Skip to content

Protoshop 2021 suunnittelijat

Ida Korsström

Ida Korsström on Aalto-yliopistosta valmistunut tekstiilisuunnittelija, jonka työ keskittyy pintasuunnitteluun ja kudottuihin kankaisiin. Kankaan suunnittelussa Ida nauttii kudontatekniikan rajoitusten tutkimisesta ja hänen uusimpiin aluevaltauksiinsa kuuluu värien vuorovaikutus kudotuissa kankaissa. Ida saa inspiraatiota monesta eri lähteestä kuten taiteesta, perinteisestä käsityöstä, luonnosta ja muodista. Työssään hän jättää tilaa intuitiolle ja spontaaniudelle ja uskoo, että esteettisesti kestävä muotoilu voi myös olla hauskaa ja ilmeikästä.

@idakorsstrom

Comfort Of Colour - Ida Korsström

Comfort of Colour

Comfort of Colour on sarja jacquard-kudottuja villahuopia, jotka ovat saaneet innoituksensa Firenzen väreistä, kuvioista ja valosta. Kokoelman värit löytyivät pinnoilta ympäri kaupunkia sekä italialaisen talvimaiseman hienovaraisista sävyistä. Tuotteena huopa huokuu lohdullisuutta ja kantaa merkityksiään sukupolvelta toiselle. Huovat on kudottu laadukkaalla merinovillalla ja mohairilla valkoiseen puuvillaloimeen.

Kati Peltola

Kati Peltola on käsityötaiteilija, joka työskentelee pääosin lasin kanssa lampputekniikaa hyödyntäen. Tekniikassa lasia sulatetaan paikallisesti polttimen avulla. Teokset ovat veistosmaisia ja leikittelevät käyttöesineiden estetiikalla. Kati on Aalto-yliopiston Contemporary Design-maisteriohjelman alumni.

www.katipeltola.com
@kati.aussi

Morale Elastique - Kati Peltola

La Morale Élastique

La Morale Élastique -teossarja on kokoelma borosilikaattilasiputkista väännettyjä muotoja. Normaalisti suorina nähtäviä laboratoriolasiputkia on työstetty epätyypillisellä tavalla. Prosessi on intuitiivinen ja peilaa muuttuvia moraalikäsityksiämme.

Netta Kandelin

Netta Kandelin on viimeisen opiskeluvuotensa aloittava sisustusarkkitehtuurin ja kalustemuotoilun opiskelija Lahden Muotoiluinstituutista. Toiminnallisuus toimii hänen muotoilussaan ohjaavana tekijänä – unohtamatta kuitenkaan harkittuja yksityiskohtia ja leikkisyyttä. Muotoilijana hän toivoo pääsevänsä työskentelemään laaja-alaisesti, mutta kestävästi erilaisissa suunnitteluprojekteissa, eri materiaalien ja menetelmien parissa.

@nettakandelin

Kaari - Netta Kandelin

Kaari

Kaari on ruukkuun tai puutarhaan sijoitettava kasvituki. Sen vähäeleinen muotoilu antaa tilaa itse kasville ja yhdessä ne luovat harmonisen, mutta leikkisän kokonaisuuden. Kolme terästangosta taivutettua jalkaa varmistavat, että tuki ei pääse kallistumaan ja kasvi pääsee kasvamaan turvallisesti.

Imola Balogh

Imola Balogh on unkarilainen arkkitehti, joka opiskelee Aalto yliopiston kalustesuunnittelun MA-ohjelmassa. Työssään Imola pyrkii löytämään harmonisen suhteen rakenteen ja funktion välille. Rakenteellinen ajattelu innostaa häntä löytämään puhtaan ja pelkistetyn ratkaisun ja materiaalien käyttö niiden ominaisuuksien mukaan kannustaa häntä suunnittelemaan kestävästi. Hänen tavoitteenaan on suunnitella visuaalisesti yksinkertaisia, rakenteellisesti selkeitä ja teknisesti kestäviä kalusteita.

@imola__balogh

Fold - Imola Balogh

Fold Chair

Rakenne ja funktio ovat harmonisessa suhteessa tässä nojatuolissa, jonka jokainen osa toimii sekä rakenteellisesti että toiminnallisesti. Kaksi massiivikoivuista jalkaosaa on yhdistetty kolmella muotopuristeprofiililla. Istuin ja selkänoja taipuvat kohtaamaan jalat, jolloin ylimääräisiä rakenteellisia tukia ei tarvita. Tuolin rakenteellinen puhtaus tekee siitä tukevan ja taivutetut ja joustavat profiilit tarjoavat mukavan ja leikkisän istumiskokemuksen.

Riku Toivonen

Riku Toivonen on Helsingissä toimiva muotoilija, jonka kiinnostuksen kohteena on tutkia inhimillisiä toimintatapojamme, sekä sitä miten toimimme vuorovaikutuksessa esineiden kanssa. Hän pyrkii ratkaisemaan arjen ongelmia ripauksella huumoria, jotta elämä olisi parempaa. Rikun tavoitteena on luoda käytännöllisiä, pitkäikäisiä sekä esteettisesti miellyttäviä tuotteita tämän päivän haasteet huomioiden.

www.rikutanelitoivonen.com
@rikutanelitoivonen

Leppänen - Riku Toivonen

Leppänen

Leppänen on kokoelma pikkupöytiä, jotka on valmistettu lahosta koivusta. Normaalisti kalusteteollisuudessa hyväksytään ainoastaan tasalaatuinen puutavara eikä virheitä materiaalissa hyväksytä. Puutavaraa, josta pöydät on valmistettu, käytetään normaalisti esimerkiksi kuljetusteollisuudessa tukirakenteina. Leppänen juhlii epätäydellisyyttä, lahon muodostamia kuvioita ja virheitä.

Susanna ja Tobias Feuerbacher

Muotoilijapariskunta Susanna ja Tobias Feuerbacher työskentelevät Koivisto-nimisellä vanhalla maatilalla Karkkilassa. Susanna on valmistunut muotoilijaksi Savonia-ammattikorkeakoulusta ja Tobias University of Applied Sciences Schwäbisch Gmündistä Saksasta. Harmoninen ja pelkistetty muotokieli yhdisti pariskunnan opiskelijavaihdon aikana, josta yhteinen matka muotoilun parissa alkoi.

www.koivistostudio.fi
@koivistostudio

Kehto - Susanna ja Tobias Feuerbacher

Kehto

Kehto-astioissa kohtaavat perinne ja nykyhetki, kun rouhea tuohen pinta yhdistyy soljuvaan muotokieleen. Tuohesta ja koivuviilusta alipainepuristintekniikalla valmistettuja astioita voi käyttää tarjoiluun tai esineiden säilytykseen. Kehdon keinuva liike vie ajatukset kotimaiseen metsään – suomalaisen kulttuurin juurille.

Yingjie Liang

Yingjie Liang toimii laajasti sekä tila-, kaluste- että tuotesuunnittelun alalla. Hän ihailee muotokieltä, jossa leikkisyys yhdistyy hienostuneisuuteen ja jossa rakenteen ja materiaalin sisäinen logiikkaa toteutuu. Hän uskoo että hyvä muotoilu herättää tunteita ja uteliaisuutta.

www.yingjiedesign.com

Saddle - Yingjie Liang

Saddle

Saddle on pelkistetty ja leikkisä keinutuoli. Sen linoleumpinta kutsuu koskettamaan ja tarjoaa lukemattomia mahdollisuuksia väriyhdistelmille. Sen abstrakti, orgaaninen muoto on visuaalisesti erottuva ja herättää huomiota tilassa.

Tong Ren

Tong Ren on valmistunut tekstiili- ja vaatetussuunnittelun MA-ohjelmasta Aalto-yliopiston Taiteen ja suunnittelun korkeakoulusta. Hän on opiskellut ja työskennellyt pitkään myös teollisen muotoilun parissa.

@tongrentongren

Piha - Tong Ren

Piha

Piha-kuosin inspiraationa on ollut kukkia, hedelmiä ja lintuja pursuava puutarha. Pintatekstuuri on saanut vaikutteita korinpudontatekniikoista.

Juho Pasila

Juho Pasila on kalustemuotoilija, joka uskoo että tuotteen tulee tuoda iloa käyttäjälleen, mutta myös vastata parhaimmalla mahdollisella tavalla siihen tarpeeseen, johon se on suunniteltu. Hänen suunnittelulleen ominaista on materiaalien ja ratkaisujen kokeileminen käytännössä ja muodon työstäminen valmistuksen ehdoilla.

www.pasiladesign.fi
@pasiladesign

Naulakko - Juho Pasila

Noja

Noja on eleetön ja moderni pyöröpuusta valmistettu naulakko. Vaakatangot ovat irrotettavia ja naulakon koko on skaalattavissa tilan koon mukaan, mikä tekee siitä logistisesti järkevän. Muoto mahdollistaa vaativan käytön ja kestävyyden koska vinopuun ansiosta naulakko tukeutuu vahvemmin seinään painon lisääntyessä.

Sandra Prami

Sandra Prami opiskelee toista kanditutkintoaan Aalto-yliopistossa Muotoilun ohjelmassa. Hän on aiemmin valmistunut graafiseksi suunnittelijaksi vuonna 2018. Sandraa inspiroi käsityö eri materiaalien parissa, toiset visuaalisten alojen taitavat tekijät sekä menneiden vuosikymmenten muodista kertovat esineet. Hän haluaa muotoilla esineitä jotka ovat kuin lahjoja käyttäjän arjessa.

@pramisandra

Riitta, Pekka ja Matti - Sandra Prami

Riitta, Pekka & Matti

Riitta, Pekka ja Matti ovat sarja keraamisia maljakoita, joiden pyöreät, ystävälliset muodot ovat rakentuneet dreijattuja puolipalloja ja lieriöitä yhdistellen. Jaloilla seisovien hahmomaisten maljakoiden muotoja korostavat sävykkäät efektilasitteet. Maljakot toimivat veistoksellisena elementtinä sisustuksessa sekä kukilla tai ilman.