-

Kumppani esittäytyy: Bonava Suomi Oy

Uusi koti on paljon muutakin kuin talo, jossa asut. Habitaren kumppani Bonava Suomi Oy keskittyy luomaan kodikkaita uudiskohteita ja vetovoimaisia naapurustoja, joissa asuminen tekee elämästä mukavampaa. Toiminnan keskiössä on asiakas sekä intohimoinen ote rakennusalan uudistamiseen.

Mikä on Bonava Suomi ja mitä teette?

Bonava on Pohjois-Euroopan johtava asuntorakennuttaja. Toimintamme kattaa kokonaisvaltaisen asuntorakennuttamisen ja -kehittämisen tontinhankinnasta hankekehitykseen, uusien kotien suunnitteluun, tuotantoon, markkinointiin, myyntiin ja erinomaiseen asiakaspalveluun. Asiakkainamme ovat yksityiset kodinostajat ja sijoittajat. Suomessa toimimme vahvoissa kasvukeskuksissa Helsingissä ja pääkaupunkiseudulla, Tampereella, Turussa ja Oulussa. Kansainvälistä tehokkuutta liiketoimintaan Bonava saa kahdeksan toimintamaansa kautta.

Mistä teidät erityisesti tunnetaan?

Emme rakenna vain taloja, vaan luomme uusia koteja ja mukavia naapurustoja, joihin ihmiset tuntevat kuuluvansa. Haastamme sekä omia että alan toimintatapoja jatkuvasti luodaksemme parempia koteja ja parempaa elämää entistä useammille asiakkaille. Bonava-koti on aina toimiva ja ajan tasalla. Seuraamme ajan henkeä ja trendejä sekä asiakkaittemme asumistoiveita, minkä ansiosta voimme tarjota asiakkaillemme monipuolisia ja oivaltavia asumisen ratkaisuja.

Mikä erottaa teidät alan muista toimijoista?

Suurten asioiden takana on kautta historian ollut joukko rohkeita toisinajattelijoita, jotka ovat muuttaneet maailmaa pysyvästi. Me haluamme muuttaa rohkeasti rakentamisen alaa, olla alan toisinajattelijoita ja purkaa hyödyttömiä normeja. Lähdemme siitä, mitä asiakkaat haluavat ja toteutamme sen sitten tehokkaasti, laadukkaasti ja suurella sydämellä.

Millainen on suunnittelufilosofianne?

Yrityksen nimi Bonava tulee ruotsin kielen sanoista ”Bo” eli asuminen ja ”Nav” eli keskipiste. Emme ainoastaan rakenna taloja vaan luomme koteja, ja naapurustoja, joissa ihmiset elävät elämäänsä.

Vaikka meillä on pitkä kokemus kodeista ja naapurustoista, emme tee niitä yksin. Tarvitsemme asiantuntevien insinöörien, arkkitehtien ja suunnittelijoiden lisäksi asiakkaidemme apua. Haluamme kuulla heidän mielipiteensä ja ymmärtää heidän tarpeensa ennen kuin käärimme hihat ja ryhdymme hommiin. Siksi otamme asiakkaamme mukaan matkalle kohti uutta kotia ja tulevaa naapurustoa. Parhaissa kodeissa ei ole kyse pelkästään upeasta arkkitehtuurista tai kauniista sisustuksesta vaan ennen kaikkea ihmisistä ja elämästä, jota niissä ja niiden ympärillä eletään.

Kuten koti, myös naapurusto merkitsee ihmisille erilaisia asioita. Yhdelle mukava naapurusto tarkoittaa lähikauppaa, toiselle leikkikenttää, kolmannelle tupaantuliaisia naapureiden kanssa ja neljännelle kattoterassia. Yksi on kuitenkin varmaa: mukava naapurusto ei ole meille vain yksi lisämauste tai ominaisuus, vaan kaiken lähtökohta. Rakkaasta paikasta on moneksi.

Arkkitehtuurin, muotoilun ja taiteen opiskelijoille suunnattu Bonavan asukaspihojen suunnittelukilpailun finalistityöt esitellään 12.9.2018 Habitaressa. Mitä kilpailulla tavoiteltiin ja minkälaisia töitä Habitaressa nähdään?

Suunnittelukilpailun tehtävänä oli löytää ratkaisu asukkaiden kohtaamispaikaksi hyödyntäen palapelimaista elementtiä, joka olisi taiteellisesti ja toiminnallisesti korkeatasoinen sekä rakenteellisesti kestävä mutta samalla myös monistettavissa. Tehtävä sijoittuu Helsinkiin Pohjois-Pasilan Postipuistoon, jonne Bonava rakennuttaa 300 asunnon urbaanin korttelikokonaisuuden.

”On hienoa nähdä, miten kaikissa finalistien ehdotuksissa on vahva oma idea, joka kestää aikaa ja antaa mahdollisuuden jatkokehittelyyn. Näen jokaisessa työssä potentiaalia kiinnostavan pihapalapelin toteuttamiseen”, Bonava Suomi Oy:n hankekehityspäällikkö Heikki Ruski iloitsee.

”Valitsimme kalustemaisia sekä tilallisia ehdotuksia. Kaikkia yhdistää monimuotoisuus, joka perustuu yksinkertaiseen elementtiin”, kilpailun ensimmäisen vaiheen tuomaristossa työskennellyt professori Pentti Kareoja Aalto-yliopistosta kertoo.

Suunnittelukilpailun finalistityöt esitellään 12.9. Habitaressa. Voittaja saa Suomen Messusäätiön lahjoittaman 5 000 euron stipendin.

Bonava.fi

 

Bonava-naapurustoja:
Postipuisto, Helsinki
Vermonniityn kotikortteli, Espoo
Kultarinkonpuiston kotikortteli, Vantaa
Lielahden kotikortteli, Tampere
Linnanfältin kotikortteli, Turku
Ahjo-Kalevan kotikortteli, Oulu