Skip to content

Habitarematerials 2024

Habitarematerials on Habitaren kokemuksellinen ja inspiroiva materiaalikirjasto, jossa kävijät pääsevät tutustumaan kodin pintamateriaaleihin ja kokeilemaan eri materiaalien yhdistelemistä toisiinsa. Kävijä valitsee, yhdistelee ja sommittelee esillä olevista materiaalinäytteistä oman kollaasin kollaasipöydälle ikuistettavaksi ja jaettavaksi. Lisäksi kävijä saa mieleisistään materiaaleista valmistajien tuotetiedot mukaan projektejaan ja hankintoja varten. Habitarematerials on kävijälle leikin ja löytöjen vapaa tila.

Habitarematerials nähdään keväällä 2024 maailman tärkeimmässä muotoilutapahtumassa Milanon designviikolla 15.–21.4.2024.

Lue lisää Habitarematerials Milanosta

 

Tutustu Habitarematerialsiin Instagramissa

Konseptista saa hyvän käsityksen Habitarematerialsin Instagramista @habitarematerials, jossa profiilin kuvasyötteessä ja tallennetuissa tarinoissa pääsee tutustumaan kävijöiden somejulkaisuihin näyttelystä.

Habitarematerials Instagramissa

Osallistumisen helppous

Tarjoamme materiaalivalmistajille uudenlaisen ja vaivattoman osallistumistavan näyttelyyn. Habitarematerials-näyttelyn toteutuksesta ja kuratoinnista vastaavat NEMO arkkitehdit Jussi Laine ja Maria Klemetti Laine. Jussin ja Marian johdolla Habitarematerials myös isännöi näyttelyn kokonaisuudessaan, joten yritysten edustusta ei tarvita näyttelyssä eikä osallistuminen näin sido yritykseltä työntekijäresurssia. Yrityksen on toki mahdollista laajentaa osallistumistaan myös omalla osastolla. Lue alta lisää.

Miten mukaan?

Osallistuminen Habitarematerialsiin sisältää:

1.  Mallipalat näyttelyn materiaalikirjastossa

Yrityksesi mallipalat ovat mukana Habitarematerials-näyttelyn materiaalikirjastossa kävijöiden hyödynnettäväksi ja kollaasipöydälle ikuistettavaksi. Mallipalojen takaa asiakas voi helposti poimia materiaalin valmistajan tuotetiedot mukaan hankintoja varten.

Näyttelyssä kiinnostuneita kävijöitä ohjataan yrityksesi verkkosivulle sekä mahdolliselle omalle osastollesi. Lisäksi kävijöitä ohjeistetaan tägäämään yrityksesi somessa jaettaviin kollaasikuviin.

2.  Mukanaolo Habitarematerials-näyttelyarkkitehtuurissa

Osallistuvilla yrityksillä on mahdollisuus toteuttaa osia ainutlaatuisesta Habitarematerials-näyttelyarkkitehtuurista ja saada näin laajempaa näkyvyyttä materiaalilleen. Osallistuminen näyttelyarkkitehtuuriin tapahtuu NEMO arkkitehtien suunnittelemalla osastoelementillä.

3. Mahdollisuuden osallistua Habitarematerialsin lavaohjelmaan

 

4. Näkyvyyden Habitaren

 • somekanavissa,
 • uutiskirjeissä,
 • verkkosivuilla sekä
 • Arena-ohjelmalavalla.

Uutta 2024

Täydennä omaa osallistumistasi uusilla mahdollisuuksilla:
KIOSKI tai oma osasto MATERIAALIKORTTELISSA!

Kioski

Nyt voit tarjota kävijöille entistäkin laajempaa ja syvempää tietoa materiaalivalikoimastasi Habitarematerialsin osaston yhteyteen sijoittuvalla yhtenäisellä Habitarematerials Kioski -alueella. Kioskissa yritykselläsi on oma pieni alue kahdella rajaavalla seinällä. Toiseen seinään on saat yrityksesi logon ja toinen seinistä on mahdollista päällystää yrityksen omalla pintamateriaalilla. Kioskissa voit tavata kävijöitä ja vastaanottaa vieraita helposti Habitarematerials-alueella!

Materiaalikorttelit

Voit myös varata Habitareen oman kokonaisen osaston, joka sijoitetaan Habitarematerialsin välittömään läheisyyteen materiaalikortteleihin. Näin yritykselläsi on mahdollisuus tavoittaa kävijät kokonaisella brändikokemuksella mahdollisimman kattavasti ja monipuolisesti. Kun osastosi sijaitsee Habitarematerialsin välittömässä läheisyydessä, on asiakkaiden helppo löytää lisätiedon ääreen kiinnostuttuaan yrityksesi materiaalista.

Habitarematerialsin tavoittavuus

 

 • Habitarematerials 2023 tavoitti 42 000 vierasta viidessä päivässä
 • Vierailijoista lehdistöä edusti 350 kävijää

 

 • Habitarea seuraa Instagramissa 17 000 käyttäjää
 • Habitarematerialsia seuraa Instagramissa 1 900 käyttäjää

Habitarematerials Milano 2024

Habitarematerials valtaa jälleen Milanon! Habitarematerials-näyttely on kutsuttu osaksi Alcovanäyttelykokonaisuutta Fuorisaloneen, maailman tärkeimpään muotoilutapahtumaan Milanon designviikolle 15.–21.4.2024. Kutsu on jatkoa Habitarematerialsin menestyksekkäälle debyytille Milanon designviikolla keväällä 2023, jolloin näyttely esitteli 14 upeaa suomalaisyritystä. Paikalla vieraili viikon aikana huikeat 90 000 kävijää!

Haluatko sinä lähteä ensi keväänä mukaan?

Alcova Milan on vuodesta 2018 järjestetty Fuorisalonen tapahtuma, joka on kolmessa vuodessa saavuttanut merkittävän aseman Milanon designviikolla. Alcovan näyttelykokonaisuuteen keskittyviä lehtiartikkeleita julkaistaan vuosittain alan tärkeimmissä ajankohtaismedioissa kuten Wallpaperissa, Dezeenissä sekä New York Timesissa.

Tutustu näyttelyn aiempiin editioihin

Hyödynnä ainutlaatuinen mahdollisuus ja tule mukaan Habitarematerials Milanoon!

Habitarematerials Milano toteutuu samalla tavalla kuin Habitarematerials Habitare-messuilla Helsingissä. Milanon näyttely tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden esitellä yrityksesi materiaaleja kansainvälisille toimijoille ja suunnittelijoille, tavoittaa kansainvälistä muotoilumediaa, kuraattoreita, jälleenmyyjiä sekä yhteistyökumppaneita huippuluokan kuratoidussa kokonaisuudessa yhdessä suomalaisten ja pohjoismaisten materiaalintoimittajien kanssa. Näyttelyssä koko kansainvälinen muotoiluyleisö kohtaa tuotteenne vuoden tärkeimmän foorumin halutuimmalla paikalla.

 

Helppo osallistuminen

Habitarematerials tarjoaa valmiiksi kuratoidun ja konseptoidun näyttelymahdollisuuden, johon on helppo osallistua.  Habitarematerialsin tuotanto hoitaa koko Milanon näyttelyn huolinnan (Messukeskukselta Messukeskukselle) sekä rahdin. Lisäksi Habitarematerials-tiimi NEMO arkkitehtien johdolla myös isännöi näyttelyn Milanossa, jakaen tietoa materiaaleista ja materiaalitoimittajista.

Miten mukaan Milanoon?

Osallistuminen Habitarematerials Milanoon sisältää:

1. Mallipalat näyttelyn materiaalikirjastossa

Yrityksesi saa materiaalipalat esille näyttelyn materiaalikirjastoon kävijöiden hypisteltäväksi ja sommiteltavaksi kollaaseiksi. Kävijät ja suunnittelijat ympäri maailmaa tulevat tietoisiksi sinun yrityksesi tuotteista ja jakavat kollaasikuvia omissa kanavissaan. NEMO arkkitehdit vastaavat sekä kaupallisten yhteistyökumppaneiden materiaalien kuratoinnista että Kuraattorin valinta -kategorian näyttelyyn kutsuttujen materiaali-innovaatioiden kuratoinnista.

 

2. Näkyvyys Habitarematerials-näyttelyarkkitehtuurissa

Yrityksellä on mahdollisuus tuottaa osa NEMO arkkitehtien suunnittelemaa näyttelyarkkitehtuuria, joka koostuu materiaalitoimittajien materiaaleista suunnitelluista esillepanokalusteista. Tämä on huikea mahdollisuus saavuttaa entistä laajempi näkyvyys Milanon näyttelyssä sekä mediassa.

 

3. Habitarematerials tuotannon markkinointituen, mm.

 • näyttelyn markkinoinnin ja tiedotuksen ammattilaisille ja medialle,
 • näkyvyyden somekanavissa ja
 • markkinointimateriaalin tuottamisen osallistuvien yritysten käyttöön.

 

3. Mukanaolo Habitarematerialsissa Helsingissä syksyllä 2024

Habitarematerials Milanon tuotanto jatkuu täydentyen syksyn 2024 Habitareen. Näyttelyarkkitehtuuri, mallipalat ja kalusteet varastoidaan Helsingin Messukeskukseen kesän 2024 yli. Yrityksille järjestetään elokuussa 2024 toinen kuratointi, jolloin omaa materiaalivalikoimaa voi tarkistaa Habitaren yleisölle sopivaksi sekä tuoda mukaan kesän uutuuksia.

 

Lue lisää osallistumisvaihtoehdoista

Habitarematerials Milanon tavoittavuus

 

 • Habitarematerials Milano Alcovassa 2023 tavoitti 95 000 vierasta 7 päivän aikana
 • Vierailijoista 1 300 oli journalisteja

 

 • Instagramissa Alcova Milanoa seuraa 55 000 käyttäjää
 • Habitarematerialsia seuraa Instagramissa 1 900 käyttäjää

Hyödynnä Business Finlandin Exhibition Explorer -tuki

 

Habitarematerials Milanoon valikoidaan yhteistyökumppaneiksi vientihakuisia ja muotoiluun panostavia pohjoismaisia materiaalintoimittajia. Projektin suomalaisyrityksille perustetaan Business Finlandin Exhibition Explorer -haku, jonka piiriin Business Finlandin ehdot täyttävät yritykset voivat hakeutua. Yrityksellä on mahdollisuus hakea takautuvasti 50% tuki osallistumiskuluun.

Tukihakemus tulee jättää ennen tapahtuman alkua ja Business Finlandin Exhibition Explorer -tuen hakeminen on yrityksen vastuulla. Kaikki vuoden 2023 Milanon näyttelykokonaisuuteen osallistuneet, hakukriteerit täyttäneet yritykset, saivat Exhibition Explorer -tuen kautta puolet osallistumismaksusta takaisin takautuvasti vientiavustuksena.

Tutustu tuen ehtoihin täältä

 

Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Suunnitellaan yhdessä juuri sinulle sopiva osallistumisratkaisu.
Outi Forsblom

Myyntipäällikkö
+358 40 822 8343
outi.forsblom@messukeskus.com

 

Inka Pentikäinen

Tuottaja, Habitarematerials Milano
+358 50 374 3567
inka.pentikainen@messukeskus.com