Skip to content

Habi Kids 2020 – Pop up Muumimuseo: Muumit ja meri

Lähde hauskalle merimatkalle koko perheen voimin! Habi Kids-alue muuttuu vuonna 2020 aavaksi, jännittäväksi mereksi, joka vie seikkailuihin täynnä puuhaa ja leikkiä. Koko perhe voi veneillä tai uida luodolta toiselle, ja merikartan mukaan suunnistaessa matka päätyy salaperäiselle majakalle. Mitä sieltä löytyykään?

Pop up Muumimuseo haluaa tarjota messuvieraille myös rauhaisan levähdyshetken merellisissä tunnelmissa. Voit vaikkapa istahtaa rantakallioille hetkeksi tai nauttia piknikin. ”Eväät voi tuoda mukanaan tai ostaa rantakahvilasta”, kertoo tuottaja Minna Honkasalo Muumimuseosta.

Muumitarinoiden 75-vuotissyntymäpäiviä vietetään merellisissä tunnelmissa, koska meri oli tärkeä Tove Janssonille ja myös muumeille. Moomin Charactersin ja John Nurmisen Säätiön juhlavuoden kampanja #MEIDÄNMERI kerää rahaa Itämeren suojeluun. Muumien elämäntapa on luonnostaan ympäristöystävällinen, ja muumien esimerkin mukaan meistä jokainen voi tehdä omassa elämässään ympäristöystävällisiä valintoja. Juhlavuoden näyttely Muumit ja meri on esillä Muumimuseossa 31.1.2021 saakka.

Kuva: Tove Janssonin kansikuvapiirros kirjaan Muumipappa ja meri, 1966. Muumimuseo, Tampereen taidemuseon Muumilaakson kokoelma. ©Moomin CharactersTM