Skip to content

Nauti Habitaresta ja Helsingistä

Helsinki on täynnä tapahtumia, tunnelmaa, nähtävää ja koettavaa! Ota messuvierailusi yhteydessä kaikki irti pääkaupunkiseutumme tarjonnasta.

 

 

 

 

Päivä Helsingissä – yhdistä messumatkaan nähtävyyksiä ja tutustu ihanaan pääkaupunkiimme

© Jussi Hellsten

Näe ja koe

Helsinki tarjoaa runsaasti mielenkiintoista tekemistä ja nähtävää kaikenikäisille. Helsingin suosituimpiin nähtävyyksiin kuuluvat muun muassa Helsingin Tuomiokirkko, Finlandia -talo, Kiasma ja Suomenlinna. Perinteisten nähtävyyksien lisäksi pääkaupunkiseudulta löytyy useita puistoja, rantoja ja muita viihtyisiä ajanviettopaikkoja. Käy kurkistamassa esimerkiksi Lammassaaren retkeilymaisemat ja viereisen Kuusiluodon lampaat tai tee pyöräretki keskuspuistossa. Helsinki tarjoaa myös paljon nähtävää jalankulkijoille.

Lue täältä 36 syytä rakastaa Helsinkiä
Tutustu Helsingin aktiviteetteihin

© Ella Olsson / Unsplash

Syö, juo ja viihdy

Helsingin ravintola- ja kahvilakattaus tarjoaa vaihtoehtoja niin liharuoista kuin kasvisruoista nauttiville. Kasvis- ja vegaaniravintoloiden valikoima on monipuolinen ja runsas – varaa pöytä eloisasta Yes Yes Yes -ravintolasta tai nauti kaupungin monipuolisimmasta ja laajimmasta kasvisruokavalikoimasta Silvoplee -ravintolassa.

Aloita päiväsi tori- ja kauppahallikierroksella ja nappaa mukaasi tuoreita raaka-aineita, kuten kalaa tai vihanneksia ja marjoja. Tutustu myös Helsingin uusimpiin ravintoloihin!

Tutustu ravintolaelämään

Holiday Inn Helsinki – Expo

Majoitu

Hotelli, hostelli vai kenties väliaikaisasunto? Helsinki tarjoaa majoitusvaihtoehtoja jokaiseen budjettiin. Habitaren vieraana yövyt esimerkiksi Hotel St. Georgessa jopa -20 % alennuksella 9.-17.9. välisenä aikana. Lue lisää tarjouksesta täällä »

Messukeskuksen kupeesta löytyy juuri kauttaaltaan remointoitu Holiday Inn Helsinki – Expo. Hotelli tarjoaa rentouttavat puitteet palautumiseen tapahtumapäivien lomassa. Tutustu uudistettuun hotelliin ja varaa majoituksesi »

Ympäristöystävällisyys on myös majoitusten tarjoajille tärkeää. Katso, kuinka majoituspalvelut ottavat ympäristöasiat huomioon.

Tutustu majoitusvaihtoehtoihin

Valitse vastuullisempi päivä Helsingissä

Lue lisää

Joko kävit Helsingin uudessa keskuskirjasto Oodissa?

Sateisena syyspäivänäkin Helsingissä on paljon kaunista nähtävää

Syyspäivä Helsingissä

Katso päiväkohtaiset tapahtumat Helsingissä

Tutustu

Päivä Helsingissä lasten kanssa – retkiä, museoita, leikkipuistoja ja muita elämyksiä

Katso vinkit

 

 

Onnesta soikeina

Varmaan rakkain muisto on se kun kävimme aviomieheni kanssa messuilla. Olimme onnesta soikeina. Edellisenä talvena olimme löytäneet tontin ja rakennuslupakin oli kunnossa. Lisäksi olimme pistäneet talotehtaalle tilauksen vetämään. Ja kaiken lisäksi odotin esikoistamme. Oli ihanaa kun päästiin tutkimaan ja katselemaan kunnolla mitä uuteen kotiin hankitaan. Se ei ollut enää pelkkää haavetta. Siitä on nyt 7 vuotta. Sen jälkeen ollaan päästy messuille vain kerran. Nyt esikoisemme on jo eskarilainen ja ensisyksynä koululainen. Huonettakin pitäisi muokata siihen suuntaan.

Yhteisiä hetkiä messuilla

Tapana on mennä Habitareen äidin kanssa joka vuosi, tai ainakin tehdä suunnitelmia messujen ajalle yhdessä ja vaihtaa kokemuksia jälkikäteen. Olen 40-vuotias ja äiti 70.

Habitare herätti sisustusinnon

Yläasteella, eli joskus vuonna -85 kotitaloustunteihin kuului käydä Habitaressa. Minä ja mun bestis tehtiin siitäkin reissusta seikkailu kun piti omatoimisesti suoriutua Espoosta Pasilaan. Itse messujen sisällöstä siltä kerralta en muista mitään, mutta into sisustamiseen syttyi ja aikuisena Habitaressa on tullut käytyä tosi usein. Tapahtumasta tarttuu aina mukaan kivoja juttuja, kuten tänä vuonna Timo Sarpanevan julistetaulu Karhula-Iittalan lasi, jossa on Wirkkalan Kantarelli-maljakon luonnos.

Ystäväporukan jälleennäkeminen

Habitare 2018. Ystäväporukkamme on hajautunut eri paikkakunnille etelä-Suomen alueella. Osa perheellisiä ja kaikki kiireisiä, joten yhteinen aika on kiven alla. Saimme aikataulumme sopimaan yhteen ja järjestettyä tapaamisen näiden upeiden naisten kesken Habitare-messuille. Nuo messut olivat inspiroivat ammatillisessakin mielessä, kun alan opintoni olivat vielä käynnissä. Ihana päivä rakkaiden ystävien seurassa messuilla ja hauska ilta vielä sen jälkeen. Tämän muiston voisikin toteuttaa uudelleen!

Turkoosi sohva

Löysin Habitaresta vuonna 2018 juuri sopivan sohvan mökille ja yllätin itsenikin ihastumalla turkoosiin väriin. Nyt turkoosi sohva toimii väriläiskänä muuten valkoisten ja harmaiden kalusteiden joukossa luoden juuri oikeanlaista beach house -tunnelmaa.

Suomalainen design elää ja kukoistaa

Ensimmäistä kertaa Habitaressa vieraillessani tajusin, että suomalaista designia ylipäätään on, ja varsinkin, että sillä voi sisustaa! Suomi kiri omassa designmaiden kategoriassani Tanskan rinnalle.  Löysin messuilta toinen toistaan ihastuttavampia huonekaluja ja sisustusesineitä, muotoilua ja vinkkejä kotini sisustukseen. Sen jälkeen olen seurannut ylpeydellä monen muotoilijan polkua yhä ylemmäs. Tuntui mukavalta, että löysi ikäänkuin ensimmäisten joukoissa jotain, mikä myöhemmin on saanut laajempaakin huomiota ja menestystä.