Vuoden 2018 Kaj Franck -muotoilupalkinto myönnettiin sisustusarkkitehti Tapio Anttilalle. Anttilan upea palkintonäyttely nähdään Habitaressa 2019.

 

Kaj Franck -muotoilupalkinto kunnioittaa muotoilija Kaj Franckin (1911–1989) työn henkeä ja periaatteita korkeatasoisesta, demokraattisesta ja funktionaalisesta suunnittelusta, jolla ratkaistaan käytännön haasteita ja luodaan uusia mahdollisuuksia muotoiluosaamista käyttäville yrityksille. Erityinen ansio on, jos palkinnon saaja samalla tuo arkeen kauneutta, iloa ja parempaa elämän laatua.

Vuoden 2018 Kaj Franck -muotoilupalkinnon saaja Tapio Anttila on uransa aikana työskennellyt inhouse-suunnittelijana isossa organisaatiossa ja yrittäjänä omassa yrityksessään. Hänen uraansa kuvaavia piirteitä ovat syvä yhteistyö tuotekehityksen kanssa, toimivat rakenteelliset ratkaisut ja varma, oma muotokieli. Anttilan suunnittelemat tuotteet omaavat oivaltavia toiminnallisuuksia ja erinomaisen ergonomian. Omassa yrityksessään Anttila on rakentanut kokonaisvaltaisen brändin, joka on tuoteportfolioltaan ja identiteetiltään raikas ja erottuva.

Kaj Franck -muotoilupalkinto 2018 – Tapio Anttila 9.11.2018–13.1.2019
Designmuseon Galleria, Korkeavuorenkatu 23, Helsinki

Kaj Franck -palkintojuryyn kuuluivat vuonna 2018 toimitusjohtaja Petteri Kolinen / Design Forum Finland / juryn puheenjohtaja, Suomen Messusäätiön asiamies Pentti Kivinen, professori Heikki Orvola ja muotoiluasiantuntija, kriitikko Kaj Kalin.

Kuva: Timo Junttila

tapioanttila.com

 

Kaj Franck -muotoilupalkinto voidaan myöntää suomalaiselle tai Suomessa asuvalle tai työskentelevälle ulkomaiselle muotoilijalle tai työryhmälle. Palkinnon on perustanut Design Forum Finland vuonna 1992 ja sen rahoittaja on Suomen Messusäätiö. Kaj Franck -palkinto on suuruudeltaan 10 000 euroa. Rahoittaessaan Kaj Franck -muotoilupalkintoa Suomen Messusäätiö haluaa kunnioittaa Kaj Franckin merkittävää elämäntyötä muotoilukulttuurimme pioneerina ja samalla antaa tunnustusta ja tukea nykyisille suunnittelijoillemme.

 

LUE LISÄÄ KAJ FRANCK -MUOTOILUPALKINNOSTA