Siirry sisältöön

Habitare Choice

Habitare Choice nostaa näkyviin yritysten vastuullisia askeleita

Habitaressa toista kertaa nähtävältä Habitare Choice -alueelta voi poimia ideoita siihen, miten koko kodin tiloihin voi tehdä vastuullisia valintoja. Yritysten askeleita kohti kestävämpää tulevaisuutta esittelevällä alueella esittäytyy laaja joukko vastuullisin arvoin toimivia yrityksiä. Näyttelyn kuratoi sisustusstylisti Susanna Vento.

Habitare Choice -alueella nähdään tänä vuonna uutena useita työpajoja, jotka kutsuvat aineettomien elämysten ja uusien taitojen pariin. Habitare Choice -työpaja-alueen kalustaa Franckly.

Susanna Vento

Habitare Choice -alue nostaa esiin yritysten ja toimijoiden tekoja kohti vastuullisempaa ja kestävämpää tulevaisuutta. Esillä on tuotteita ja tuotekonsepteja, joiden keskiössä on vastuullisuus ja kestävyys. Yhteistyössä sisustusstylisti Susanna Venton kanssa toteutettavan alueen arvoihin kuuluu sallivuus ja se, että vastuulliset teot tulevat huomatuiksi.

”Haluamme nostaa näkyviin yrityksiä ja toimijoita, jotka ovat ottaneet huomattavia askeleita kestävämpään suuntaan niin tuotannossa kuin materiaaleissa. Jos jokin yritys tekee jotain vastuullisuuteen liittyvää erityisen hyvin, ihmisten pitäisi tietää siitä. Muutos alkaa yksittäisistä valinnoista ja uudenlaisista tavoista toimia. Samalla on tärkeää muistaa, että yritykset eivät voi muuttua hetkessä. Habitare Choice on paikka siihen, että pienet hyvät teot tulevat huomatuiksi”, Susanna Vento kertoo suunnittelun lähtökohdista.

Hän haluaisi Habitare Choicessa vierailevien kokevan ahaa-elämyksiä ja oivalluksia kestävään suunnitteluun liittyen. Vastuullisuus ja ekologisuus eivät poissulje estetiikkaa ja sitä, etteivätkö tuotteet voisi myös näyttää hyvältä ja kauniilta.

Vuonna 2024 Habitare Choice esittelee ajatuksia siitä, mikä on esimerkiksi pintamateriaalien merkitys osana kestävää asumista

”Habitare Choice nostaa tänä vuonna esiin esimerkiksi pinta- ja rakennusmateriaaleja ja esittelee ajatuksen siitä, miten rakentaa kestävämpi koti ja tehdä vastuullisia valintoja. Koti voi olla rakenteista lähtien ekologinen”, alueen kuratoiva sisustusstylisti Susanna Vento sanoo.

Habitare Choicessa nähdään muun muassa uudelleen käyttöön tarkoitettuja purettuja materiaaleja, vehnän oljesta valmistettua olkilevyjä- ja eristeitä, luonnonkiviä sekä ympäristöystävällisiä maaleja. Mukana on teknologiaa ja kierrätettäviä huonekaluja.

Alueella on lisäksi läpi tapahtuman workshop-tyylistä ohjelmaa, kuten tuoksutyöpajoja.

”Uskon ja olen huomannut, että enää ei kerätä niin paljon tavaraa. Aineettomia asioita, kuten kokemuksia, oppeja ja elämyksiä, kerätään yhä enemmän. Kun oppii taidot ja ymmärryksen asioiden tekemisestä, arvostus jokaista tuotetta kohtaan muuttuu radikaalisti. Samalla käsittää, miten jokin on tehty, mitä tekemiseen tarvitaan ja mikä on tekemisen vaiva”, Vento pohtii.

Habitare Choicessa pienet hyvät teot tulevat huomatuiksi.

Vastuullisuuden kuuluisi olla jokaisen meistä kuluttamisen ytimessä ja jokaisen yrityksen liiketoiminnan lähtökohta. Maailma on kuitenkin monimuotoinen ja alati muuttuva, todelliset haasteet ihmistä isompia. Siksi pienilläkin teoilla on väliä. Ne kertautuvat ja vievät asioita eteenpäin kohti parempaa tulevaisuutta.

Habitare Choice toivottaa vastuullisesti toteutettujen tuotteiden ja konseptien ohella tervetulleeksi materiaali-innovaatiot. Alueella käytetyt messurakenteet ovat 100-prosenttisesti kierrätettäviä.

”Suomessa on tehty hienoja innovaatiota, esimerkkinä sellupohjaiset tekstiilit ja biohajoavat pakkausmateriaalit. Ja muutokset ovat todella upeita. Kuka tahansa meistä voi jo tehdä yhä vastuullisempia valintoja”, Vento muistuttaa.

Habitare Choicessa ovat mukana muun muassa:

Arkivé Atelier I Artek I Bolon I EcoPanel (ent. Olkilevy) I Genelec I Hiil I Jokipiin Pellava I Lapuan Kankurit I Loki I Martela Outlet I Mifuko I Mysoda I OnePan I Pidät I Sees I Spolia Design I Studio Eggi I Suomen Luonnonmaalit

Näytteilleasettajaksi Habitare Choice -alueelle?

Kuuluuko sinun yrityksesi tärkeimpiin arvoihin kestävä kehitys, kulutuksen järkeistäminen ja vastuullisuus? Ja näkyykö se todellisina tekoina, pieninä askeleina tai suurina harppauksina? Kerro siitä meille ja ehdota yritystäsi Habitare Choice -alueelle!