Habi Kids – Toukan valtakunta

 

Habi Kids – Toukan valtakunnassa leikitään mittasuhteilla ja pysähdytään ihmettelemään yhdessä lasten kanssa sitä, kun pieni onkin jotain suurta. Mielikuvitusmatka vie luonnon helmaan jättimäisen 40-metrisen toukan selässä. Kuvittaja Janine Rewellin suunnittelema osasto on kannanotto lasten leikkitiloihin, mielikuvitusmatka mittasuhteisiin. Matkan varrella voi kasvaa toukasta perhoseksi tutustuen ötököiden ihmeelliseen maailmaan.

 

Levähdyspaikka koko perheelle

 

Habi Kids – Toukan valtakunta tarjoaa levähdyspaikan koko perheelle. Alueen toiminnallisen sisällön on suunnitellut Skidit-festareiden perustaja, lastentapahtumien erikoisuunnittelija Aino Heikkinen. Yltäkylläisessä toukan valtakunnassa on muun muassa ohjattuja työpajoja, kahvila, pötköttelyä, ötökkämuskareita, hyönteispistokirjontaa, sekä luonnon äänimaailmaa.

 

“Samettipeittojen alla nukkuu toukkien hiljainen suku. Unessa jo säteilee perhosensiipipuku.”

Hannele Huovi

Tutustu Habi Kids -alueen ohjelmaan: päivän tärpit!

Keskiviikkona

Ötökkämuskari

Ötököiden ihmeelliseen maailmaan sukelletaan myös musiikin tahtiin. Ötökkäretkellä saatat tavata tunneliinsa juuttuneen madon, hyppelehtivän heinäsirkan, moikkailevan leppäkertun, verkkojaan kutovan hämähäkin, pullaa mussuttavan toukan, tai vaikka keitä uusia ötökkäkavereita. Tule siis tutustumaan!

Kallion Musiikkikoulun muskariopettajat kutsuvat koko perheen mukaan laulamaan, soittamaan ja leikkimään! Musiikkityöpajat joka päivä keskiviikosta sunnuntaihin.

Ohjaajat: Leena Untamala, Saana Trygg ja Ella Rosenlund Kallion Musiikkikoulusta

Katso kaikki Habi Kids -ohjelmat

Torstaina

Kulokauniaisista sudenkorentoihin – tuoteideoita ötökkämaailman supersankareilta

koululaistyöpajat

Työpajassa skoopeista kurkistelee aikamoisia tyyppejä. Kenellä on 360 asteen näkökenttä? Millaisilla jaloilla otetaan huimia loikkia?

Ötököiden hämmästyttävät yksityiskohdat ja niiden superominaisuudet innostavat suunnittelemaan tulevaisuuden tuotteita koteihin.

Ohjaaja: luonto-opas Leila Häkkinen, Suomen luontokeskus Haltia. Työpaja sopii 3.-6.-luokkalaisille. Työpajoihin ennakkoilmoittautuminen

Katso kaikki Habi Kids -ohjelmat

Perjantaina

Pikkuisten perjantai

Vietä kiva päivä pikkuisen kanssa Habi Kids -alueella, sekä tutustuen koko Habitaren maailmaan. Aamu alkaa ötökkämuskarilla, jonka jälkeen pienimmät voivat ottaa päikkärit aivan alueen vieressä toukan valtakunnan verhon takana (muista itkuhälyttimet).

Habi Kids -kahvilasta saat koko perheelle sopivaa suolaista ja makeaa syömistä.

Lähiömutsi-blogin Hanne Valtari kertoo omista vinkeistään ja inspiraatioistaan lastenhuoneen sisustamiseen. Päivä jatkuu lapsen ja vanhemman yhteisessä Taitojärjestön Käsityö- ja muotoilukoulun kirjontatyöpajassa, jossa lapsi voi piirtää kuvan, jonka vanhempi kirjoo tai vaikka toisinpäin! (huom. myös lauantaina)

Sienien salat – Saimi Hoyer

Kansallispuistokummi Saimi Hoyer on mukana kertomassa sienien saloista. Minkä värisiä ja makuisia sieniä metsistä löytyykään? Saimi tuo myös terveisiä Punkaharjun satumaisten metsien sieniviikonlopuista.

Tervetuloa viettämään vauhdikasta päivää Toukan valtakuntaan.

Katso kaikki Habi Kids -ohjelmat

Lauantaina ja sunnuntaina

Kivaa tekemistä koko perheelle

Eläinten arkkitehtuuria
Mitä piiloutuu muurahaispesän syvyyksiin? Kuka on järjestänyt pesäänsä ilmastoinnin? Toiminnallinen koko perheen työpaja innostaa arkkitehtuurin maailmaan eläinten huikeiden arkkitehtonisten ratkaisujen avulla.

Järjestäjä: Suomen luontokeskus Haltia

Mielikuvitusmetsä-työpaja (su)
Minkälainen on toukan kavereiden leikkimaailma luonnossa? Työpajassa tehdään metsäinen asetelma yhdistelemällä luonnonmateriaaleja, kuten puunkappaleita, käpyjä, mustikanvarpuja lehtiä ja sammalta. Oppaana Floramoren kukkataituri Tanja Lähdeaho.

Katso kaikki Habi Kids -ohjelmat

Non-stop ohjelma

Habi Kids -alueelta löydät päiväkohtaisen ohjelman lisäksi myös non-stop ohjelmaa.

Suomen luontokeskus Haltian Mikä ötökkä olisin? -testi 

Hyönteisillä on uskomattoman hienoja kykyjä ja mahtavia ominaisuuksia, joista moni ei tiedä. Jos sinä olisit hyönteinen, mikä niistä supertyypeistä mahtaisit olla ja mikä olisi sinun erikoistaitosi. Tee testi ja selvitä sisäinen ötökkäsi. Saat mukaasi mukavan muiston omasta supertyypistäsi.

Taitojärjestön Käsityö- ja muotoilukoulujen Hyönteispistot-työpajat

Toukan maailma muotoutuu valtavan, sosiaalisen, sukupolvet yhdistävän kirjontatyön myötä. Habi Kids -alueelta löytyy kirjontakankaalle pingotettu raami, johon tehdään koko tapahtuman ajan kirjontatyötä kollektiivisesti; lapsi pujottaa langan toiselta puolelta ja aikuinen palauttaa raamin toiselle puolelle.

Katso kaikki Habi Kids -ohjelmat

Habi kids -alueen suunnittelijat – Janine Rewell ja Aino Heikkinen

 

Janine Rewell (s. 1986) on kansainvälisesti tunnettu ja palkittu suomalainen kuvittaja, jonka leikkisät designit laajentuvat paperilta näyteikkunoihin, pakkauksista vartalomaalauksiin, kankaista nukkekoteihin. Tänä syksynä Rewellin värikäs ja runsas kädenjälki verhoilee Habi Kids -alueen lattiasta kattoon. Aiempien asiakkaiden joukkoon lukeutuvat muun muassa Google, Samsung, H&M, Finnair, Nike ja Habitat.

janinerewell.com
@janinerewell

 

Aino Heikkinen (s. 1975) on mm. Skidit-lastentapahtumat perustanut kulttuurituottaja. Heikkinen on suunnitellut ja tuottanut vuodesta 2010 lastentapahtumia ja lapsille suunnattuja sisältöjä moninaisiin tilanteisiin ja tapahtumiin.

 

Yhteistyökumppanit