Skip to content

 

 

 

 

 

 

 

Habi Kids 2023 – Metsä

 

Habitaren Habi Kids -lastenalueen teemana vuonna 2023 on metsä. Alue on kuvittaja ja taiteilija Matti Pikkujämsän luoma värikäs minimaailma, joka kutsuu piirtämään ja askartelemaan metsään. Pikkujämsän tavoitteena on luoda alueelle kuvakirjamainen värielämys ja minimaailma, joka tarjoaa paikan käsin tekemiseen ja saa hetkeksi unohtamaan padit ja laitteet.

 

Habi Kids -alue tulee tarjoamaan mahdollisuuksia käsin tekemiseen: piirtämiseen ja askartelemiseen. Alueen teemana on Pohjois-Suomesta kotoisin olevalle kuvittajalle rakas ja inspiroiva metsä. Metsän keskellä on iso pöytä, jonka ympärillä puuhataan ja tutustutaan tuntemattomiin vierustovereihin.

Habi Kids tulee olemaan tyylini kautta värielämys, joka ottaa sisäänsä ja pitää sisällään kirkkaita ja voimakkaita värejä. Aivan kuin astuisi kuvakirjan sisälle. Ajatuksenani on maalata alueelle muotoonleikattuja eläinhahmoja, jotka maalaan käsin. Näin saadaan materiaalintuntua, käsintekemisen fiilistä ja orgaanisuutta”, Pikkujämsä kertoo suunnittelun lähtökohdista.

Yhtenä lähtökohtana on teatterin lavastus, jossa on elementtejä kerroksittain ja jossa voi seikkailla ja vaikkapa piiloutua puun taakse. Ajatuksena on myös tarjota jotain, mitä vanhemmat ja lapset voivat tehdä yhdessä.

 

Enemmän elämyksiä itse tekemällä ja kokemalla

”Nykymaailmassa on paljon virtuaalisia elämyksiä, joita katsotaan screeniltä. Habi Kidsissä on paljon oikeita materiaaleja, oikeita värejä, paperia ja vastaavaa. Toiveeni ja tavoitteeni on, että laitteet unohtuisivat Habi Kidsin tarjoaman maailman ja tekemisen kautta ja se olisi pieni vaihtoehtoelämys, -kokemus ja -muisto. Toivon että lapsille ja aikuisillekin jää muistijälki metsästä, sen edustamasta maailmasta ja arvoista: käsillä tekemisestä ja yhdessäolosta”, Pikkujämsä sanoo.

Metsä ei ole metsä ilman ääniä. Suunnittelijan tavoitteena on luoda tilaan oma äänimaailmansa kahahduksineen, linnunlauluineen ja metsäpolun fiiliksineen. Työpöydällä on myös valojen hyödyntäminen vaikkapa vuorokaudenaikoja mukaillen. Illalla Habi Kidsissä saattaa kuulua pöllön huhuilua ja aamulla lintujen laulua.

Matti Pikkujämsä – suunnittelija Habi Kidsin takana

Palkittu kuvittaja ja taiteilija Matti Pikkujämsä tunnetaan värikkäistä kuvituksistaan, joita hän on tehnyt lukuisissa muodoissa sanomalehdistä ja kuvakirjoista seinäreliefeihin. Käsillä tekeminen ja erityisesti maalit ja kynät, puu, tekstiilit ja erilaiset materiaalit ovat kiehtoneet häntä aina – digitaalinen maailma ja animaatiot vähemmän.

Lastenkierros Habitaressa

Kulje lastenkierros läpi, kerää karttaan tarrat osastoilta ja voit voittaa kausikortin Messukeskuksen tapahtumiin!
Lastenkierroksen karttoja on jaossa Messukeskuksen sisäänkäynneillä.

Lue lisää ja tutustu karttaan