Skip to content

Luo joulusisustuksella täydellinen joulun tunnelma kotiin

Joulun 2019 värit: tummanvihreä, burgundi ja ruskean sävyt

Perinteiset jouluvärit, kynttilät ja kultaiset yksityiskohdat ovat iso osa joulusisustusta tänäkin vuonna. Joulunodotus tuodaan koteihin upeilla väreillä ja pilkahduksella säihkettä. Myös erilaiset tuoksut täyttävät kodin tunnelmalla!

Joulun väreihin lukeutuvat perinteisesti tummanvihreä sekä burgundi. Kodeissa joulun värit näkyvät mm. juhlapöydän kattauksessa, erilaisissa joulukoristeissa, havuisissa yksityiskohdissa ja kynttilöissä, joilla luodaan tunnelmaa pimeisiin iltoihin. Ruskean eri sävyt ovat iso osa skandinaavista tyyliä ja myös joulua. Takkatulen lämpö, puiset yksityiskohdat sekä huonekalut, tekoturkikset ja piparkakut ovat esimerkkejä ruskean sävyn kirjosta, joka korostuu tänä vuonna suomalaisten talvisissa kodeissa.

Tuo joulun värit sisustukseen näin:
  • Ripottele joulukoristeita kodin eri tiloihin mieleisissäsi sävyissä.
  • Lisää kultaisilla yksityiskohdilla sisustukseen pala luksusta.
  • Piristä muuten rauhallista värimaailmaa säihkyvällä hopealla.
  • Tuo kuusenhavuja maljakkoon esimerkiksi keittiöön tai olohuoneeseen. Saat samalla kotiisi sekä joulun tuoksua että ihanaa tummanvihreää sävyä.

Joulusisustusta väreillä ja tuoksuilla

Joulun tuoksua havumetsästä, rohtokasveista ja marjoista

Joulun tuoksun voi tuoda kotiin muutenkin kuin pipareita leipomalla. Monille suomalaisille havumetsä tuo kotoisan tunnelman. Männyn tuoksu yhdistettynä eurooppalaiseen Verbena-rohtokasviin sopii moneen makuun, eikä ole tuoksultaan liian makea tai voimakas. Makean ystäville talvisten marjojen tuoksu tuo joulutunnelman kotiin. Punaiset marjat tuovat mieleen glögin ja pihlajanmarjat, joita linnut syövät talvipakkasilla.

Kynttilät joulusisustuksessa – minkälaiset kynttilät sopivat erilasiin koteihin?

Mikään ei voita elävän tulen luomaa tunnelmaa. Vaikka monet suomalaiset polttavatkin kynttilöitä ympäri vuoden, on joulu ehdottomasti niiden parasta aikaa. Kauniin värisiä, mallisia ja kokoisia kynttilöitä löytyy jokaisen makuun. Valinnanvaraa löytyy, mutta miten valita juuri omaan kotiin sopivat kynttilät?

Jos haluat tuoda kotiin piristystä mustavalkoisen sisustuksen keskelle, upean väriset kynttilät ovat tähän hyvä vaihtoehto. Flamingon sävy on herkkä ja kaunis, joka kuulu pääväreihin tämän vuoden HAVI’S-brändin kynttilämallistossa. Toinen vaihtoehto väriä kaipaavalle ovat toffeen sekä burgundin väriset kynttilät. Lisää särmää saa valitsemalla esimerkiksi artisokan tai kuvioidun kynttilän.

Klassisen ja ajattoman kodin koristeeksi voi valita varman valkoisen tai harmaan kynttilän. Kauniita ja maltillisempia kynttilöitä suosivalle loistava vaihtoehto on Pure&Bright -sarjan ekologiset ja upeasti palavat pöytäkynttilät. Kynttilät on valmistettu 100% steariinista, ne ovat ympäristöystävällisiä ja palo-ominaisuudeltaan erinomainen valinta.

Kotimainen tuotemerkki HAVI’S tuo joulutunnelman koteihin

Vuonna 2016 perustetun HAVI’S-brändin tuotteet ovat skandinaavista tyyliä, joissa korostuvat ajattomuus, pehmeät värit ja kauniit kuosit. Tuotevalikoima sisältää kynttilöiden lisäksi oheistuotteita – laadukkaita sisustustekstiilejä, lyhtyjä, saippuoita ja huonetuoksuja. Joulunajan päätuotteissa värimaailma koostuu burgundista, vihreästä, hopeasta ja kullasta.

Brändin takaa löytyy niin suomalaista yrittäjyyttä, suunnittelua kuin tuotantoa. Yrityksen perusti Linda Schlobohm, joka tunnetaan myös Suomen Kerta Oy:n toimitusjohtajana. Tuotteiden suunnittelusta ja visuaalisuudesta vastaavat Elsa Vilen ja Nora Hellberg. Lisäksi kaikki HAVI’S-brändin lautasliinat tehdään suomalaista ammattitaitoa hyödyntäen Imatran tehtaalla.

HAVI’S tuo joulunodotukseen tuulahduksen ansaittua luksusta. Kauniita yksityiskohtia sisältävät tuotteet sopivat niin arkista kodikkuutta kuin juhlan loistetta kaipaavalle, sinulle itsellesi tai lahjaksi. Tutustu tuotteisiin »

@havishome #havishome

Liity mukaan Habitare-messuklubiin – saat läpi vuoden tarjouksia ja tietoa sisustuksesta, uusista suunnittelijoista ja designista

Liity klubiin

Onnesta soikeina

Varmaan rakkain muisto on se kun kävimme aviomieheni kanssa messuilla. Olimme onnesta soikeina. Edellisenä talvena olimme löytäneet tontin ja rakennuslupakin oli kunnossa. Lisäksi olimme pistäneet talotehtaalle tilauksen vetämään. Ja kaiken lisäksi odotin esikoistamme. Oli ihanaa kun päästiin tutkimaan ja katselemaan kunnolla mitä uuteen kotiin hankitaan. Se ei ollut enää pelkkää haavetta. Siitä on nyt 7 vuotta. Sen jälkeen ollaan päästy messuille vain kerran. Nyt esikoisemme on jo eskarilainen ja ensisyksynä koululainen. Huonettakin pitäisi muokata siihen suuntaan.

Yhteisiä hetkiä messuilla

Tapana on mennä Habitareen äidin kanssa joka vuosi, tai ainakin tehdä suunnitelmia messujen ajalle yhdessä ja vaihtaa kokemuksia jälkikäteen. Olen 40-vuotias ja äiti 70.

Habitare herätti sisustusinnon

Yläasteella, eli joskus vuonna -85 kotitaloustunteihin kuului käydä Habitaressa. Minä ja mun bestis tehtiin siitäkin reissusta seikkailu kun piti omatoimisesti suoriutua Espoosta Pasilaan. Itse messujen sisällöstä siltä kerralta en muista mitään, mutta into sisustamiseen syttyi ja aikuisena Habitaressa on tullut käytyä tosi usein. Tapahtumasta tarttuu aina mukaan kivoja juttuja, kuten tänä vuonna Timo Sarpanevan julistetaulu Karhula-Iittalan lasi, jossa on Wirkkalan Kantarelli-maljakon luonnos.

Ystäväporukan jälleennäkeminen

Habitare 2018. Ystäväporukkamme on hajautunut eri paikkakunnille etelä-Suomen alueella. Osa perheellisiä ja kaikki kiireisiä, joten yhteinen aika on kiven alla. Saimme aikataulumme sopimaan yhteen ja järjestettyä tapaamisen näiden upeiden naisten kesken Habitare-messuille. Nuo messut olivat inspiroivat ammatillisessakin mielessä, kun alan opintoni olivat vielä käynnissä. Ihana päivä rakkaiden ystävien seurassa messuilla ja hauska ilta vielä sen jälkeen. Tämän muiston voisikin toteuttaa uudelleen!

Turkoosi sohva

Löysin Habitaresta vuonna 2018 juuri sopivan sohvan mökille ja yllätin itsenikin ihastumalla turkoosiin väriin. Nyt turkoosi sohva toimii väriläiskänä muuten valkoisten ja harmaiden kalusteiden joukossa luoden juuri oikeanlaista beach house -tunnelmaa.

Suomalainen design elää ja kukoistaa

Ensimmäistä kertaa Habitaressa vieraillessani tajusin, että suomalaista designia ylipäätään on, ja varsinkin, että sillä voi sisustaa! Suomi kiri omassa designmaiden kategoriassani Tanskan rinnalle.  Löysin messuilta toinen toistaan ihastuttavampia huonekaluja ja sisustusesineitä, muotoilua ja vinkkejä kotini sisustukseen. Sen jälkeen olen seurannut ylpeydellä monen muotoilijan polkua yhä ylemmäs. Tuntui mukavalta, että löysi ikäänkuin ensimmäisten joukoissa jotain, mikä myöhemmin on saanut laajempaakin huomiota ja menestystä.

Probably my fondest memory is when I went to the fair with my husband. We were over the moon with joy. In the previous winter, we had found a building plot and had sorted out the building permit. We had also placed an order with a housing contractor. And to top it all, I was expecting our first child. It was wonderful getting to explore and to have a proper look at the things we were going to get for our new home. It was no longer just a dream. This was seven years ago. We have since been to the fair only once. Now our firstborn is already in preschool and will start school next autumn, and the nursery needs doing up to reflect this.

I have made a habit of going to Habitare every year with my mum, or at least, together making plans about what to see during the event, and then exchanging experiences afterwards. I am 40 years old and my mum is 70.

In secondary school, that is, in about 1985, a visit to Habitare was part of our home economics classes. Me and my best friend turned that trip into an adventure, as we had to make our way from Espoo to Pasila in Helsinki on our own. I have no recollection of the actual content of the fair at that time, but my passion for interior decoration was ignited, and as an adult, I have visited Habitare many, many times. I always come home from the event with some fun finds, like this year, when I picked up Timo Sarpaneva’s framed poster presenting Karhula-Iittala glass, specifically a sketch of Tapio Wirkkala’s Kantarelli vase.

I found just the right sofa for my cottage at the 2018 Habitare, and even surprised myself by falling in love with the turquoise colour. Now, the turquoise sofa acts as a splash of colour among my otherwise white and grey furniture, creating just the right beach house feel.

When visiting Habitare for the first time, I realised that there is such a thing as Finnish design, and what’s more, that it can be used for interior decoration! In my own category of design countries, this put Finland on an equal standing with Denmark. At the fair, I found lovely furniture and interior decoration objects, design, and tips for the interior of my home. I have since followed the ascending career path of many a designer with a sense of pride. It felt nice to be among the people at the forefront of discovering something that has since received wider attention and success.