Skip to content

 

 

 

 

Lastenhuoneen sisustus – viisi vinkkiä pitkäikäiseen lastenhuoneeseen

Lastenhuoneen sisustaminen voi tuntua vaikealta tehtävältä. Etenkään tuoreelle äidille lastenkalusteiden merkit ja mallit eivät ole entuudestaan tuttuja ja jo kokeneempikin lastenhuoneen sisustaja pähkäilee usein lastenhuoneen pitkäikäisyyden kanssa. Lapset kun kasvavat nopeasti ja maku muuttuu, kun ikää tulee lisää.

Olemme koonneet alle vinkkejä, joiden avulla lastenhuoneeseen voi saada lisää ikää, ettei sisustusta tarvitsisi uusia ihan joka vuosi.

1. Suosi ajattomia tuotteita

Kun ostat lapselle kestävistä materiaaleista (esim. puu tai vaneri) tehtyjä kalusteita, säilyvät ne hyvässä kunnossa pitkään. Luonnolliset materiaalit ovat myös ekologinen valinta. Ajaton muotoilu säilyttää hyvin jälleenmyyntiarvonsa eli huonekalun voi myydä eteenpäin lapsen kasvettua isommaksi.

2. Valitse neutraaleja värejä

Perinteiset, voimakkaat lastenvärit saattavat kyllästyttää sekä lasta että vanhempaa nopeastikin ja sisustusta joudutaan muuttamaan. Etenkin seinäpinnoilla ja kalusteissa kannattaa käyttää varsin neutraaleja värejä (esim. beigeä tai vaaleaa murrettua sinistä/punaista). Väripilkkuja voi lisätä vaikka tyynyillä ja lelutkin tuovat omat värinsä osaksi sisustusta.

3. Käytä tuotteita, jotka muuttuvat lapsen kasvaessa

Jos pinnasänky muuttuu sängyksi tai sänky pitenee lapsen kasvaessa, on tuotteen käyttöikä aina pidempi. Myös monikäyttöiset säilytysratkaisut ja muunneltavat sängyt pidentävät tuotteen käyttöikää.

4. Huomioi myös mahdolliset sisarukset

Onko huoneessa useampia lapsia? Tai haluavatko sisarukset nukkua toisessa huoneessa ja leikkiä toisessa? Kerrossänky ratkaisee useassa kodissa tilankäyttöongelmia ja tuo rauhaa myös lasten uneen, kun sisar nukkuu samassa huoneessa. Pitkäikäisen kerrossängyn voi jakaa myöhemmin kahdeksi erilliseksi sängyksi.

5. Ota lapsi mukaan suunnitteluun mahdollisuuksien mukaan

Jotta huoneesta tulisi mahdollisimman mieluisa, ota lapsi mukaan suunnitteluun. Ihan vapaita käsiä ei ehkä kannata antaa – lopputulos saattaa olla villi – mutta valitse vaikka ennakkoon muutama väri, joista valita sävyjä seiniin ja kankaisiin. Itse valittuja värejä jaksaa katsella pidempään.

Kuvat: LumoKids