Mindspaces-teema liikkuu materiaalisen ja aineettoman sekä todellisen ja kuvitteellisen välissä

 

”Vertauskuvallisesti mielen voi ajatella talona, jossa on erilaisia huoneita. Huoneet edustavat ihmisen tunteita ja tarpeita. Koti on mielentila, toisin sanoen: koti on siellä missä sydän. Fyysisistä tiloista tulee vähemmän tärkeitä kuin tiloista sisällämme”, kertovat teeman suunnittelijat, Urban View:n trendiasiantuntija Antti Rimminen ja kulttuuri- ja muotitoimittaja Mia Dillemuth.

Habitaren vuoden 2019 teema on Mindspaces – Mielen tiloja. Tilaratkaisut, materiaalit, värit, tuoksut, valaistus ja esineistö luovat tunnetiloja ja palvelevat elämän erilaisia tarpeita. Teeman ympärille rakentuu Habitaren arkkitehtuuri, jonka suunnittelee muotoilija Laura Väinölä.

Elämä on tasapainoilua työn, hyvinvoinnin ja yhteenkuuluvuuden välillä. Hektisessä arjessa tilat ja ympäristöt pysyvät aistien valtakuntana ja paikkoina, joissa mieli lepää, inspiroituu ja uudistuu. Mindspaces-teema tuo Habitareen nähtäväksi visuaalisesti vahvan kokonaisuuden, jossa kävijä pääsee osaksi tarinaa. Teema avautuu tapahtuman ohjelmassa ja osastoilla laajemmin tuoden esille ilmiöitä ja ajankohtaisia aiheita kuten moniaistillisuus, digitaalisuuden ja todellisuuden liitto (Virtual Reality, Augmented Reality, Mixed Reality, Real Reality), yksityisyyden merkitys, kiertotalous ja onnellisuus.

 

Näyttelyarkkitehtuurin suunnittelee muotoilija Laura Väinölä

 

Habitaren 2019 näyttelyarkkitehtuurin suunnittelija Laura Väinölä on vaivattomasti muotoilun, graafisen suunnittelun ja tilasuunnittelun eri alueilla liikkuva uuden sukupolven muotoilija. Hänen töissään yhdistyvät taide, muoti ja ajan henki sekä leikkisyys ja yllättävyys. Väinölän Habitareen suunnittelema arkkitehtuuri The Shades koostuu pinnoista ja kerroksista, tiloista ja piiloista. Lisätty todellisuus (AR) yhdistyy näyttelyarkkitehtuurissa myös ensi kertaa vahvaksi osaksi Habitarea. The Shades kutsuu kävijän hetkeksi unenomaisiin maailmoihin.

”Olen iloinen siitä, että saan tuoda lisätyn todellisuuden osaksi Habitaren maailmaa. AR antaa mahdollisuuden uudenlaiseen visuaalisuuteen ja suoranaiseen designilla herkutteluun”, sanoo Väinölä.