Habi Kids – Toukan valtakunta

 

Habi Kids – Toukan valtakunnassa leikitään mittasuhteilla ja pysähdytään ihmettelemään yhdessä lasten kanssa sitä, kun pieni onkin jotain suurta. Mielikuvitusmatka vie luonnon helmaan jättimäisen 40-metrisen toukan selässä. Kuvittaja Janine Rewellin suunnittelema osasto on kannanotto lasten leikkitiloihin, mielikuvitusmatka mittasuhteisiin. Matkan varrella voi kasvaa toukasta perhoseksi tutustuen ötököiden ihmeelliseen maailmaan.

 

Levähdyspaikka koko perheelle

 

Habi Kids – Toukan valtakunta tarjoaa levähdyspaikan koko perheelle. Alueen toiminnallisen sisällön on suunnitellut Skidit-festareiden perustaja, lastentapahtumien erikoisuunnittelija Aino Heikkinen. Yltäkylläisessä toukan valtakunnassa on muun muassa ohjattuja työpajoja, kahvila, pötköttelyä, ötökkämuskareita, hyönteispistokirjontaa, sekä luonnon äänimaailmaa.

 

“Samettipeittojen alla nukkuu toukkien hiljainen suku. Unessa jo säteilee perhosensiipipuku.”

Hannele Huovi

Tutustu Habi Kids -alueen ohjelmaan:

Keskiviikkona

Työpajat

Kulokauniaisista sudenkorentoihin – tuoteideoita ötökkämaailman supersankareita
Työpajassa skoopeista kurkistelee aikamoisia tyyppejä. Kenellä on 360 asteen näkökenttä? Millaisilla jaloilla otetaan huimia loikkia?

Ötököiden hämmästyttävät yksityiskohdat ja niiden superominaisuudet innostavat suunnittelemaan tulevaisuuden tuotteita koteihin.

Ohjaaja: luonto-opas Leila Häkkinen, Suomen luontokeskus Haltia. Työpaja sopii 3.-6.-luokkalaisille.

Katso kaikki Habi Kids -ohjelmat

Torstaina

Ötökkämuskari

Ötököiden ihmeelliseen maailmaan sukelletaan myös musiikin tahtiin. Ötökkäretkellä saatat tavata tunneliinsa juuttuneen madon, hyppelehtivän heinäsirkan, moikkailevan leppäkertun, verkkojaan kutovan hämähäkin, pullaa mussuttavan toukan, tai vaikka keitä uusia ötökkäkavereita. Tule siis tutustumaan!

Kallion Musiikkikoulun muskariopettajat kutsuvat koko perheen mukaan laulamaan, soittamaan ja leikkimään! Musiikkityöpajat joka päivä keskiviikosta sunnuntaihin.

Ohjaajat: Leena Untamala, Saana Trygg ja Ella Rosenlund Kallion Musiikkikoulusta

Katso kaikki Habi Kids -ohjelmat

 

Perjantaina

Pikkuisten perjantai

Vietä kiva päivä pikkuisen kanssa Habi Kids -alueella, sekä tutustuen koko Habitaren maailmaan. Aamu alkaa ötökkämuskarilla, jonka jälkeen pienimmät voivat ottaa päikkärit aivan alueen vieressä toukan valtakunnan verhon takana (muista itkuhälyttimet).

Habi Kids -kahvilasta saat koko perheelle sopivaa suolaista ja makeaa syömistä.

Lähiömutsi-blogin Hanne Valtari kertoo omista vinkeistään ja inspiraatioistaan lastenhuoneen sisustamiseen. Päivä jatkuu lapsen ja vanhemman yhteisessä kirjontatyöpajassa, jossa lapsi voi piirtää kuvan, jonka vanhempi kirjoo tai vaikka toisinpäin!

Tervetuloa viettämään vauhdikasta päivää Toukan valtakuntaan.

Katso kaikki Habi Kids -ohjelmat

Lauantaina ja sunnuntaina

Työpajat

Eläinten arkkitehtuuria
Mitä piiloutuu muurahaispesän syvyyksiin? Kuka on järjestänyt pesäänsä ilmastoinnin? Toiminnallinen koko perheen työpaja innostaa arkkitehtuurin maailmaan eläinten huikeiden arkkitehtonisten ratkaisujen avulla.

Järjestäjä: Suomen luontokeskus Haltia

Ötökkäsisustustaulu
Työpajoissa tutkitaan ötököiden muotoja ja värejä tekemällä ihan oma sisustustaulu. Kirjontakehykseen pingotettuun kankaaseen piirretään ja kirjotaan yhdessä lapsen kanssa.

Järjestäjä: Taitojärjestön Käsityö- ja muotoilukoulu

Katso kaikki Habi Kids -ohjelmat

Non-stop ohjelma

Habi Kids -alueelta löydät päiväkohtaisen ohjelman lisäksi myös non-stop ohjelmaa.

Suomen luontokeskus Haltian Mikä ötökkä olisin? -testi 

Hyönteisillä on uskomattoman hienoja kykyjä ja mahtavia ominaisuuksia, joista moni ei tiedä. Jos sinä olisit hyönteinen, mikä niistä supertyypeistä mahtaisit olla ja mikä olisi sinun erikoistaitosi. Tee testi ja selvitä sisäinen ötökkäsi. Saat mukaasi mukavan muiston omasta supertyypistäsi.

Taitojärjestön Käsityö- ja muotoilukoulujen Hyönteispistot-työpajat

Toukan maailma muotoutuu valtavan, sosiaalisen, sukupolvet yhdistävän kirjontatyön myötä. Habi Kids -alueelta löytyy kirjontakankaalle pingotettu raami, johon tehdään koko tapahtuman ajan kirjontatyötä kollektiivisesti; lapsi pujottaa langan toiselta puolelta ja aikuinen palauttaa raamin toiselle puolelle.

Katso kaikki Habi Kids -ohjelmat

Habi kids -alueen suunnittelijat – Janine Rewell ja Aino Heikkinen

 

Janine Rewell (s. 1986) on kansainvälisesti tunnettu ja palkittu suomalainen kuvittaja, jonka leikkisät designit laajentuvat paperilta näyteikkunoihin, pakkauksista vartalomaalauksiin, kankaista nukkekoteihin. Tänä syksynä Rewellin värikäs ja runsas kädenjälki verhoilee Habi Kids -alueen lattiasta kattoon. Aiempien asiakkaiden joukkoon lukeutuvat muun muassa Google, Samsung, H&M, Finnair, Nike ja Habitat.

janinerewell.com
@janinerewell

 

Aino Heikkinen (s. 1975) on mm. Skidit-lastentapahtumat perustanut kulttuurituottaja. Heikkinen on suunnitellut ja tuottanut vuodesta 2010 lastentapahtumia ja lapsille suunnattuja sisältöjä moninaisiin tilanteisiin ja tapahtumiin.

 

Yhteistyökumppanit