Siirry sisältöön

Habitare Materials

Habitare Materials

Habitare Materials on messujen ajaksi koottava kokemuksellinen ja inspiroiva materiaalikirjasto, jossa kävijät pääsevät tutustumaan kodin pintamateriaaleihin ja kokeilemaan eri materiaalien yhdistelemistä toisiinsa.

Kävijänä voit valita, yhdistellä ja sommitella esillä olevista materiaalinäytteistä oman kollaasin kollaasipöydälle ikuistettavaksi ja jaettavaksi. Lisäksi saat mieleisistäsi materiaaleista valmistajien tuotetiedot mukaan hankintoja varten.

NEMO arkkitehtien suunnitteleman kokemuksellisen ja innostavan materiaalikirjaston lähtökohtana on suunnittelun demokratisointi.

Habitare Materialsin takana NEMO arkkitehdit Jussi Laine ja Maria Klemetti Laine

”Habitare Materials on materiaalikirjasto, joka on kaikkien saatavilla. Siellä voi hypistellä, kokeilla ja luoda uutta. Näyttely tarjoaa kävijöille tilaa ja vapauden käydä läpi materiaaleja ja tutustua omaan makuunsa kokeilemalla eri pintojen ja värien yhdistelmiä. Materiaalit ovat esillä houkuttelevasti ja tuotemallien takana on tuotetiedot, jotka voi kuvata ja saada siten mukaansa hankintoja varten”, NEMO arkkitehtien Jussi Laine ja Maria Klemetti Laine kertovat. NEMO arkkitehdit kuratoivat materiaalikirjaston huolellisesti, jotta kirjasto olisi kattava ja kaikki sen kokoelmasta kootut yhdistelmät kauniita ja kiinnostavia.

”Vaikka kannustamme osastolla leikkimään, kokeilemaan ja pitämään hauskaa, haluamme haastaa messuvieraita ajattelemaan materiaaleja pintaa syvemmältä”, kertovat Maria ja Jussi. NEMO arkkitehdit ovat osastolla läsnä koko messujen ajan keskustelemassa messuvieraiden kanssa materiaaleista, niiden vaikutuksista ja ominaisuuksista. Rakennus- ja sisustusmateriaalien valikoima on valtava ja tietoa on saatavilla ainoastaan, jos on valmis näkemään vaivaa sen etsimiseen. Habitare Materialsin tuo tietoa materiaalien mahdollisuuksista myös messuvieraille ja saa toivottavasti ihmiset pohtimaan materiaalivalintojaan ja niiden perusteita, valintojen vaikutuksia sekä tekemään tietoisia valintoja kotiinsa.

NEMO arkkitehdit Maria Klemetti ja Jussi Laine. . Kuva: Sara Urbanski

Habitare Materials Helsingissä syyskuussa – tule kumppaniksi!

Tarjoamme uudenlaisen osallistumistavan materiaalivalmistajille ja inspiroivan kokemuksen kävijöille. Tule mukaan!

Habitare Materials-näyttely nähtiin Milanon designviikolla

Habitare Materials-näyttely nähtiin ensi kertaa Milanon Design Weekillä huhtikuussa 2023. Näyttely oli osa Joseph Griman ja Valentina Ciuffin kuratoimaa Alcova-näyttelykokonaisuutta, joka on Milanon Design Weekin viime vuosien kiehtovimpia ja seuratuimpia tapahtumia.

Habitare Materials-näyttely sekä näyttelyssä esittäytyneet 14 suomalaista materiaalivalmistajaa saivat upean vastaanoton Alcova-näyttelykokonaisuudessa. Alcovassa vieraili viikon aikana huikeat yli 90 000 alan ammattilaista. Vuosittain Salone del Mobile -messujen aikaan järjestettävä, asumisen ja muotoilun tulevaisuuksia esittelevä Alcova on osa Fuorisalone-tapahtuman ohjelmaa. Salone del Mobile -messutapahtuma ja kaupunkiin samanaikaisesti levittäytyvä Fuorisalone-tapahtumakokonaisuus muodostavat yhdessä Milano Design Weekin.

Milanossa mukana oli 14 suomalaista materiaalivalmistajaa

Habitare Materials Milano muodostui näyttelyarkkitehtuurista, suomalaisten materiaalitoimittajien mallipaloista sekä yritysten materiaaleista valmistetuista uniikeista huonekaluista. Näyttelyssä oli mukana 14 suomalaisyritystä: Cover Story, CWP Oy, Durat, Johanna Gullichsen, Karava, Nordic Copper, Novo Wood, Pihlgren&Ritola, Sera Helsinki, Stala, Luonnonbetoni, Laatupaneeli, Tulikivi ja VM Carpet.

Kansainvälisestikin ainutlaatuinen näyttely tarjosi suomalaisyrityksille ainutlaatuisen alustan astella kansainvälisen designväen tietoisuuteen ja profiloitua kansainvälisesti, sillä Milanon Design Week ja samaan aikaan järjestettävät Salone del Mobile -huonekalumessut on alan tärkein tapahtuma, joka kutsuu yhteen edelläkävijät ympäri maailman.

”Olemme hyvin iloisia, että juuri Habitare Materials oli esillä Milanossa. Ajankohtaisuudessaan ja uutuusarvoltaan näyttely sopii Alcovan sisältöön mainiosti. Erityisen iloisia olemme voidessamme esitellä nimenomaan suomalaisia vastuullisesti toimivia materiaalitoimijoita”, Habitaren luova johtaja Laura Sarvilinna iloitsi.

Habitare Materials Milanon mediakumppanina oli Asun-lehti.