Heidi Ekholm-Talas -

10 asiaa, joita et halua missata Habitaressa 

 

Sisustuksesta kiinnostuneiden kuluttajien ja sisustusalan ammattilaisten vuoden odotetuin tapahtuma on pian käsillä. Suomen suurimman huonekalu-, design- ja sisustustapahtuman teema on vuonna 2023 Yhdessä / Together. 

Teema kertoo tämän hetken tarpeesta tuntea yhteenkuuluvuutta, mutta myös velvollisuudesta pitää luonnosta ja toisistamme huolta, yhdessä. Teema ammentaa yhteisestä olemisesta haastavien aikojen keskellä. Sen ohella teema pohtii maailman murrosta, ja sitä, miten meidän on yhdessä pohdittava uusia näkökulmia kuluttamiseen ja asumiseen.

 

Habitaren messutärpit x 10

1. Habitaren teemanäyttely 

Näyttely ilmentää Habitaren 2023 teemaa Yhdessä / Together, joka pohtii aikamme kontrasteja ja korostaa yhdessä tekemisen voimaa ja tärkeyttä haastavien aikojen keskellä. Teeman tavoin näyttely tuo esiin maailman murroksen ja sen, että meidän on yhdessä pohdittava ja luotava uudenlaisia näkökulmia kuluttamiseen ja asumiseen. 

Luvassa on iloa, kauneutta, yllätyksiä ja kohottavia kokemuksia kaikille aisteille. Näyttely sisältää päivittäin muuttuvan osion, jossa arkea kohottavat, usein huomaamattomiksi jäävät esineet nousevat keskiöön ja vaihtavat omistajaa. Habitaren teemanäyttelyssä yhdistyy disco ja design torstaina klo 17-19. DJ:n tahdittamana voit nauttia näyttelyn tunnelmasta tanssien! 

Näyttelyn suunnittelee Yhdessä / Together teeman takana oleva Studio Plenty Anna Pirkolan ja Kirsikka Simbergin johdolla. Lue lisää

 

 

2. Habitare Handmade teema-alue 

Do it Yourself! Habitare Handmade vastaa digiajassa vahvistuneeseen kaipuuseen käsillä tekemisen äärelle. Uudella alueella nähdään kotimaisia sisustus- ja designtuotteita sekä paljon erilaista materiaalitarjontaa. Alue kutsuu kävijän osallistumaan diy-työpajoihin ja seuraamaan alueella esittäytyvien toimijoiden työnäytöksiä. Alue toteutetaan yhteistyössä käsi- ja taideteollisuusalalla pitkään toimineen suunnittelijan ja yrittäjän Susanne Hamarin kanssa. Koulutuskumppanina alueella toimii XAMK restaurointi. Lue lisää.

 

Habitare

 

3. Habi Kids alue kutsuu levähtämään metsän siimekseen

Habi Kids -alue tarjoaa mahdollisuuksia käsin tekemiseen: piirtämiseen ja askartelemiseen. Alueen teemana on Pohjois-Suomesta kotoisin olevalle kuvittaja Matti Pikkujämsälle rakas ja inspiroiva metsä. Metsän keskellä on iso pöytä, jonka ympärillä puuhataan ja tutustutaan tuntemattomiin vierustovereihin. Lue lisää.

 

4. Darude Live @ Genelec Lounge 15.9 klo 18-19

Maailman tunnetuimpiin danceartisteihin lukeutuva Darude esiintyy Habitaren perjantai-illassa! Darude on nimi, joka ei esittelyjä kaipaa. Daruden vuosisadan vaihteen Sandstorm -hitistä on tullut maailmanlaajuinen trance-anthem, jota on kuunneltu suoratoistopalveluissa jo yli 600 miljoonaa kertaa ja kappaletta on ylistetty yhdeksi kaikkien aikojen ikonisimmaksi tanssikappaleeksi. Sandstormin lisäksi Daruden neljä studioalbumia ovat poikineet hänelle useita hittejä kuten Music ja Next to You. Ahkerasti ympäri maailmaa keikkaileva DJ on palkittu myös kolmella Emma-patsaalla. Tule ystäviesi kanssa nauttimaan hyvästä seurasta, juomasta ja keikasta Genelec Loungessa! Luvassa myös Habitare Shopping night – etuja ja messutarjouksia illan aikana Daruden tahtiin. Lue lisää.

 

darude

 

5. Decor sekä Antiikki ja vintage – Ihania löytöjä kotiin

Sisustusinspiraation keskellä pitää tietysti päästä myös toteuttamaan ideoita. Tapahtuman DECOR alue pitää sisällään sisustamisen pientuotteet ja palvelut. Alue on piensisustajan paratiisi, josta tehdään löytöjä kotiin ja lahjaksi! Decor-hallin Pop Up myymälän tekee tänä vuonna KARE Design. Tervetuloa tekemään upeita messulöytöjä.

Habitaren Antiikki tuo yhteen antiikin, vintagen ja vanhan taiteen ystävät – asiantuntijat, keräilijät, ammattilaiset, harrastajat ja kauppiaat. Alue sijaitsee Habitaren piensisustukseen keskittyvässä Decor-hallissa ja tutustuttaa uusia kävijöitä antiikin ja vintagen maailmoihin. 

 

6. Nohon uusi ravintolamaailma nostaa rakastetut ravintolabrändit esiin 

Aloitamme tapahtumasyksyn merkittävästi uudistuneena yhdessä uuden ravintolakumppanimme NoHo Partnersin kanssa. Koko ravintolatarjonta on uusittu ja tiloihin tuotu upea kattaus kiinnostavia ravintolabrändejä. Myös tilojen viihtyisyyteen on satsattu merkittävästi. Tämä kaikki siksi, että mielestämme hyvä ruoka ja juoma on tärkeä osa onnistunutta, elämyksellistä tapahtumakokemusta! Tutustu ravintoloihin.

 

lilla strindberg

7. Habitare choice nostaa vastuullisuuden esiin 

Habitaren uusi Choice-alue nostaa esiin yritysten ja toimijoiden tekoja kohti vastuullisempaa ja kestävämpää tulevaisuutta. Esillä on tuotteita ja tuotekonsepteja, joiden keskiössä on vastuullisuus ja kestävyys. Yhteistyössä sisustusstylisti Susanna Venton kanssa toteutettavan alueen arvoihin kuuluu sallivuus ja se, että vastuulliset teot tulevat huomatuiksi. Lue lisää.

 

8. Sissareiden vinkit kodin sisustamiseen 

Haluatko uusia ideoita sisustamiseen? Sissareiden sisustusvartissa, aivan Folk-lavan vieressä, saat pikasisustusneuvontaa ilman ajanvarausta. Lisäksi 13.9 ja 14.9 klo 12 on jokaiselle sisustamisesta innostuneelle kuluttajalle kiinnostava puheenvuoro Folk-lavalla. Sissarit on joukko osaavia sisustussuunnittelijoita ja alan muita tekijöitä ympäri Suomea. Sissareiden päivittäisissä puheenvuoroissa kuullaan neuvot ja vinkit kodin sisustukseen ja syksyn trendeihin. Tervetuloa inspiroitumaan. 

 

9. Ammattilaisille inspiroiva Habitare Pro 

Habitare Pro kokoaa yhteen koko Habitaren tarjonnan alan ammattilaisille ja tarjoaa ainutlaatuisen kohtaamisalustan arkkitehdeille, suunnittelun ammattilaisille, kehittäjille, ostajille ja suunnittelijoille. Luvassa on korkeatasoista ammattilaissisältöä sekä kansainvälisiä vieraita Design-talkeissa. Suurin osa ohjelmasta on englanniksi. 

Habitare Pro tarjoaa ammattilaisille mahdollisuuden verkostoitua, oppia uutta, kokea uutuudet ja inspiroitua. Lue lisää.

 

10. Habitare levittäytyy nyt myös kaupunkiin  

Messukeskuksen lisäksi tutustu parhaisiin paikallisiin design-showroomeihin ja koe inspiroiva tapahtumaohjelma. Luvassa on työpajoja, kiinnostavia keskusteluita ja tietysti juhlia. Löydät valaisimia, huonekaluja, materiaaleja, tekstiilejä, keittiö- ja kylpyhuonebrändejä sekä muita pohjoismaisia helmiä, jotka toivottavat tervetulleiksi arkkitehdit, suunnittelijat, suunnittelun ystävät ja paljon muuta. Koe Habitaren kaupungin tunnelma! Lue lisää.

Tervetuloa Habitareen. Osta liput tästä.