Skip to content

Kansainvälinen Ystävä 2017: Masaaki Kanai

Japanilaisen lifestyleketju MUJIn pääjohtaja Masaaki Kanai on Habitaren Kansainvälinen Ystävä 2017. Kansainvälinen Ystävä valitsee kyseisen vuoden Habitaren kiinnostavimmat tuotteet ja ilmiöt.

Habitare kutsuu joka vuosi kansainvälisesti arvostetun muotoilualan asiantuntijan tutustumaan tapahtuman tarjontaan ja suomalaiseen muotoilu- ja sisustuskenttään.

– Olen iloinen saatuani kutsun Habitaren Kansainväliseksi Ystäväksi ja saapua ensi syksynä Suomeen. Odotan näkeväni Habitaressa suomalaisesta luonnosta nousevaa muotoilun estetiikkaa sekä runsaasti tuotteita, jotka yhdistävät perinteistä kulttuuria ja modernia teknologiaa, Masaaki Kanai sanoo.

Keynote-puheenvuorossaan Kanai kertoo MUJIn filosofiasta, kasvumahdollisuuksista ja menestyksen takana olevasta visioista paremman arjen rakentamiseksi.

Masaaki Kanai on työskennellyt MUJIn omistavan Ryohin Keikaku Co. Ltd johtotehtävissä vuodesta 1993. Japaniksi ketjun virallinen nimi Mujirushi ryohin tarkoittaa brändäämättömiä laatutuotteita. MUJI tunnetaan kohtuuhintaisista, vähäeleisen kauniista arkiesineistä, vaatteista ja kodintarvikkeista, joita yhdistävät käyttäjälähtöisyys, laadukkaat materiaalit ja rationaalinen tuotantoprosessi.

Japanissa MUJI on laajentanut valikoimaansa myös talokonsepteihin myymällä ns. Pre-fab koteja ja remontoimalla vanhoja kerrostaloja. Myös MUJI HUT -talokonsepti esitellään Habitaressa ensimmäistä kertaa Pohjoismaissa. MUJIlla on 870 myymälää ympäri maailmaa, ja sen liikevaihto on noin 2,7 miljardia euroa.

 

 

MUJI pop up -myymälä Habitareen

 

 

MUJI perustaa pop up -myymälän Habitaren Ahead-muotoiluhalliin 13.–17.9.2017 ja esittelee maailmankuulun konseptinsa ensimmäistä kertaa Suomessa. MUJIn Habitaressa nähtävä pop up -myymälä on yhtiön ensimmäinen messuosallistuminen Euroopassa.

– Pidämme Habitarea yhtenä Euroopan tärkeimmistä muotoilutapahtumista, ja tämä on meille hyvä mahdollisuus esitellä MUJIa Suomen markkinoille. Suomalaiset arvostavat yksinkertaista ja suoraviivaista muotoilua, jota MUJI tarjoaa. Habitaren kävijät ovat pääosin suomalaisia kuluttajia, mikä on meille tärkeä uusi asiakasryhmä, sanoo MUJIn Euroopan pääjohtaja Takuo Nagahara, joka vastaa MUJIn popup-osastosta Habitaressa.

MUJIn tuloa Suomeen on odotettu vuosia. Tähän asti suomalaisille lähin MUJIn oma myymälä on ollut Berliinissä. Ruotsissa MUJIlla on useita shop-in-shop-osastoja Åhléns-tavarataloissa.

Lue lisää MUJIsta.

 

 

Kuvat: Ryohin Keikaku Co. Ltd / MUJI