Siirry sisältöön

Habitare The Block

The Block: Habitare Talents & Habitare Protos

Habitaren uuden muotoilun The Block -alue esittelee nousevat muotoilijat ja tuoreet tuoteideat sekä tuotteita valmistavat yritykset. Valitut suunnittelijat ja tuoteideat nähdään Habitaressa 11.–15.9.2024.

Vuoden 2024 Habitare Talents- ja Habitare Protos -näyttelyiden haku on päättynyt 13.2.2024.

Näyttelyt Habitare The Block

Vuoden 2024 Habitare Talents – ja Habitare Protos -näyttelyt

Habitare Talents tuo esiin muotoilun nousevat nimet

Habitare Talents tarjoaa 4 suunnittelijalle tai työryhmälle mahdollisuuden esitellä osaamistaan. Uuden sukupolven suunnittelijat näyttävät suuntaa sille, mitä suomalaisessa muotoilussa nähdään lähivuosina.  Habitare Talents -näyttelyyn valitaan uransa alkuvaiheessa olevia muotoilijoita, joilla on jo tunnusomainen suunnittelijaidentiteetti ja näyttöjä osaamisestaan, mutta joita suuri yleisö ei vielä laajemmin tunne. Valituilla suunnittelijoilla on The Block -alueella omat erilliset pienet osastot, joiden puitteissa he voivat esitellä useampia töitä.

Habitare Protos yhdistää tuoteideat ja valmistajat

Habitare Protos -näyttely esittelee vuosittain 10-12 uutta prototyyppiä ja tuoteideaa. Uuden muotoilun suuntia ilmentävä näyttely avaa näkymän huomisen esinemaailmaan. Tuoteideoissa nähdään uusia tulkintoja klassisiin kalustetyyppeihin, oivaltavia pientuotteita ja ratkaisuja kotien muuttuviin kalustushaasteisiin. Näyttelyssä nuoren sukupolven suunnittelijat pääsevät testaamaan tuoteideoidensa kiinnostavuutta potentiaalisille valmistajille ja tuleville ostajille. Tavoitteena on löytää ja tuoda esiin loistavia tuoteideoita sekä auttaa nuoria muotoilijoita ja valmistajia kohtaamaan toisensa.