Skip to content

Habi Kids – Kaupunkipeli kutsuu seikkailemaan

 

Habi Kids -alueella sukelletaan Helsinkiin luovassa pelissä. Lapsilla ja lapsenmielisillä on mahdollisuus tutustua alueella Helsingin kaupunkikulttuuriin Monopoly-pelistä ideansa ammentavan Skidipelin muodossa. Jännitävässä pelissä voi unohtaa hattunsa Liisankadulle, joutua vankilaan tai vaikka ottaa nokoset Bulevardilla. Pelilaudalla edetään noppaa heittämällä. Kuka tahansa voi piipahtaa pelissä tai jäädä pidemmäksikin aikaa mukaan leikkiin.

Habitaren 2019 teema Mindspaces – Mielen tiloja – liikkuu materiaalisen ja aineettoman sekä todellisen ja kuvitteellisen välillä. Alateemat todellisuudet, moniaistisuus, yksityisyys, onni ja uuden alku näkyvät myös Habi Kids -alueella muun muassa ohjelmassa sekä kaikille avoimessa moniaistillisessa kaupunkipelissä.

Tutustu Habitaren koko perheelle suunnattuun ohjelmaan täällä

Helsinki tutuksi pelin avulla

 

Habi Kids -alueella koko perhe voi osallistua kaupunkipeliin ja tutustua sen avulla pääkaupunkiimme. Habi Kidsin visuaalisuudesta vastaa Skidien graafinen suunnittelija ja kuvittaja Sanna Mander ja alueen toiminnallisuudesta vastaa Skidien perustaja ja tuottaja Aino Heikkinen yhteistyössä Helsingin kaupunginmuseon kanssa. Heikkinen muistuttaa, että kaikesta voi löytyä leikki.

 

“Helsinki kuuluu meille kaikille ja Skidipelissä yhdistyy leikki, tieto ja design hauskalla tavalla. Habi Kids on oiva foorumi tuoda esille tekijöitä jotka yhdistelevät osaamistaan muotoilun, tilasuunnittelun, lastenkulttuurin ja ympäristön kanssa. Skidit on ylpeä saadessaan olla mukana tätä kaikkea,” Aino Heikkinen kertoo.

 

Habi Kidsin toinen pääyhteistyökumppani Helsingin kaupunginmuseo on myös vahvasti mukana lasten alueen suunnittelussa ja toteutuksessa. Kaupunginmuseo tuo kaupunkipeliin mukaan muun muassa vankan asiantuntemuksensa Helsingistä ja kaupunkikulttuurin luomisesta.

 

“Kävijät, myös lapsiperheet, odottavat käynnistä kokonaisvaltaista elämystä. Siksi haluamme olla osaltamme vaikuttamassa siihen, että Habi Kids tulee olemaan monelle lapsiperheille yksi messukäynnin kohokohta,” kertoo Helsingin kaupunginmuseon tiimivastaava Jari Harju.

 

Tutustu Mindspaces-teemaan

 

Yhteistyössä

 

 

Onnesta soikeina

Varmaan rakkain muisto on se kun kävimme aviomieheni kanssa messuilla. Olimme onnesta soikeina. Edellisenä talvena olimme löytäneet tontin ja rakennuslupakin oli kunnossa. Lisäksi olimme pistäneet talotehtaalle tilauksen vetämään. Ja kaiken lisäksi odotin esikoistamme. Oli ihanaa kun päästiin tutkimaan ja katselemaan kunnolla mitä uuteen kotiin hankitaan. Se ei ollut enää pelkkää haavetta. Siitä on nyt 7 vuotta. Sen jälkeen ollaan päästy messuille vain kerran. Nyt esikoisemme on jo eskarilainen ja ensisyksynä koululainen. Huonettakin pitäisi muokata siihen suuntaan.

Yhteisiä hetkiä messuilla

Tapana on mennä Habitareen äidin kanssa joka vuosi, tai ainakin tehdä suunnitelmia messujen ajalle yhdessä ja vaihtaa kokemuksia jälkikäteen. Olen 40-vuotias ja äiti 70.

Habitare herätti sisustusinnon

Yläasteella, eli joskus vuonna -85 kotitaloustunteihin kuului käydä Habitaressa. Minä ja mun bestis tehtiin siitäkin reissusta seikkailu kun piti omatoimisesti suoriutua Espoosta Pasilaan. Itse messujen sisällöstä siltä kerralta en muista mitään, mutta into sisustamiseen syttyi ja aikuisena Habitaressa on tullut käytyä tosi usein. Tapahtumasta tarttuu aina mukaan kivoja juttuja, kuten tänä vuonna Timo Sarpanevan julistetaulu Karhula-Iittalan lasi, jossa on Wirkkalan Kantarelli-maljakon luonnos.

Ystäväporukan jälleennäkeminen

Habitare 2018. Ystäväporukkamme on hajautunut eri paikkakunnille etelä-Suomen alueella. Osa perheellisiä ja kaikki kiireisiä, joten yhteinen aika on kiven alla. Saimme aikataulumme sopimaan yhteen ja järjestettyä tapaamisen näiden upeiden naisten kesken Habitare-messuille. Nuo messut olivat inspiroivat ammatillisessakin mielessä, kun alan opintoni olivat vielä käynnissä. Ihana päivä rakkaiden ystävien seurassa messuilla ja hauska ilta vielä sen jälkeen. Tämän muiston voisikin toteuttaa uudelleen!

Turkoosi sohva

Löysin Habitaresta vuonna 2018 juuri sopivan sohvan mökille ja yllätin itsenikin ihastumalla turkoosiin väriin. Nyt turkoosi sohva toimii väriläiskänä muuten valkoisten ja harmaiden kalusteiden joukossa luoden juuri oikeanlaista beach house -tunnelmaa.

Suomalainen design elää ja kukoistaa

Ensimmäistä kertaa Habitaressa vieraillessani tajusin, että suomalaista designia ylipäätään on, ja varsinkin, että sillä voi sisustaa! Suomi kiri omassa designmaiden kategoriassani Tanskan rinnalle.  Löysin messuilta toinen toistaan ihastuttavampia huonekaluja ja sisustusesineitä, muotoilua ja vinkkejä kotini sisustukseen. Sen jälkeen olen seurannut ylpeydellä monen muotoilijan polkua yhä ylemmäs. Tuntui mukavalta, että löysi ikäänkuin ensimmäisten joukoissa jotain, mikä myöhemmin on saanut laajempaakin huomiota ja menestystä.