Skip to content

Habitaren alueet

Habitaren tapahtuma-alue jakautuu kolmeen halliin:

  • nykymuotoilun AHEAD-alue, hallissa 6
  • kodin sisustamisen ja huonekalujen FOLK-alue, hallissa 7
  • lifestylen ja piensisustamisen DECOR-alue + HABITAREN ANTIIKKI & VINTAGE -alue, hallissa 3

 

Jokaisen alueen sisältä löydät erilaisia teema-alueita, näyttelyitä, lavoja ja tietysti saman tuoteryhmän näytteilleasettajat yhdestä ja samasta paikasta.

Tutustu alueiden sisältöihin!

AHEAD FOLK DECOR

AHEAD – halli 6

AHEAD on kuratoitu muotoilun kohtaamispaikka, jossa esitellään ja myydään monipuolisesti uusinta muotoilua. Ahead-hallissa ovat Habitaren erikoisnäyttelyt ja alan nuoret tekijät, ja hallin arkkitehtuuri on merkittävä osa näyttelyn kokonaiselämystä.

AHEAD-alueelta löytyy:

 > Teemanäyttely

> Habitarematerials-näyttely

> uuden muotoilun alue The Block

> uusi vastuullisuutta ja kestävyyttä esiin nostava teema-alue Habitare Choice

> lasten alue Habi Kids

> Habitare-suunnittelukilpailun työt

> Habitaren Valobulevardi

> Habitare Naapurit

> Kvadrat Pop up -osasto

> Arena-päätapahtumalava katso lavan ohjelma >

> Habitare Pro -kokonaisuuden näyttelyosuus

Teemanäyttely

Habitaressa nähdään syyskuussa muotoilustudio Yatofun eli Angela Lindahlin ja Yihan Xiangin suunnittelema näyttely, joka on ilmentymä Habitaren vuoden 2024 teemasta Kerroksia/Layers. Teema nostaa esiin kotien, tilojen ja esineiden kerroksellisuuden ja eletyn elämän sekä muistuttaa muotoilun syklisyydestä, tyylien kertautumisesta ja siitä, miten vanha ja uusi kulkevat rinnakkain joka hetki. Yatofun suunnitteleman teemanäyttelyn lähtökohtana on näiden kerroksien paljastaminen.

Lue lisää

Habitare Materials

NEMO arkkitehtien suunnittelema Habitarematerials on messujen ajaksi koottava kokemuksellinen ja inspiroiva materiaalikirjasto, jossa kävijät pääsevät tutustumaan kodin pintamateriaaleihin ja kokeilemaan eri materiaalien yhdistelemistä toisiinsa. Kävijänä voit valita, yhdistellä ja sommitella esillä olevista materiaalinäytteistä oman kollaasin kollaasipöydälle ikuistettavaksi ja jaettavaksi. Lisäksi saat mieleisistäsi materiaaleista valmistajien tuotetiedot mukaan hankintoja varten.

Lue lisää

The Block: Habitare Talents & Habitare Protos

The Block esittelee nuoret tekijät, prototyypit ja alan tuoreet startup-yritykset. Uuden polven muotoilijat ja kyvyt esittelevä kortteli koostuu näyttelyistä, osastoista ja oppilaitoksien esillepanoista. Uuden muotoilun suuntia ilmentävä Habitare Protos -näyttely avaa näkymän huomisen esinemaailmaan ja Habitare Talents -näyttely nostaa esiin uransa alkuvaiheessa olevia muotoilijoita.

Tutustu

Habitare Choice

Habitare Choice on  vastuullisuutta ja kestävyyttä esiin nostava alue. Alueella on mukana yrityksiä ja toimijoita, jotka ovat tehneet tietoisia valintoja kohti vastuullisempaa ja kestävämpää tulevaisuutta. Näyttelyn kuratoi sisustusstylisti Susanna Vento.

Lue lisää

Habi Kids

Habi Kids -alue kutsuu kaikki lapset ja lapsenmieliset leikkimään ja levähtämään messuhulinan keskellä. Lasten alueella nähdään kuvittaja Matti Pikkujämsän luoma värikäs minimaailma, joka kutsuu piirtämään ja askartelemaan metsään. Tavoitteena on luoda alueelle kuvakirjamainen värielämys ja minimaailma, joka tarjoaa paikan käsin tekemiseen ja saa hetkeksi unohtamaan padit ja laitteet.

Lue lisää

Habitare Pro

Uudistunut Habitare Pro on 3 päiväinen tapahtumakokemus, joka on omistettu ammattilaisille ja tarjoaa ainutlaatuisen alustan verkostoitua ja tavata johtavia arkkitehtejä, suunnittelun ammattilaisia, ostajia sekä lehdistöä. Ahead-alueelle sijoittuvassa Habitare Pro näyttelyssä mukana on lukuisia näytteilleasettajia. Habitare Pro-alueelta löydät myös Martela Meeting Loungen, johon ammattilaiset voivat sopia tapaamisia.

Lue lisää

Hab

Habitare-suunnittelukilpailu

Habitare-suunnittelukilpailuun kutsutaan osallistumaan Suomessa arkkitehtuurin ja muotoilun opetusta antavien yliopistojen, korkeakoulujen ja muiden oppilaitosten opiskelijat sekä Taideyliopiston opiskelijat. Vuonna 2023 kilpailun teemana oli Yhteisöllisyyden työkalut. Voittajatyö HABIT sekä kilpailun muut finalistityöt olivat esillä Habitaressa 13.–17.9.2023.

Habitare Naapurit

Habitaressa nähdään syksyllä 2024 uusi Habitare Naapurit -teema-alue. Ulla Koskisen ja Anna Pirkolan suunnittelema ja kuratoima alue pitää sisällään Naapurit-näyttelyn ja -korttelin, jossa esittäytyy kiehtova joukko alan yrityksiä. Alue luo mahdollisuuden pohtia kotien moninaisuutta ja erilaisia tapoja elää arkea.

Lue lisää

FOLK – halli 7

FOLK on kodin sisustamisen alue, josta löytyvät huonekalut, kodinkoneet ja elektroniikka, asumisen palvelut, kylpyhuoneet sekä keittiöt. Löydät alueelta uusia ideoita ja huikeita messutarjouksia kodin sisustamiseen!

Folk-alueelta löytyy:

> messujen perjantaina Shopping Night -ilta Daruden tahtiin

> huippuäänentoistoa Genelec Loungessa, jossa mm. Daruden keikka kuullaan

> messutarjouksia ja -uutuuksia FOLK-alueen yrityksiltä

> Sissareiden Sisustusvartissa pikasisustusneuvontaa ilman ajanvarausta

> Folk-lava katso lavan ohjelma >

Genelec Lounge ja Darude

Habitare panostaa tänä vuonna äänentoistoon. Folk-alueella on tarjolla on nähtävää ja koettavaa kaikille hifistelijöille. Täältä löydät Gigantin ja Powerin osastot, joissa pääset tutustumaan laajaan kattaukseen äänentoistoa, kodintekniikkaa ja digiä. Folk-alueelta löydät  äänentoiston aatelia tarjoavan Genelec Loungen, jossa kuullaan perjantaina huippukeikka Darudelta! Vietä messujen perjantai-ilta Habitare Shopping Nightissa poimien matkaan huikeita messutarjouksia Daruden tahtiin!

Lue lisää

Sissareiden Sisustusvartti

Sissarit on joukko osaavia sisustussuunnittelijoita ja alan muita tekijöitä ympäri Suomea.  Sissareiden sisustusvartissa, aivan Folk-lavan vieressä, saat pikasisustusneuvontaa ilman ajanvarausta. Lisäksi 13.9 ja 14.9 klo 12 on jokaiselle sisustamisesta innostuneelle kuluttajalle kiinnostava puheenvuoro Folk-lavalla. Sissareiden puheenvuoroissa kuullaan neuvot ja vinkit kodin sisustukseen ja syksyn trendeihin. Tervetuloa inspiroitumaan.

Habitare Deals -messutarjoukset ja -uutuudet

Habitaren lukuisat näytteilleasettajat tuovat messuille huikeita messutarjouksia ja tietysti myös messu-uutuuksia. Messutarjouksia tarjoavia yrityksiä löytyy kakista halleista, mutta muun muassa suurimmat huonekaluliikkeet ja kodinelektroniikan sekä kodinkoneiden myyntiketjut löydät hallista 7.

DECOR – halli 3

DECOR-alue on piensisustajan, antiikin sekä taiteen ystävän paratiisi, josta tehdään varmasti löytöjä kotiin! Alue pitää sisällään sisustamisen pientuotteet ja palvelut. Lisäksi hallissa on oma alueensa taiteelle sekä antiikille.

DECOR-alueelta löytyy:

> suomalaiseen käsityöosaamiseen keskittyvä Habitare Handmade -alue

> Kare Pop Up Shop -sisustustaivas

> Vintage-alue

> Taide-alue: tarjolla on kattavasti monipuolista taidetta. Tule tapaamaan taiteilijoita ja tekemään ostoksia.

> Decor-lava – katso lavan ohjelma >

Lisäksi Decor-hallissa järjestetään ke-to 13.–15.9. SisLa-ammattimessut sisustus- ja lahjatavara-alan kauppiaille.
Lue lisää SisLasta >

Habitare Handmade

Uusi Habitare Handmade -alue nostaa esiin käsin tekemisen ja suomalaisen käsityöosaamisen. Handmade tarjoaa katsauksen kotimaisiin käsityötuotteisiin ja monipuoliseen materiaalitarjontaan sekä kutsuu kävijän osallistumaan diy-työpajoihin ja seuraamaan alueella esittäytyvien toimijoiden työnäytöksiä.

Lue lisää

Kare Pop Up Shop

KARE tarjoaa Habitaren kävijöille ainutlaatuisen sisustajien ostosparatiisin, josta voit ostaa suosikkituotteita huikeilla messueduilla. Kare Pop Up Shopista löydät sisustusideoita ja tuotteita, jotka ovat kaikkea muuta kuin tylsiä. Pop Up -osastolla on jokaiselle jotakin – olitpa rohkean ja luovan suunnittelun ystävä tai klassista tyyliä etsivä.

Tervetuloa inspiroitumaan & ostoksille!

Vintage

Habitaren Vintage tuo yhteen antiikin, vintagen ja vanhan taiteen ystävät – asiantuntijat, keräilijät, ammattilaiset, harrastajat ja kauppiaat. Alue tutustuttaa myös uusia kävijöitä antiikin ja vintagen maailmoihin. Alue sijaitsee kätevästi piensisustukseen keskittyvässä Decor-hallissa.

Tervetuloa tutustumaan!