Skip to content

Alberto Alessi

"Ihailen Suomen designosaamista. Alessi on tehnyt yhteistyötä monen suomalaisen suunnittelijan kanssa, muun muassa Harri Koskisen, Kristiina Lassuksen, Eero Aarnion ja Stefan Lindforsin."

Kansainvälinen Ystävä 2019: Alberto Alessi

Italian tunnetuimpiin designtaloihin lukeutuvan Alessin pääjohtaja Alberto Alessi on Habitaren Kansainvälinen Ystävä 2019. Kansainvälinen Ystävä vierailee Habitaressa, valitsee kiinnostavimmat ilmiöt ja tuotteet Habitaren tarjonnasta ja pitää keynote-puheenvuoron avajaispäivänä 11.9.2019. Lisäksi Alessin osastolla nähdään pop up -myymälä, jossa esillä on Alessin historian ikonisten tuotteiden lisäksi myös uusia tuotteita.

Vuonna 1921 perustettu Alessin muotoilutalo on yksi maailman tunnetuimpia yrityksiä muotoilun kentällä. Alessin yli tuhannen tuotteen valikoimaan kuuluu paljon kodin esineitä astioista keittiötarvikkeisiin, sisustustuotteisiin ja valaisimiin. Yli kolmesataa muotoilijaa ympäri maailmaa on suunnitellut Alessille tuotteita, joista monet ovat saavuttaneet ikonisen maineen nykymuotoilussa.

– Minulla on vahva side Suomeen. Olen muun muassa opettanut teollista muotoilua Taideteollisessa korkeakoulussa 90-luvulla. Ihailen Suomen designosaamista. Alessi onkin tehnyt yhteistyötä monen suomalaisen suunnittelijan kanssa, muun muassa Harri Koskisen, Kristiina Lassuksen, Eero Aarnion ja Stefan Lindforsin, sanoo Alberto Alessi.

– Alessi on Suomessa tunnettu muotoilusta kiinnostuneiden ihmisten keskuudessa ja uskon, että vierailuni Habitaressa lisää myös Alessi-brändin tunnettuutta Suomessa laajemmin, hän jatkaa.

Alessin pop-up myymälä Habitaressa Alberton valinnat Habitaresta

Kansainvälinen Ystävä

Habitaren Kansainvälinen Ystävä valitaan vuosittain alan vaikuttajien joukosta, joka toinen vuosi liike-elämästä ja joka toinen alan sisältöpuolelta. Kansainvälinen Ystävä käy vuoropuhelua Habitaren kanssa muotoilun suuntauksista, toimialan trendeistä ja markkinatilanteesta. Alessi-suvun kolmannen polven edustajana Alberto Alessi tuntee ja ymmärtää muotoilualaa, sen historiaa ja yrityksiä hyvin monella tasolla.

– Olemme todella iloisia, että Alberto Alessi on Habitaren Kansainvälinen Ystävä 2019. Alessi on ikoninen yritys, jonka muotoilufilosofiassa yhdistyy estetiikka, laatu, käytännöllisyys ja ilo. Harvalla muotoiluyrityksellä on yhtä laaja ja monipuolinen portfolio huippusuunnittelijoiden kanssa ja samalla kaikissa tuotteissa voi nähdä Alessin brändille ominaisen optimistisuuden. Se kertoo Alessin johdonmukaisesta muotoilujohtamisesta ja saumattomasta yhteistyöstä suunnittelijoiden ja työntekijöiden kanssa jo lähes sadan vuoden ajan. Tästä näkökulmasta on mielenkiintoista nähdä ja kuulla, miten Alberto Alessi näkee Habitaren tarjonnan ja suomalaisen suunnittelun, sanoo Habitaren luova johtaja Laura Sarvilinna.

Habitaren Kansainvälisinä Ystävinä ovat olleet aiemmin Cooper Hewitt Smithsonian Designmuseon pääkuraattori Cara McCarty (2018), MUJIn pääjohtaja Masaaki Kanai (2017) ja designkriitikko, -vaikuttaja ja kirjoittaja Alice Rawsthorn (2016).

Bio – Alberto Alessi

Alberto Alessi on Alessin pääjohtaja. Vuonna 1970 Alessin perheyhtiössä aloittanut Alberto Alessi on Carlo Alessin vanhin poika ja suvun kolmannen polven edustaja Alessissa. Alberto Alessin aikana Alessi-yhtiö on työskennellyt tiiviisti ulkomaisten arkkitehtien ja muotoilijoiden kanssa ja laajentanut yhtiön tunnettuutta ympäri maailmaa. Alessi on kirjoittanut lukuisia kirjoja ja artikkeleita ja kuratoinut Milanon designmuseo Triannalen näyttelyn vuonna 2011. Hän on toiminut monien muotoilukoulujen vierailevana professorina.

Alessi

Vuonna 1921 perustettu Alessi muotoilutalo erikoistunut kodin käyttöesineisiin, kuten keittiötarvikkeisiin, ruoanvalmistusvälineisiin, sisustustuotteisiin ja valaisimiin. Monet Alessin tuhansista tuotteista ovat saavuttaneet ikonisen aseman nykymuotoilun kentällä. Alessin missiona on muuttaa kulttuurinen, esteettinen ja funktionaalinen huippulaatu massatuotantoon sopiviksi tuotteiksi. Alessin kylmävalssatusta ruostumattomasta teräksestä valmistetut tuotteet tehdään yhtiön tehtaalla Italian Crusinallossa. Alessin tuotteita myydään 10 brändimyymälässä ja 200 shop-in-shopeissa ympäri maailmaa. Alessin tuotteita viedään yli 60 maahan ja yhtiön liikevaihdosta kaksi kolmasosaa tulee viennistä. Alberto Alessin aikana 80-luvulla Alessi laajensi tuotantoaan uusiin materiaaleihin ja teknologioihin, kuten kellojen valmistukseen ja kylpyhuonekalusteisiin. Tunnetuimpia Alessin tuotteita ovat mm. ”370” teräslankainen hedelmäkori, Aldo Rossin suunnittelema ”La conica” espressokeitin sekä Michael Gravesin ”9093” viheltävä teepannu, Philippe Starckin suunnittelema ”Juicy Salif” sitruspuserrin ja Alessandro Mendinin ”Anna G” pullonavaaja.

alessi.com

 

@HabitareFair | www.facebook.com/habitare | #habitare2019