Habi Kids – Kaupunkipeli kutsuu seikkailemaan

 

Habi Kids -alueella sukelletaan Helsinkiin luovassa pelissä. Lapsilla ja lapsenmielisillä on mahdollisuus tutustua alueella Helsingin kaupunkikulttuuriin Monopoly-pelistä ideansa ammentavan Skidipelin muodossa. Jännitävässä pelissä voi unohtaa hattunsa Liisankadulle, joutua vankilaan tai vaikka ottaa nokoset Bulevardilla. Pelilaudalla edetään noppaa heittämällä. Kuka tahansa voi piipahtaa pelissä tai jäädä pidemmäksikin aikaa mukaan leikkiin.

Habitaren 2019 teema Mindspaces – Mielen tiloja – liikkuu materiaalisen ja aineettoman sekä todellisen ja kuvitteellisen välillä. Alateemat todellisuudet, moniaistisuus, yksityisyys, onni ja uuden alku näkyvät myös Habi Kids -alueella muun muassa ohjelmassa sekä kaikille avoimessa moniaistillisessa kaupunkipelissä.

Tutustu Habitaren koko perheelle suunnattuun ohjelmaan täällä

Helsinki tutuksi pelin avulla

 

Habi Kids -alueella koko perhe voi osallistua kaupunkipeliin ja tutustua sen avulla pääkaupunkiimme. Habi Kidsin visuaalisuudesta vastaa Skidien graafinen suunnittelija ja kuvittaja Sanna Mander ja alueen toiminnallisuudesta vastaa Skidien perustaja ja tuottaja Aino Heikkinen yhteistyössä Helsingin kaupunginmuseon kanssa. Heikkinen muistuttaa, että kaikesta voi löytyä leikki.

 

“Helsinki kuuluu meille kaikille ja Skidipelissä yhdistyy leikki, tieto ja design hauskalla tavalla. Habi Kids on oiva foorumi tuoda esille tekijöitä jotka yhdistelevät osaamistaan muotoilun, tilasuunnittelun, lastenkulttuurin ja ympäristön kanssa. Skidit on ylpeä saadessaan olla mukana tätä kaikkea,” Aino Heikkinen kertoo.

 

Habi Kidsin toinen pääyhteistyökumppani Helsingin kaupunginmuseo on myös vahvasti mukana lasten alueen suunnittelussa ja toteutuksessa. Kaupunginmuseo tuo kaupunkipeliin mukaan muun muassa vankan asiantuntemuksensa Helsingistä ja kaupunkikulttuurin luomisesta.

 

“Kävijät, myös lapsiperheet, odottavat käynnistä kokonaisvaltaista elämystä. Siksi haluamme olla osaltamme vaikuttamassa siihen, että Habi Kids tulee olemaan monelle lapsiperheille yksi messukäynnin kohokohta,” kertoo Helsingin kaupunginmuseon tiimivastaava Jari Harju.

 

Tutustu Mindspaces-teemaan

 

Yhteistyössä