Skip to content

 

 

 

 

 

 

The Block: Habitare Talents & Habitare Protos

Habitaren uuden muotoilun The Block -alue esittelee nousevat muotoilijat ja tuoreet tuoteideat sekä tuotteita valmistavat yritykset. Valitut suunnittelijat ja tuoteideat nähdään Habitaressa 11.–15.9.2024.

Vuoden 2024 Habitare Talents- ja Habitare Protos -näyttelyiden haku on päättynyt 13.2.2024.

The Block -näyttelyn tuottaa ja kuratoi Imu Design

Aiemmin nimillä Talentshop ja Protoshop tunnetut näyttelyt kuratoivat ja tuottavat jälleen Imu Designin Elina Aalto ja Saara Renvall. Näyttelyjuryyn kuuluvat heidän lisäkseen Habitaren Creative Lead Päivi Helander sekä tämän vuoden vaihtuvana jäsenenä Talentshop-näyttelyssä vuonna 2019 esittäytynyt muotoilija Rasmus Palmgren. Kilpailusihteerinä toimii Habitaren tuottaja Ida Ågren.

”Habitare Talents ja Habitare Protos tarjoavat näkymän nuorten suunnittelijoiden ajatteluun ja siihen, mihin suuntaan muotoilu on menossa. Vuonna 2009 aloittanut Protoshop ja vuodesta 2015 nähty Talentshop ovat tarjonneet jo yhdelle suomalaisen muotoilun sukupolvelle kanavan oman ilmaisunsa esittämiseen”, Imu Designin Elina Aalto ja Saara Renvall sanovat.

Vuoden 2024 Habitare Talents – ja Habitare Protos -näyttelyt

Habitare Talents tuo esiin muotoilun nousevat nimet

Habitare Talents tarjoaa 4 suunnittelijalle tai työryhmälle mahdollisuuden esitellä osaamistaan. Uuden sukupolven suunnittelijat näyttävät suuntaa sille, mitä suomalaisessa muotoilussa nähdään lähivuosina Habitare Talents -näyttelyyn valitaan uransa alkuvaiheessa olevia muotoilijoita, joilla on jo tunnusomainen suunnittelijaidentiteetti ja näyttöjä osaamisestaan, mutta joita suuri yleisö ei vielä laajemmin tunne. Valituilla suunnittelijoilla on The Block -alueella omat erilliset pienet osastot, joiden puitteissa he voivat esitellä useampia töitä.

Habitare Talents 2024

 

Habitare Protos yhdistää tuoteideat ja valmistajat

Habitare Protos -näyttely esittelee vuosittain 10-12 uutta prototyyppiä ja tuoteideaa. Uuden muotoilun suuntia ilmentävä näyttely avaa näkymän huomisen esinemaailmaan. Tuoteideoissa nähdään uusia tulkintoja klassisiin kalustetyyppeihin, oivaltavia pientuotteita ja ratkaisuja kotien muuttuviin kalustushaasteisiin. Näyttelyssä nuoren sukupolven suunnittelijat pääsevät testaamaan tuoteideoidensa kiinnostavuutta potentiaalisille valmistajille ja tuleville ostajille. Tavoitteena on löytää ja tuoda esiin loistavia tuoteideoita sekä auttaa nuoria muotoilijoita ja valmistajia kohtaamaan toisensa.

 

Habitare Protos 2024