Habi Kids

 

 

Habi Kids on Habitaren lasten alue, jossa on lasten sisustusta, muotoilua ja osallistavaa ohjelmaa lapsille ja perheille. Habi Kids on Helsinki Design Weekin Lasten viikonlopun satelliittitapahtuma Habitaressa ja avoinna Messukeskuksessa Helsingissä 13.–17.9.2017. Katso koko ohjelma täältä.

 

Yhteisöllisesti muotoilukerhoissa ja palvelumuotoilupajoissa lasten kanssa suunniteltu Habi Kids tarjoaa lapsille ohjattuja protoilu-, keksimis- ja suunnittelutyöpajoja sekä leikkilaboratorioita, joissa harjoitellaan muun muassa luovaa ongelmanratkaisua. Alueen vuorovaikutteiset installaatiot antavat pienimmille messuvieraille mahdollisuuden kurkistaa muotoilun mielenkiintoiseen maailmaan.

Habi Kids -aluetta reunustavilla osastoilla esitellään erityisesti lapsille ja lastenhuoneisiin suunnattuja sisustustuotteita ja huonekaluja.

Habi Kids Design School

 

 

Habi Kids Design School -ohjelmakokonaisuuden kantavat teemat ovat: KATSO, KEKSI, KOKEILE JA KERRO. Ohjelmassa on eri-ikäisille lapsille suunnattuja ohjattuja työpajoja, haastatteluja ja puheenvuoroja oppimisesta aikuisten ja lasten suusta. Lapset ja perheet pääsevät yhdessä testaamaan muotoiluoppimisen metodeja ja hyppäämään suunnittelijan saappaisiin.

Habi Kids Design School -ohjelman suunnittelusta vastaa Suomen Muotoilukasvatusseura (SuoMu ry) yhdessä Habitaren ja Helsinki Design Weekin kanssa. Ohjelma toteutetaan yhteistyössä Fiskarsin, Tridifyn, Mehackitin, Demos Helsingin ja Futuricen kanssa. Tilan suunnittelusta vastaavat SuoMun tiimi ja tilasuunnittelija Milja Aho.

Miten Habi Kids syntyi?

Habi Kids suunniteltiin käyttäjälähtöisesti ja yhdessä kohderyhmän kanssa. Lapsiperheet osallistuivat tammikuussa 2017 Messukeskuksessa järjestettyyn palvelumuotoilutyöpajaan, jossa neljätoista 4–11-vuotiasta lasta ja 20 aikuista suunnitteli tilaa ja ohjelmaa SuoMun suunnittelijoiden johdolla. Mukana oli myös Habitaren ja Messukeskuksen väkeä.

Aluetta luonnosteltiin ja ideoitiin käyttäjien haaveista ja toiveista inspiroituen, pohjapiirrosta tutkien ja palvelupolkua kehittäen. Lapset tekivät aiheeseen sukeltaen mm. kuvitettuja pohjapiirroksia, pienoismalleja sekä aivomyrskytekniikalla satoja ideoita isoista ajatuksista luonto- ja vesielementteihin.

Alueetlta kaivattiin rauhaa ja turvallisuutta sekä laadukasta ruoka- ja juomavalikoimaa. Ruuhkaa ja hälinää haluttiin välttää, eikä lasten kanssa toivottu jonottamista. Ohjelmatoiveet olivat monipuolisia: uuden oppimista ja yhdessä tekemistä arvostettiin. Myös monikulttuurisuus nousi esille tärkeänä arvona. Kipupisteitäkin löydettiin, ja ne on huomioitu tilassa ja tarjonnassa.

Habi Kids -alueen elementtejä työstettiin kevään mittaan myös SuoMun ohjaamissa muotoilukerhoissa, joissa tutkittiin värejä ja muotoja, sekä luotiin mm. tulevan tapahtuman värikartta.

Tutustu monipuoliseen Habi Kids -ohjelmaan täällä.

 

HDW_Logo

 

 

Pääyhteistyökumppanit: 

 

 

 

Kiitos!

 

 

 

 

 

 

 

 

Kiitos!

Demos Helsinki
Futurice
Tridify
Aalto+Aalto
MeHackit

Arkkitehtikollektiivi Raumlaborberlin
HAM
Napa