Skip to content

Taito elää! – Art of living

Habitaren 2020 teema käsittelee hetkestä nauttimista ja optimistista suhtautumista tulevaisuuteen. Teemassa on läsnä myös Habitaren 50-vuotinen historia.

Habitaren vuoden 2020 teema on Taito elää! – Art of living. Teemassa esiin nousevat hetkestä nauttiminen, sekä luovuuden ja kädentaitojen merkitys.

Nykypäivän vaikeasti ennustettavana aikana haluamme vaikuttaa ympäristöön positiivisesti ja elää oikein ja tasavertaisesti. Muuttuvassa maailmassa inhimillisten tekijöiden ja luovuuden merkitys korostuu, kun automatisoinnin myötä osa tehtävistä siirtyy koneille. Yhteiskunnan digitalisoituminen onkin vaikuttanut tekemisen tapoihin, mutta perustarpeemme ovat pysyneet samoina.

”Vuosikymmenen vaihde on uuden alku, mahdollisuus pysähtyä ja pohtia kehityksen suuntaa. Mieltämme askarruttaa, kuinka elää oikein ja tasavertaisesti ilmastokriisin ja nopeatempoisen digitalisaation aikana. Haluamme vaikuttaa ympäristöön positiivisesti ja moni näkee myös oman kotinsa vaikuttamisen paikkana,” pohtivat teeman suunnittelijat, Urban View:n trendiasiantuntija Antti Rimminen ja tuottaja ja kulttuuritoimittaja Mia Dillemuth.

Teemassa yhdistyvät alkukantaisen minimalistinen estetiikka ja viimeisin teknologia. Materiaalikehityksessä ja värimaailmassa näkyvät luonnosta tutut sävyt.

Näyttelyarkkitehtuuri 2020