Siirry sisältöön

Habitare Handmade

Habitare Handmade – suomalaista käsityöosaamista ja diy-työpajoja

Habitare Handmade-alue nostaa esiin käsin tekemisen ja suomalaisen käsityöosaamisen. Alue tarjoaa katsauksen kotimaisiin käsityötuotteisiin sekä monipuoliseen materiaalitarjontaan sekä kutsuu kävijän osallistumaan diy-työpajoihin ja seuraamaan alueella esittäytyvien toimijoiden työnäytöksiä. Alue toteutetaan yhteistyössä käsi- ja taideteollisuusalalla pitkään toimineen suunnittelijan ja yrittäjän Susanne Hamarin kanssa.

Habitare Handmade -alueen virallisena koulutuskumppanina on XAMK Restaurointi.

Kotimaisia, laadukkaita käsityötuotteita

Habitare Handmade vastaa digiajassa vahvistuneeseen kaipuuseen käsillä tekemisen äärelle. Uudella alueella nähdään kotimaisia sisustus- ja designtuotteita sekä paljon erilaista materiaalitarjontaa.

”Handmade syntyi ajatuksesta tuoda esille ja tarjota kävijöille kotimaassa valmistettuja tuotteita ja suomalaista käsityöosaamista, tätä taitoa ja osaamista on Habitaressa aiemmin ollut esillä vähemmän. Suomessa on paljon laadukkaiden sisustustuotteiden valmistajia ja monipuolista osaamista. Alueella nähdään paljon erilaista materiaalitarjontaa: materiaalien taitajia ja tekijöitä keramiikasta nahkaan, metalliin ja puuhun sekä uusiokäyttöä kiertotalous huomioiden”Susanne Hamari kertoo alueen suunnittelun ja ideoinnin lähtökohdista.

Kuvassa Habitaren Handmade -alueen laadukkaita kotimaisia käsityötuotteita.
Habitare handmade alueella diy-työpajoja ja työnäytöksiä.

Diy-työpajoja ja työnäytöksiä

Habitare Handmade tarjoaa kävijöille mahdollisuuden itse tekemiselle. Kävijät voivat seurata tuotteiden valmistamisen prosessia ja osallistua alueella järjestettäviin diy-työpajoihin, tutustua eri materiaaleihin ja hankkia tarvikepaketteja. Lisäksi Handmade-alueella pääsee seuraamaan alueella esittäytyvien toimijoiden työnäytöksiä.

Habitare Handmaden ideana on myös näyttää suomalaisten tekijöiden osaamisen korkea taso ja esitellä monipuolisesti laadukkaiden tuotteiden valmistamiseen liittyviä tekniikoita ja prosesseja. Mitä kaikkea vaaditaankaan tuotteiden valmistuksessa? Käsityömenetelmiä, koneita ja laitteita sekä vankkaa tietotaitoa, hyvää suunnittelua ja muotoilua sekä paljon aikaa. Alueen työpajoissa voi myös innostua uudesta harrastuksesta”, käsi- ja taideteollisuusalaa opiskellut ja alalla pitkään kiertotalousyrittäjänä toiminut Hamari sanoo.

Näytteilleasettajaksi Habitare Handmade -alueelle?

Olisiko Habitare Handmade sinun yrityksellesi sopiva osallistumismuoto? Voit osallistua valitsemalla valmiin osastopaketin kolmesta vaihtoehdosta: myy, tee työnäytöksiä myynnin ohessa tai myy tekemiskokemus kävijälle.