Skip to content

10 yllättävää faktaa ISKUsta – huonekaluja ja vastuullisuutta vuodesta 1928

Halusimme jakaa kanssasi 10 ainutlaatuista faktaa ISKUsta, yrityksestä, joka on ollut osa monien ihmisten tarinoita vuosikymmenien ajan. Lahden tehtaamme on paikka, jossa käsityötaidon perinne jatkuu edelleen vuosikymmenten jälkeen. Meille on kunnia-asia valmistaa tuotteemme kotimaassa vastuullisesti, ottaen huomioon ympäristömme ja tulevien sukupolvien tarpeet.

 

1. ISKU on suomalainen perheyritys, jonka Eino Vikström on perustanut vuonna 1928 Lahteen. Vikströmin perhe on omistanut ISKUn perustamisvuodesta asti.

 

2. ISKU täyttää ylpeästi 95 vuotta 9.10.2023.

 

 

3. Kaikki ISKUn oma tuotanto sijaitsee Lahdessa. Kaksi tehdastamme sijaitsee saman tien varrella valmistaen laadukkaita huonekaluja vastuullisuus keskiössä.

 

4. Vuonna 2022 kaksi kolmasosaa valmistamistamme kalusteista toimitettiin yrityksille, kouluille, sairaaloille sekä muihin julkisiin tiloihin ja yksi kolmasosa koteihin.

 

5. Olemme kansainvälinen yritys ja meillä on omia myyntiyksiköitä useissa maissa Euroopassa ja Keski-Aasiassa sekä Lähi-Idässä. Lisäksi olemme toimittaneet huonekaluja ympäri maailmaa, esimerkiksi Mongoliaan, Malesiaan ja Malediiveille.

 

6. ISKUlla on tehtaiden vieressä Lahdessa aurinkovoimapuisto, joka tuottaa aurinkoenergiaa tuotannollemme. Tämä energia riittää kattamaan noin seitsemän kuukautta vuodesta. Kaikki loputkin käyttämästämme energiasta on vihreää energiaa.

 

 

7. Olemme sitoutuneet hiilineutraaliuteen ja olemme laskeneet koko toimintamme hiilijalanjäljen. Lisäksi olemme tehneet tuotekohtaisia hiilijalanjälkilaskelmia, jotta asiakkaamme voivat tehdä tietoisia päätöksiä hankinnoissaan. Vuonna 2023 ISKUn tuotanto on täysin hiilineutraali ja koko toimintamme on hiilineutraali vuonna 2030.

 

8. Meillä on Lahdessa oma testilaboratorio, jossa tuotteemme käyvät läpi laajoja testejä vastatakseen EN- ja ISO-standardeja. Kaikki kotisohvamme läpäisevät vaativat julkisten tilojen testit!

 

 

9. Pyrimme hankkimaan materiaalimme mahdollisimman pitkälle kotimaasta. Esimerkiksi tuotteissamme käytetty vaahtomuovi tulee ISKUn tehtaalle Kouvolasta, vanu Kankaanpäästä ja sohvien runkojen vaneri Savonlinnasta.

 

10. ISKU työllistää 621 ihmistä (2022) erilaisissa työtehtävissä, kuten tuotannossa, myynnissä, markkinoinnissa, tuotekehityksessä, hankinnassa ja monissa muissa eri rooleissa. Vakituinen työsuhde on 98 %:lla iskulaisista.

 

 

Nämä 10 ainutlaatuista faktaa ISKUsta avaavat ikkunan yrityksemme historiaan ja arvoihin. Olemme melko varmoja, että moni näistä kymmenestä tietoiskusta oli sinulle uusia ja yllättäviä. Mikä näistä faktoista yllätti sinut eniten? Jaa ajatuksesi kanssamme! ISKUlaisina olemme aina valmiita jakamaan lisää tarinoita ja tietoa siitä, mikä tekee meistä ainutlaatuisia.

 

Videolta voit katsoa, miten kotimainen sohva valmistuu ISKUn tehtaalla Lahdessa!