ja pilkahduksella säihkettä. Myös erilaiset tuoksut täyttävät kodin tunnelmalla!

Joulun väreihin lukeutuvat perinteisesti tummanvihreä sekä burgundi. Kodeissa joulun värit näkyvät mm. juhlapöydän kattauksessa, erilaisissa joulukoristeissa, havuisissa yksityiskohdissa ja kynttilöissä, joilla luodaan tunnelmaa pimeisiin iltoihin. Ruskean eri sävyt ovat iso osa skandinaavista tyyliä ja myös joulua. Takkatulen lämpö, puiset yksityiskohdat sekä huonekalut, tekoturkikset ja piparkakut ovat esimerkkejä ruskean sävyn kirjosta, joka korostuu tänä vuonna suomalaisten talvisissa kodeissa.

Tuo joulun värit sisustukseen näin:
  • Ripottele joulukoristeita kodin eri tiloihin mieleisissäsi sävyissä.
  • Lisää kultaisilla yksityiskohdilla sisustukseen pala luksusta.
  • Piristä muuten rauhallista värimaailmaa säihkyvällä hopealla.
  • Tuo kuusenhavuja maljakkoon esimerkiksi keittiöön tai olohuoneeseen. Saat samalla kotiisi sekä joulun tuoksua että ihanaa tummanvihreää sävyä.

Joulusisustusta väreillä ja tuoksuilla

Joulun tuoksua havumetsästä, rohtokasveista ja marjoista

Joulun tuoksun voi tuoda kotiin muutenkin kuin pipareita leipomalla. Monille suomalaisille havumetsä tuo kotoisan tunnelman. Männyn tuoksu yhdistettynä eurooppalaiseen Verbena-rohtokasviin sopii moneen makuun, eikä ole tuoksultaan liian makea tai voimakas. Makean ystäville talvisten marjojen tuoksu tuo joulutunnelman kotiin. Punaiset marjat tuovat mieleen glögin ja pihlajanmarjat, joita linnut syövät talvipakkasilla.

Kynttilät joulusisustuksessa – minkälaiset kynttilät sopivat erilasiin koteihin?

Mikään ei voita elävän tulen luomaa tunnelmaa. Vaikka monet suomalaiset polttavatkin kynttilöitä ympäri vuoden, on joulu ehdottomasti niiden parasta aikaa. Kauniin värisiä, mallisia ja kokoisia kynttilöitä löytyy jokaisen makuun. Valinnanvaraa löytyy, mutta miten valita juuri omaan kotiin sopivat kynttilät?

Jos haluat tuoda kotiin piristystä mustavalkoisen sisustuksen keskelle, upean väriset kynttilät ovat tähän hyvä vaihtoehto. Flamingon sävy on herkkä ja kaunis, joka kuulu pääväreihin tämän vuoden HAVI’S-brändin kynttilämallistossa. Toinen vaihtoehto väriä kaipaavalle ovat toffeen sekä burgundin väriset kynttilät. Lisää särmää saa valitsemalla esimerkiksi artisokan tai kuvioidun kynttilän.

Klassisen ja ajattoman kodin koristeeksi voi valita varman valkoisen tai harmaan kynttilän. Kauniita ja maltillisempia kynttilöitä suosivalle loistava vaihtoehto on Pure&Bright -sarjan ekologiset ja upeasti palavat pöytäkynttilät. Kynttilät on valmistettu 100% steariinista, ne ovat ympäristöystävällisiä ja palo-ominaisuudeltaan erinomainen valinta.

Kotimainen tuotemerkki HAVI’S tuo joulutunnelman koteihin

Vuonna 2016 perustetun HAVI’S-brändin tuotteet ovat skandinaavista tyyliä, joissa korostuvat ajattomuus, pehmeät värit ja kauniit kuosit. Tuotevalikoima sisältää kynttilöiden lisäksi oheistuotteita – laadukkaita sisustustekstiilejä, lyhtyjä, saippuoita ja huonetuoksuja. Joulunajan päätuotteissa värimaailma koostuu burgundista, vihreästä, hopeasta ja kullasta.

Brändin takaa löytyy niin suomalaista yrittäjyyttä, suunnittelua kuin tuotantoa. Yrityksen perusti Linda Schlobohm, joka tunnetaan myös Suomen Kerta Oy:n toimitusjohtajana. Tuotteiden suunnittelusta ja visuaalisuudesta vastaavat Elsa Vilen ja Nora Hellberg. Lisäksi kaikki HAVI’S-brändin lautasliinat tehdään suomalaista ammattitaitoa hyödyntäen Imatran tehtaalla.

HAVI’S tuo joulunodotukseen tuulahduksen ansaittua luksusta. Kauniita yksityiskohtia sisältävät tuotteet sopivat niin arkista kodikkuutta kuin juhlan loistetta kaipaavalle, sinulle itsellesi tai lahjaksi. Tutustu tuotteisiin »

@havishome #havishome

Onnesta soikeina

Varmaan rakkain muisto on se kun kävimme aviomieheni kanssa messuilla. Olimme onnesta soikeina. Edellisenä talvena olimme löytäneet tontin ja rakennuslupakin oli kunnossa. Lisäksi olimme pistäneet talotehtaalle tilauksen vetämään. Ja kaiken lisäksi odotin esikoistamme. Oli ihanaa kun päästiin tutkimaan ja katselemaan kunnolla mitä uuteen kotiin hankitaan. Se ei ollut enää pelkkää haavetta. Siitä on nyt 7 vuotta. Sen jälkeen ollaan päästy messuille vain kerran. Nyt esikoisemme on jo eskarilainen ja ensisyksynä koululainen. Huonettakin pitäisi muokata siihen suuntaan.

Yhteisiä hetkiä messuilla

Tapana on mennä Habitareen äidin kanssa joka vuosi, tai ainakin tehdä suunnitelmia messujen ajalle yhdessä ja vaihtaa kokemuksia jälkikäteen. Olen 40-vuotias ja äiti 70.

Habitare herätti sisustusinnon

Yläasteella, eli joskus vuonna -85 kotitaloustunteihin kuului käydä Habitaressa. Minä ja mun bestis tehtiin siitäkin reissusta seikkailu kun piti omatoimisesti suoriutua Espoosta Pasilaan. Itse messujen sisällöstä siltä kerralta en muista mitään, mutta into sisustamiseen syttyi ja aikuisena Habitaressa on tullut käytyä tosi usein. Tapahtumasta tarttuu aina mukaan kivoja juttuja, kuten tänä vuonna Timo Sarpanevan julistetaulu Karhula-Iittalan lasi, jossa on Wirkkalan Kantarelli-maljakon luonnos.

Ystäväporukan jälleennäkeminen

Habitare 2018. Ystäväporukkamme on hajautunut eri paikkakunnille etelä-Suomen alueella. Osa perheellisiä ja kaikki kiireisiä, joten yhteinen aika on kiven alla. Saimme aikataulumme sopimaan yhteen ja järjestettyä tapaamisen näiden upeiden naisten kesken Habitare-messuille. Nuo messut olivat inspiroivat ammatillisessakin mielessä, kun alan opintoni olivat vielä käynnissä. Ihana päivä rakkaiden ystävien seurassa messuilla ja hauska ilta vielä sen jälkeen. Tämän muiston voisikin toteuttaa uudelleen!