Siirry sisältöön
Habitare Pro Workshops

Workshops

Habitare Pro Loungessa

Verkostoidu Habitare Pro Loungessa

Alan asiantuntijat järjestävät Habitare Pro Loungessa workshoppeja, joihin kutsumme sinut osallistumaan. Tule tapaamaan kollegoitasi, verkostoitumaan ja keskustelemaan alan asiantuntijoiden kanssa rennossa ympäristössä!

Workshopeissa saat ensikäden tietoa ja yksityiskohtia tämän päivän muotoilumaailman tuotteista ja palveluista. Nämä pienet workshopit tarjoavat ihanteellisen ympäristön kysyä kysymyksiä suoraan asiantuntijoilta ilman suurta yleisöä. Workshoppeja varten käytössä on oma erillinen workshop-tila.

Torstaina 12.9. workshoppien teemana on arkkitehtuuri

Perjantaina 13.9. workshoppien keskiössä ovat ostajat

Workshopit ovat maksuttomia, mutta paikkoja on rajoitetusti (max. 20 osallistujaa / workshop). Varaa siis paikkasi etukäteen! Muistathan myös rekisteröityä kävijäksi tapahtumaan!

Jotta saat kaiken irti verkostoitumisesta, älä unohda rekisteröidä profiiliasi myös Tavata-alustalla!

Workshoppeihin ilmoittautuminen avataan pian!


Workshopit torstaina 12.9.2024

ARKKITEHTUURIN TEEMAPÄIVÄ

WASTE NOT /Hiil

Torstai 12. syyskuuta
klo 10.15–11.00
Workshop tila / Habitare Pro Lounge
Kieli: suomeksi ja englanniksi

Hiil:n perustaja Miikka Kotilainen pitää esitelmän puun polttamisesta luonnollisena, myrkyttömänä tuotteena arkkitehtuuriteollisuudessa. Hiil on puutavaran hiiltämö ja Kiertopuu®️ -tuotteiden valmistaja.

Hiilletty puu on puutavaraa, jonka pintaa on muokattu polttamalla. Puun polttaminen on luonnollinen ja myrkytön tapa parantaa puun säänkestävyyttä ja suojata sitä lahottajilta. Pinnan polttaminen ei haurastuta puun rakennetta, joten pinnasta hiillettyä puuta voi käyttää samalla tavalla kuin mitä tahansa muuta puumateriaalia. Workshopissa asiantuntijat käsittelevät materiaaliin ja sen käyttöön liittyviä keskeisiä seikkoja. Tule työpajaan keskustelemaan hiilletyn puun käytöstä rakennusmateriaalina.

Juontaja: Miikka Kotilainen / Perustajajäsen / Hiil


SPACE TO WORK / CBRE

Torstai 12. syyskuuta
klo 13.00–13.45
Workshop tila / Habitare Pro Lounge
Kieli: suomeksi ja englanniksi

HUOM! Tämä työpaja liittyy päälavalla klo 12.00–12.45 pidettävään keskusteluun: Framery ja CBRE

CBRE:n työympäristön kehittämisen ja muutosjohtamisen palveluista vastaava Jutta Sellin, joka kertoo esityksessään siitä, kuinka paljon työn tekemiseen tarvitaan tilaa. CBRE on maailman suurin kaupallisen kiinteistöalan asiantuntijatalo. Alan kattavilla palveluilla, tutkimuksilla ja datalla CBRE tuottaa ratkaisuja kaikenkokoisille asiakkaille eri aloille ja yli maantieteellisten rajojen.

Tässä tilaisuudessa he käsittelevät uusimpia näkemyksiä, joita voidaan käsitellä työtilaa käsittelevässä työpajassa. Ennen workshoppia päälavalla järjestetään CBRE:n ja Frameryn keskustelu, jonka jälkeen sinulla on täydellinen mahdollisuus esittää kysymyksiä ja keskustella lisää aiheesta workshopissa.

Juontaja: Jutta Sellin / Director Workplace / CBRE


DAMAGE CONTROL / Alvar Aalto -säätiö

Torstai 12. syyskuuta
klo 14.00–14.45
Habitare Pro Lounge
Kieli: suomeksi ja englanniksi

HUOM! Tämä työpaja liittyy päälavalla klo 13.00–13.45 pidettävään Alvar Aalto -säätiön keskusteluun.

Miten hillitsemme rakennusten ylikorjaamista Suomessa? Rakennuksista tulisi pitää huolta korjaamalla vaurioituneita osia, säilyttämällä vanhaa, ei tekemällä niistä uuden tai ”modernin” näköisiä. Tässä työpajassa asiantuntijat tarkentavat ja vastaavat kysymyksiin rakennusten kestävistä korjausratkaisuista.

Alvar Aalto -säätiö on yksi Purkamatta paras -kampanjan alullepanijoista. Tässä workshopissa kuulet lisää Alvar Aalto -säätiöstä ja tästä kampanjasta. Alvar Aalto -säätiön juuret juontaa maailmankuulun arkkitehdin ja muotoilijan Alvar Aallon materiaalisen ja henkisen perinnön sekä toiminnallisen suunnittelun jatkamisesta. 

Ennen workshoppia päälavalla järjestetään Alvar Aalto -säätiön aiheeseen liittyvä puheenvuoro, jonka jälkeen sinulla on täydellinen mahdollisuus esittää kysymyksiä ja keskustella lisää aiheesta workshopissa.

Juontaja: Nina Heikkonen/ Programme Manager / Alvar Aalto -säätiö


FURNITURE AND FUNCTION / Roltrade

Torstai 12. syyskuuta
klo 15.00–16.00
Habitare Pro Lounge
Kieli: suomeksi ja englanniksi

Tule tapaamaan Roltrade-tiimiä, joka on julkisten tilojen kalustamiseen erikoistunut yritys Roltrade tekee aktiivista yhteistyötä arkkitehtien ja suunnittelutoimistojen kanssa auttaen asiakkaitaan parantamaan toimitilojaan. Opi alan johtavilta asiantuntijoilta erilaisista seikoista, jotka on otettava huomioon ennen projektin aloittamista. Yksi suunnittelun päätehtävistä on sen kyky ratkaista ongelmia. Roltrade-tiimi on paikalla tarjoamassa arvokasta tietoa siitä, miten voit paremmin sisällyttää kalusteita suunnitelmiisi – tilan tai projektin koosta riippumatta.

Juontaja: Kati Grönholm/ Director / Roltrade 

Workshopit perjantaina 13.9.2024

OSTAJIEN TEEMAPÄIVÄ

SUSTAINABLE SOURING OF MATERIAL SAMPLES FROM THE WORLD’S LEADING BRANDS / Swatchbox

Perjantai 13. syyskuuta
klo 10.15 – 11.00
Habitare Pro Lounge
Kieli: englanniksi

Swatchbox on arkkitehtien perustama ja ylläpitämä, kansainvälinen materiaalialusta, joka tarjoaa arkkitehdeille ja suunnittelijoille työkaluja tunnistaa ja hankkia materiaalinäytteitä johtavilta materiaalivalmistajilta ympäri maailmaa. Arkkitehdit, sisustussuunnittelijat, urakoitsijat ja muut ammattilaiset voivat selata ja vertailla valmistajien näytteitä, järjestää niitä paleteiksi ja kokoelmiksi sekä pyytää niiden toimittamista Swatchboxissa, jossa on ilmainen seuraavan ja toisen päivän toimitus. Jokaisen laatikon mukana toimitetaan ohjeet ylimääräisten ja tarpeettomien materiaalien kestävään palautukseen ja kierrätykseen.

Tässä workshopissa opit, miten voit hankkia ja ostaa materiaaleja kestävällä tavalla fiksummin ja ympäristöystävällisemmin.

Juontaja: Antony Fuller/ Managing Director, UK/EU/ Swatchbox


SPEED DATING WITH YOUNG FINNISH DESIGN / Young Finnish Design

Perjantai 13. syyskuuta
klo 12.00–13.30
Habitare Pro Lounge
Kieli: suomeksi ja englanniksi

YFD Speed dating -tapahtumassa nuoret muotoilijat ja yritykset kohtaavat toisensa hauskassa ja nopeatempoisessa tapahtumassa. Moni uran alussa oleva muotoilija kokee työn hakemisen haastavaksi ja juuri tästä syystä järjestämme tapahtuman, jonka tavoitteena on helpottaa kohtaamista nuorten muotoilijoiden ja yritysten avainhenkilöiden välillä. Tapahtuma on maksuton muotoilijoille ja yrityksille

Young Finnish Design on kahden muotoilijan ja sisustusarkkitehdin Elisa Luodon ja Heidi Maria Huovisen perustama yritys, jonka missiona on luoda uusia suunnittelutyö-mahdollisuuksia suomalaiselle muotoilun kentälle ja nouseville suomalaisille suunnittelijoille. YFD tarjoaa yrityksille brändipalveluita sekä suunnittelukilpailupalveluita joiden coressa on nousevien suunnittelijoiden osaaminen. YFD:n asiakkaisiin lukeutuu useat tunnetut kotimaiset brändit kuten Aarikka, Berner, Pohjanmaan, Liikku Kuntokeskus, Cailap ja moni muu.

Elisa Luoto, Perustaja, Young Finnish Design
Heidi Maria Huovinen, Perustaja, Young Finnish Design

Muotoilijoiden ja yritysten ilmoittautuminen: heidi.huovinen@youngfinnishdesign.com


BUDGETS & THE ART OF BUYING / Restatop

Perjantai 13. syyskuuta
klo 14.00–14.45
Habitare Pro Lounge
Kieli: suomeksi ja englanniksi

Restatop pitää tilaisuuden projektin hankintaprosessista. Asiantuntijat käsittelevät workshopissa tehokkaan hankintaprosessin keskeisiä huomioitavia asioita, mukaan lukien toimeksianto, suunnittelu, budjetit ja toteutus. Hankintaprojektin johtaminen on monimutkainen asia, jossa lopulta kaikkien alueiden ymmärtäminen johtaa toivottuun lopputulokseen ajallaan ja budjetin mukaisesti.

Restatop ja sen kumppanit ovat julkisten tilojen sisustajia. He toteuttavat ratkaisuja hyvän asiakaskokemuksen tuottamiseksi – oli kyseessä sitten ravintola, hotelli, toimisto tai muu julkinen kohtaamistila. Samalla he pitävät huolen siitä, että tilat ovat toiminnalliselta ja taloudelliselta näkökantilta fiksuja. Tästä kokonaisuudesta syntyy konsepti, jolla menestyt.

Juontaja: Anu Niva/ Myynti- ja markkinointijohtaja / Restatop


MITEN PYSYÄ AJANKOHTAISENA TILARATKAISUISSA YHÄ NOPEAMMIN KEHITTYVÄN TEKNOLOGIAN KESKELLÄ? / Taiga

Perjantai 13. syyskuuta
klo 15.00–15.45
Habitare Pro Lounge
Kieli: suomeksi

Taigan Co-Founder ja Head of Design Pekka Eskelinen kertoo tulevaisuuden kokoustilasta ja teknologian joustavasta integroinnista.

Vuonna 2015 perustettu suomalaisyritys on ajattomien äänieristettyjen tilaratkaisujen toimittaja, joka toimii globaaleilla markkinoilla laajalti eri puolilla maailmaa. Yrityksen tuotteet saavat inspiraationsa Pohjolan metsien seesteisestä tunnelmasta. Taigan kattava valikoima palvelee monipuolisia toimistotilavaatimuksia sisältäen puhelinkoppeja, henkilökohtaisia työpisteitä, työskentelytiloja, kokoustiloja ja suurempia modulaarisia ratkaisuja jopa 28m2 asti.

Juontaja: Pekka Eskelinen / Co-Founder ja Head of Design / Taiga


Tilaa ammattilaisten uutiskirje

Uutiskirjeen tilaajana saat ammattilaisten rekisteröitymiskoodin Habitareen 2024.

Tilaajana kuulet myös ensimmäisten joukossa Habitaren uutisista ja saat tietoa muun muassa uutuuksista, uusista suunnittelijoista ja designista.