-

Habitare matkustaa TRE Christmas Marketin kanssa Souliin

 

Ystävämme TREn viime vuonna ensi kertaa järjestetty TRE Christmas Market oli menestys: tapahtuma toi yhteen 120 brändiä ja noin 150 000 kävijää. Tunnelmallinen joulutavaratalo avautuu jälleen 15. marraskuuta WTC:n kauniissa pankkisalissa Helsingin Aleksanterinkadulla. Suojeltu historiallinen tila tarjoaa upeat puitteet tapahtumalle, joka kokoaa yhteen laadukkaan suomalaisen designin, hyväntekeväisyyden ja joulun lämpimän tunnelman.

Tänä vuonna TRE Christmas Market matkustaa myös Etelä-Korean Souliin, jossa pohjoismainen design on kysyttyä. Habitare matkustaa Souliin TRE Christmas Marketin kumppanina, ja järjestämme siellä 4.12. Habitare Design Talks -seminaarin, jossa avataan suomalaista nykymuotoilua. Teemana on Roots – Finnish design today and tomorrow, ja puhujina ovat muun muassa suunnittelija Klaus Haapaniemi, puuseppämestari Antrei Hartikainen, kuvittaja Janine Rewell ja Made by Choicen perustaja Lasse Laine sekä Habitaren Protoshop-prototyyppinäyttelyä 10 vuotta luotsanneet Saara Renvall ja Elina Aalto.

Habitarelle kumppanuus TRE Christmas Market Seoulin kanssa on osa kansainvälistymisstrategiaa.

– Habitare on mukana asiakkaiden ja kumppanien kanssa siellä, missä on uudet tai jo olemassaolevat meille tärkeät markkinat. Habitaren kansainvälinen PR-näkyvyys toteutetaan aina sisällön kautta kansainvälisissä tapahtumissa. Soulin TRE Christmas Marketissa tuomme myös suomalaista nuorta muotoilua esille ensi vuonna 10 vuotta täyttävän Protoshopin kautta. Protoshop on Habitaren oma näyttelykonsepti, jonka kuratoi vuosittain Imu Design -muotoilijakollektiivi, Habitaren luova johtaja Laura Sarvilinna toteaa.

 

 

TRE Christmas Market esittelee suomalaisia brändejä ja elämäntapaa

 

TRE vie Souliin yli sadan suomalaisen yrityksen mallistot. Mukana ovat mm. Anno, Vimma, Klaus Haapaniemi ja Aarikka. Tapahtumaan osallistuu lisäksi noin 30 korealaista designyritystä. Tuotevalikoimassa on mm. sisustusesineitä ja -tekstiilejä, asusteita, muotia ja lastenvaatteita.

TRE Christmas Market tarjoaa marketin asiakkaille laajan tuotevalikoiman lisäksi mahdollisuuden kokea aito suomalainen joulu. Workshopeissa koristellaan pipareita ja heijastimia, leikataan paperista lumihiutaleita ja tutustutaan suomalaisiin jouluperinteisiin. Kahvilassa on tarjolla aitoja suomalaisia pipareita ja glögiä. Perinteisen joulupukin sijaan TRE kutsuu suomalaisen hyväntekijä Brother Christmasin tapahtumaan modernin joulun edustajana.

 

Pilottihanke on tarkoitus monistaa eri maihin

 

TRE Christmas Marketin järjestelyissä on ollut apuna Finpro, joka järjestää samoissa tiloissa 30.11.–1.12. oman tapahtumansa. Lifestyle Finland -ohjelman B2B-tapahtumassa yli 20 suomalaista muoti- ja designalan yritystä esittäytyy korealaisille ostajille ja medialle.

TRE Christmas Market on pilottihanke, joka on tarkoitus tulevina vuosina monistaa eri maihin. Kansainvälisen myyntialustan kautta pyritään siihen, että osallistuvat yritykset saavat melko pienellä panostuksella yhteyden kansainvälisille markkinoille ja kohtaavat heti ison joukon asiakkaita. Samalla esitellään suomalaista elämäntapaa aidoimmillaan. Tapahtumassa myös sisäänostajat, agentit ja pressi tutustuvat suomalaisiin brändeihin.

Näkyvyys Soulissa on yrityksille kannattavaa, sillä Korea on tällä hetkellä esimerkiksi muodin ja musiikin saralla Aasian alueen edelläkävijä ja suunnannäyttäjä, jonka trendejä seurataan tarkasti.

Joulumarketti sijaitsee Hana Financial Groupin omistamassa rakennuksessa lähellä Soulin vilkasta Coex-keskusta. Tapahtumaan odotetaan 300 000 kävijää.

 

TRE Christmas Market Helsinki 15.11.–23.12.2017, Aleksanterinkatu 17, Helsinki

TRE Christmas Market Seoul 3.–25.12. 2017, Habitare Design Talks 4.12.2017