Skip to content

Protoshop 2020 suunnittelijat

 

Tatu Laakso

Tatu Laakso on valmistunut muotoilijaksi Lahden Muotoiluinstituutista 2017 ja viimeistelee parhaillaan sisustusarkkitehtuurin maisterintutkintoa Aalto-yliopistossa. Tatun suunnittelun tavoitteena ovat funktionaaliset ja tuotannollisesti järkevät kalusteet, jotka kestävät aikaa niin fyysisesti kuin visuaali-sestikin. Hän työskentelee mieluiten puun kanssa, joka on ainutlaatuisuudessaan ja kestävyydessään ihmiselle luonteva materiaali. Tuotteillaan Tatu haluaa tuoda esiin perinteikkään materiaalin oivaltavaa ja nykyaikaista käyttöä.

www.tatulaakso.com
@tatu.laakso

NG Wing Yin (Didi)

Alunperin Hong Kongista kotoisin oleva Didi opiskelee parhaillaan sisustusarkkitehtuurin MA-ohjelmassa Aalto yliopistossa. Tilojen, kalusteiden ja muiden esineiden suunnittelun lisäksi häntä kiehtoo myös taide. Tutkimalla muodon ja estetiikan suhdetta, hän pyrkii luomaan esineitä, jotka herättävät mielenkiinnon ja stimuloivat aisteja.

dd-ng.com

Essi Aalto

Essi Aalto viimeistelee maisterin opintojaan Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun sisustusarkkitehtuurin ohjelmassa. Suunnittelussaan Essi pyrkii ratkaisemaan ongelmia yksinkertaisin oivalluksin, ja käyttämällä suoraviivaista ja ajatonta muotokieltään.

@essiaalto

Tautvydas Petruškevičius

Tautvydas Petruškevičius on liettualainen teollinen muotoilija, joka opiskelee Lontoon Middlesex-yliopistossa ja joka on suorittanut Erasmus-vaihdon Helsingin Metropolia ammattikorkeakoulussa. Hän on ollut mukana liiketalouden metorointiohjelmissa Singaporessa ja Italiassa ja toiminut yhteistyössä suunnittelijoiden, yrityskehittäjien, diplomaattien ja innovatiivisten teknologiayritysten kanssa. Vuonna 2018 Tautvydas valittiin Junior Achievement Europen mentorointiohjelmaan yhtenä kuudestatoista europpaalaisesta nuoresta vaikuttajasta. Monipuolisen kokemuksensa ansiosta hän on hyvä ongelmanratkaisija ja suunnittelija, joka uskoo kestävään ja tehokkaaseen muotoiluun.

tp478.myportfolio.com
@petruskevicius.tautvydas

Elina Parmakoff & Katarina Westerlund

Elina ja Katarina valmistuivat kalustemuotoilijoiksi Lahden Muotoiluinstituutista keväällä 2020. Muotoilijoina heitä kiinnostavat ajaton, käyttäjälähtöinen muotoilu sekä kestävä kehitys.

@elinaparmakoff
@westkata

Maiju Räty

Maiju Räty on sisustusarkkitehtuurin ja kalustemuotoilun 4. vuoden opiskelija Lahden Muotoiluinstituutista. Muotoilu on Maijulle ongelmanratkaisua ja vuorovaikutusta ympäristön kanssa. Tulevaisuuden unelmana hänellä on työskennellä laajaalaisesti erilaisissa tilasuunnittelu- ja muotoiluprojekteissa. Aiemmalta koulutukseltaan Maiju on yhteiskuntatieteiden maisteri, minkä hän näkee vahvuutena myös muotoilun alalla.

@maijupauliina.visuals

Laura Kuusajoki

Laura Kuusajoki opiskelee tällä hetkellä Lahden Muotoiluinstituutissa sisustusarkkitehtuurin ja kalustemuotoilun ohjelmassa. Hänen työskentelynsä perustuu värien, kestävien materiaalien ja erilaisten muotojen käyttöön. Lauraa kiehtoo arjessa läsnä olevat värit, kaupunkimaisema ja se miten valo vaikuttaa maisemaan ja kuinka se muotoilee muodot uudelleen.

@laurakuusajoki

Miika Ruotsalainen

Miika Ruotsalainen on helsinkiläinen sisustusarkkitehti, joka viimeistelee sisustusarkkitehtuurin maisteriopintoja Aalto-Yliopistossa. Suunnittelijana häntä kiinnostaa taiteen ja käytännöllisyyden yhdistäminen, epätäydellisyys sekä ekologiset arvot.

@miikaruo

Aleksi Peltonen

Aleksi Peltonen on valmistunut muotoilijaksi Lahden muotoiluinstituutista ja opiskelee tällä hetkellä Aalto yliopistossa Contemporary Design-maisteriohjelmassa. Aikaisemmalta koulutukseltaan Aleksi on puuseppä ja puu onkin yksi tärkeimmistä materiaaleista hänelle. Muotoilussa ajattomuus ja korkea laatu ovat tekijät, jotka asettavat suunnan ja tavoitteet Aleksin työlle.

aleksipeltonen.myportfolio.com
@studioaleksipeltonen

Lilli Ilmavirta

Lilli Ilmavirta on Metropolia ammattikorkeakoulusta valmistunut tekstiilisuunnittelija. Hänen työnsä ovat usein värikkäitä, runsaita ja luonnonläheisiä. Inspiraation lähteinä hän käyttää kasveja ja luontoa, niin matkoiltaan kuin omalta takapihaltaankin.

@lilliilmavirta

Veli-Antti Virtanen

Veli-Antti on sisustusarkkitehtuurin ja kalustemuotoilun opiskelija Lahden muotoiluinstituutissa. Hän tarkastelee muotoilua ekologisuuden, toimivuuden ja tunnelman näkökulmasta sekä inspiroituu arkisista havainnoista ja luonnosta.

@virtanendesign

Virpi Heikkinen

Virpi Heikkinen opiskelee muotoilua Metropolia ammattikorkeakoulussa. Ammatillisena pääaineena hänellä on tekstiilisuunnittelu. Opinnoissaan hän haluaa kuitenkin tutkia myös muita materiaaleja sekä kolmiulotteisuutta. Muotojen, materiaalien ja toiminnallisuuden välinen vuoropuhelu innoittaa häntä hakemaan suunnittelussaan uusia, kestäviä arjen ratkaisuja.