Siirry sisältöön
Näyttelyt Habitare Talents

Habitare Talents

Habitare Talents 2024 – esittelyssä muotoilun neljä kiinnostavinta nimeä juuri nyt 

Habitare Talents 2024 nostaa esiin neljä nuorta muotoilijaa, joiden työt heijastelevat tulevaisuuden muotojen, materiaalien ja tekniikoiden maailmoja. Tatu Laakson, Lotta Maijan, Riikka Peltolan ja Eemeli Sahimaan oivaltavat työt ovat raikas tuulahdus uutta muotoilua, josta puhutaan vielä. Ryhmän jokaisella suunnittelijalla on jo oma, tunnistettava tyyli ja kekseliäitä tapoja muotoilun kautta ilmentää sitä, mitä maailmassa juuri nyt tapahtuu ja millaisia elämäntapoja ajassamme on havaittavissa.

”Habitare Talents -näyttelyyn valitut muotoilijat edustavat suunnittelun kenttää laaja-alaisesti: kaikilla on oma vahva alueensa sekä materiaalinen osaaminen. Heitä yhdistää aktiivinen tekemisen meininki, sekä pohtiva ja syvällinen ote omaan työprosessiin”, Imu Designin Elina Aalto ja Saara Renvall kertovat.

Imu Design vastaa Habitare Talents -näyttelyn kuratoinnista ja tuottamisesta. Näyttelyjuryssa olivat lisäksi mukana Habitaren Creative Lead Päivi Helander ja vaihtuvana jäsenenä Habitaren Talentshop-näyttelyssä vuonna 2019 nähty muotoilja Rasmus Palmgren. Habitare Talents -näyttely nähdään Habitaressa 11.–15.9.2024.

Tatu Laakso

Tatu Laakso on LAB Muotoiluinstituutista ja Aalto-yliopistosta valmistunut muotoilija ja sisustusarkkitehti. Hänen työskentelynsä keskittyy kalusteiden suunnitteluun, erityisesti sarjavalmisteisiin kalusteisiin ja niiden ekologiseen kestävyyteen. Tatu suosii luonnollisia materiaaleja ja pyrkii löytämään tasapainon omaleimaisen muotokielen, käytettävyyden sekä kestävyyden välillä. Luonto ja sen kunnioittaminen ovat sisäänrakennettuja arvoja, joita hän hyödyntää työskentelyssään. Tatun suunnittelua ohjaa käytännönläheinen työskentelytapa, jonka avulla hän pyrkii perusteellisesti ymmärtämään materiaalia ja muotoa sekä valmistusmenetelmiä. Suunnittelulleen ominaisella oivaltavalla materiaalin käytöllä ja sulavalinjaisella muotokielellä hän luo mukavuutta ja harmoniaa, tavoitellen syvää ja uusiutuvaa yhteyttä käyttäjän, materiaalien ja esineiden välille.

tatulaakso.com

@tatu.laakso

Tatu Laakso

Lotta Maija

Lotta Maija on helsinkiläinen kuvittaja ja kuviosuunnittelija, jonka työn keskiössä ovat värien ja muotojen maailma. Hänen iloinen kädenjälkensä hehkuu värikkäissä kukka- ja hedelmäaiheisissa kuvituksissa ja kuoseissa, jotka ovat löytäneet tiensä niin kotimaisten kuin ulkomaistenkin yritysten valikoimiin. Tokiossa vietetyn työskentely- ja opiskeluajan myötä Lotta on saanut vaikutteita japanilaisesta estetiikasta, mikä on vahvistanut hänen omaa tyyliään. Lotta aloittaa työskentelyn tusseilla tai guasseilla luonnostellen ja viimeistelee teoksensa digitaalisesti. Häntä kiehtovat kolmiulotteisten muotojen yksiuloitteinen tulkinta ja väreillä leikittely. Lotta Maija on valmistunut taiteen kandidaatiksi Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulusta vuonna 2017. Tällä hetkellä hän toimii tekstiilisuunnittelijana Marimekossa.

lottamaija.com

@lottamaija 

Lotta Maija

Riikka Peltola

Riikka Peltola on Aalto-yliopistosta vuonna 2020 valmistunut vaatesuunnittelija, joka työskentelee neulomalla ja virkkaamalla. Hänen suhteensa kuituun on syntynyt yhtä lailla teollisten koneiden kuin käsien kautta. Riikan tausta vaatesuunnittelijana tulee esille tilan ja muotojen rakentamisessa lankaa käyttäen. Ajan ja muistin kerrostumat näkyvät hänen käyttämissään materiaaleissa. Riikka on kiinnostunut siitä, miten materiaalin ja yksilön elämä linkittyvät historiaan ja kuinka menneisyys ja tämä hetki kietoutuvat esineissä. Työskentelyn ytimessä on materiaalin kyky sopeutua ympäristöön ja sen suhde maahan.

riikkapeltola.com

@riikkapelt

Riikka Peltola

Eemeli Sahimaa

Eemeli Sahimaa on itsenäinen muotoilija ja puuseppä, joka lähestyy muotoilua teemojen kautta. Hänen tunnevetoisessa mutta käytännönläheisessä työskentelyssään reflektointi ja kyseenalaistaminen ovat vahvasti läsnä. Keskeisiä teemoja ovat muotoilun, käsityön ja taiteellisen työskentelyn perusolemusten ymmärtäminen ja merkitysten löytäminen. Työskentely syntyy ja rytmittyy pitkälti tutkimisen ja kokeilemisen tarpeesta. Eemelille luonteenomainen uteliaisuus on ajanut häntä kokeilemaan erilaisia materiaaleja ja tekniikoita. Hän innostuu yhtä lailla pulteista ja muttereista kuin puu-ukkeleiden veistelystä. Hänen mukaansa kevytmielinen touhuaminen synnyttää lopulta kiinnostavimmat lopputulokset.

eemelisahimaa.fi

@eemeliaapeli

Eemeli Sahimaa Habitare Talents
Eemeli Sahimaa

Tilaa uutiskirje ja liity mukaan Habitaren messuklubiin!

Tilaa uutiskirje