Skip to content

Kaj Franck -muotoilupalkinto 2020: Ilkka Suppanen

Kaj Franck -muotoilupalkinnon saaja vuonna 2020 on muotoilija, sisustusarkkitehti Ilkka Suppanen.

 

Kaj Franck -muotoilupalkinto kunnioittaa muotoilija Kaj Franckin (1911–1989) työn henkeä ja periaatteita korkeatasoisesta, demokraattisesta ja funktionaalisesta suunnittelusta, jolla ratkaistaan käytännön haasteita ja luodaan uusia mahdollisuuksia muotoiluosaamista käyttäville yrityksille. Erityinen ansio on, jos palkinnon saaja samalla tuo arkeen kauneutta, iloa ja parempaa elämän laatua.

IIkka Suppanen on tehnyt menestyksekkään ja pitkän uran muotoilun ja taiteen parissa. Hän opiskeli sekä sisustus- ja kalustesuunnittelua Taideteollisessa korkeakoulussa että arkkitehtuuria Teknillisessä korkeakoulussa ja teki läpimurtonsa 1990-luvun loppupuolella yhtenä Snowcrash-ryhmän perustajista. Ryhmän esiintyminen Milanon huonekalumessuilla 1997 toi mediahuomiota ja lukuisia yhteydenottopyyntöjä valmistajilta. Muun muassa iso italialainen kalustevalmistaja Cappellini otti Suppasen Flying Carpet -sohvan tuotantoonsa.

Kaj Franck -palkintojuryyn kuuluivat vuonna 2019 toimitusjohtaja Petteri Kolinen / Design Forum Finland,
museonjohtaja Pilvi Kalhama / Espoon modernin taiteen museo EMMA, asiamies Pentti Kivinen / Suomen Messusäätiö, kuraattori, toimittaja Isa Kukkapuro ja muotoilija, professori Heikki Orvola.

Kuva: Paavo Lehtonen

suppanen.com

 

Kaj Franck -muotoilupalkinto voidaan myöntää suomalaiselle tai Suomessa asuvalle tai työskentelevälle ulkomaiselle muotoilijalle tai työryhmälle. Palkinnon on perustanut Design Forum Finland vuonna 1992 ja sen rahoittaja on Suomen Messusäätiö. Kaj Franck -palkinto on suuruudeltaan 10 000 euroa. Rahoittaessaan Kaj Franck -muotoilupalkintoa Suomen Messusäätiö haluaa kunnioittaa Kaj Franckin merkittävää elämäntyötä muotoilukulttuurimme pioneerina ja samalla antaa tunnustusta ja tukea nykyisille suunnittelijoillemme.

 

LUE LISÄÄ KAJ FRANCK -MUOTOILUPALKINNOSTA