Skip to content

The Block: Protoshop & Talentshop

The Block Habitare esittelee nuoret tekijät, prototyypit ja alan tuoreet startup-yritykset. Valitut suunnittelijat ja tuoteideat nähdään Habitaressa 13.–17.9.2023.

Protoshop

Habitaren Protoshop-näyttely esittelee vuosittain 10-12 uutta prototyyppiä ja tuoteideaa Habitaressa. Uuden muotoilun suuntia ilmentävä Protoshop näyttely avaa näkymän huomisen esinemaailmaan. Tuoteideoissa nähdään uusia tulkintoja klassisiin kalustetyyppeihin, oivaltavia pientuotteita ja ratkaisuja kotien muuttuviin kalustushaasteisiin.

Habitaren The Block -alueella nähtävä Protoshop-näyttely on Habitaren ja Imu Designin yhdessä tuottama uuden muotoilun alusta, jossa nuoren sukupolven suunnittelijat pääsevät testaamaan tuoteideoidensa kiinnostavuutta potentiaalisille valmistajille ja tuleville ostajille. Protoshopin tavoitteena on löytää ja tuoda esiin loistavia tuoteideoita sekä auttaa nuoria muotoilijoita ja valmistajia kohtaamaan toisensa.

Vuoden 2023 editiossa nähdään uusia tulkintoja klassikoihin ja ajankohtaisia ratkaisuja kotien kalustusongelmiin sekä oivaltavia pientuotteita. Metodeissa kohtaavat modernit tekniikat ja käsin tekeminen. Protoshop-tuotteita yhdistää myös oivaltava tapa ratkaista rakenteellisiin ja toiminnallisiin seikkoihin liittyviä kysymyksiä.

“Meitä ilahdutti erityisesti tämän vuoden kokonaisuuden kerroksellisuus ja moniulotteisuus. Kiinnostavaa on myös se, kuinka moni suunnittelijoista kertoi työskentelyprosessin tai työmetodinsa olevan yhtä tärkeä kuin lopputulos. Kyseenalaistavien metodien kautta on syntynyt persoonallisella tavalla rohkeita ja omannäköisiä esineitä, jotka tarjoavat näkymän huomisen esinemaailmaamme”, näyttelyn kuratoineet Imu Designin Elina Aalto ja Saara Renvall kertovat.

 

Tutustu Protoshop 2023 muotoilijoihin ja prototyyppeihin

Talentshop

Tässä he ovat, Habitaren The Block Talentshop-näyttelyn 2023 neljä nousevaa muotoilijaa: Laura Meriluoto, Didi NG Wing Yin, Melissa Sammalvaara ja Antti Tuomi. Uuden sukupolven suunnittelijat näyttävät suuntaa sille, mitä suomalaisessa muotoilussa nähdään lähivuosina

Habitaren Talentshop tarjoaa 4 suunnittelijalle tai työryhmälle mahdollisuuden esitellä osaamistaan. Nyt seitsemättä kertaa järjestettävä Habitaren Talentshop nostaa esiin uransa alkuvaiheessa olevia muotoilijoita, jotka ovat löytäneet oman persoonallisen äänensä ja suunnittelijuutensa, joka eroaa muista. Talentshopin kuratoivat Elina Aalto, Krista Kosonen ja Saara Renvall Imu Designista sekä muotoilija Hanna Anonen. Imu Design on kuratoinut Habitaren Talentshop-näyttelyn alusta alkaen.

”Neljä valittua nousevaa lahjakkuutta edustavat laaja-alaisesti muotoilun kenttää: perinteisestä tuotesuunnittelusta uniikkien taide-esineiden suunnitteluun ja valmistukseen, tuotteistuksen hallintaa, konseptuaalista ajattelua sekä käsityötekniikoiden oivaltavaa käyttöä. He antoivat korkeatasoisen näytön osaamisestaan ja vahvasta kädenjäljestä.”  Elina Aalto ja Saara Renvall

 

Tutustu Talentshop 2023 muotoilijoihin
The Block -alueen virallinen laittiakumppani on Bolon.