Siirry sisältöön

Habitare Naapurit

Habitare Naapurit

Habitaressa nähdään syksyllä 2024 uusi Habitare Naapurit -teema-alue. Ulla Koskisen ja Anna Pirkolan suunnittelema ja kuratoima alue pitää sisällään Naapurit-näyttelyn ja -korttelin, jossa esittäytyy kiehtova joukko alan yrityksiä. Alue luo mahdollisuuden pohtia kotien moninaisuutta ja erilaisia tapoja elää arkea.

Elämä samassa pihapiirissä, vaihtelevan kokoisissa kodeissa yhdistää sukupolvet ja eri elämäntilanteissa olevat asukkaat. Uuden Habitare Naapurit -alueen viitteellisten asuntojen muodostama kokonaisuus luo mahdollisuuden pohtia kotien moninaisuutta ja erilaisia tapoja elää arkea.

Naapurit-näyttely

Naapurit-teemanäyttelyssä yhdistyvät tämän päivän muotoilu ja materiaalit kuten myös asumiseen, sisustamiseen ja rakentamiseen liittyvät aiheet. Alue luo mahdollisuuden pohtia, kuinka ikä ja elämäntilanne näkyvät kodissa ja onko kodin kerroksellisuus sidoksissa ikään vai johonkin muuhun. Tai miettiä omistamista: minkä on tärkeää olla yksityistä ja mitä taas voimme hyvin jakaa.

Naapurit-kortteli

Habitare Naapurit -korttelissa yhteistyökumppanit esittäytyvät omilla osastoillaan. Naapurit-alue jatkuu yhteisenä pihana, jonka toiselle reunalle sijoittuvat asukkaiden yhteiset tilat. Rakennusten väliin jäävän piha-alueen täydentää suuri pöytä, jonka ääressä voi kokoontua erilaisten keskusteluiden ja ajatustenvaihtojen, työpajojen ja kohtaamisten äärelle. Piha-alue toimii myös yhtenä messujen miniareenoista.


Ulla Koskisen ja Anna Pirkolan suunnittelema ja kuratoima teema-alue

”Habitare Naapurit hahmottelee omaa kotia miellyttävän ja sujuvan arjen turvallisena ja omalta tuntuvana tukikohtana. Se hahmottelee oman kodin elämän kehyksenä ja naapuruston yhteisen alueen arjen hyvänä täydentäjänä, tukena ja turvana.”

Habitare Naapurit Helsingissä syyskuussa – tule kumppaniksi!

Habitare Naapurit yhdistää eri sukupolvet ja erilaiset elämäntyylit.