Skip to content

Habitaren teemanäyttely

Studio Plentyn suunnittelema näyttely tarjoaa yllätyksellisyyttä ja kohottavia kokemuksia sekä nostaa esiin yhdessä tekemisen ilon.

Suomen johtava huonekalu-, design- ja sisustustapahtuma Habitare tuo syksyn tapahtumaan uuden näyttelyn, joka mukailee tapahtuman vuoden 2023 teemaa Yhdessä / Together. Näyttelyn suunnittelee teeman takana oleva Studio Plenty Anna Pirkolan ja Kirsikka Simbergin johdolla. Luvassa on iloa, kauneutta, yllätyksiä ja kohottavia kokemuksia kaikille aisteille.

”Yhteiskunnallisen ja paikoin raskaitakin aiheita käsittelevän teeman vastapainoksi haluamme tehdä jotain, mikä on kevyttä ja iloista, vie ilon ja inspiraation lähelle ja herättää ihmisissä sykähdyttävän fiiliksen. Ajatuksena on se, että tilan sisällä voisi olla erinäköisiä tiloja siten, että kaikkea ei näe kerralla, vaan kokonaisuus näyttäytyy yllätyksellisenä ja kiinnostavana. Parhaimmillaan näyttely herättää ajatuksia: se voi olla jollekin pakopaikka, mutta yhtä lailla inspiraationlähde tai sieltä voi löytää konkreettisesti uusia materiaaleja ja niiden käyttötapoja”, Pirkola ja Simberg kertovat suunnittelun lähtökohdista.

Teemanäyttelyn taustalla olevat Studio Plentyn suunnittelijat Anna ja Kirsikka ilmentävät näyttelyssä Habitaren 2023 teemaa Yhdessä / Together

Näyttely ilmentää Habitaren 2023 teemaa Yhdessä / Together, joka pohtii aikamme kontrasteja ja korostaa yhdessä tekemisen voimaa ja tärkeyttä haastavien aikojen keskellä. Teeman tavoin näyttely tuo esiin maailman murroksen ja sen, että meidän on yhdessä pohdittava ja luotava uudenlaisia näkökulmia kuluttamiseen ja asumiseen.

”Kun on nähnyt messuilla jo niin paljon kaikkea, näyttelykokonaisuus voisi olla tasapainottava ja rauhoittava. Haluamme luoda oman, pehmeämmän lähestymistavan myös äänimaailman kautta ja siten, että tila vaimentaisi messujen äänimaailmaa”, Pirkola ja Simberg valottavat.

Näyttelyn suunnittelu alkoi kurkistuksesta Pirkolan ja Simbergin inspiraatiokansioihin. Siellä oli kauniita kankaita ja arkkitehtonisuutta, jotka luovat suuntaviivoja myös näyttelylle. Mietinnässä on myös se, miten näyttelyssä käytetyt materiaalit jatkavat elämäänsä Habitaren jälkeen ja mikä on niiden loppusijoituspaikka.

”Habitaren uusi näyttelykonsepti tukee vuosittain vaihtuvaa teemaamme entistä paremmin. Toivomme näyttelyn avaavan teeman sanomia kävijöille, mutta myös antavan tilaa omille ajatuksille ja inspiraatioille. Usein teemamme ottavat kantaa isoihin yhteiskunnallisiin ilmiöihin useista eri näkökulmista. Todella kiinnostavaa nähdä miten Studio Plenty tuo luomansa aiheet visuaaliseen muotoon”, Habitaren luova johtaja Laura Sarvilinna iloitsee.