Teema 2017: Huomisen koti

 

 

Habitaren teema Huomisen koti syntyi yhdessä Flow Festivalin Flow Talks -osallistujien ja ajatushautomo Demos Helsingin kanssa. Huomisen koti näkyy Habitaren osastoilla, erikoisnäyttelyissä ja ohjelmassa läpi messujen 13.–17.9.2017.

 

Huomisen koti on tila tai mielentila, jossa voi tuntea olevansa turvassa, lämpimässä ja rakastettu. Se luo vastapainoa elämän hektisyydelle ja muutoksille.

– Asuminen ei ole vain suoja vaan koko elämisen alusta, Demos Helsingin Roope Mokka kiteyttää Huomisen koti -teeman.

Maailman suuret muutokset heijastuvat myös kotiin. Huomisen koti sopeutuu muutoksiin, kuten ihmisten muuttuneeseen tapaan tehdä töitä, olla yhteisöllisiä, tarjota majoitusta tai muita palveluita.

– Tulevaisuuden kuluttaja maksaa vain asumisesta, liikkumisesta ja ruuasta. Huomisen kodin asukkaan kannalta kriittistä on ratkoa ristiriita kodin muutoksen ja asukkaiden pysyvyyden välillä, Roope Mokka haastaa.

Maailmaa jossa elämme leimaa epävarmuus ja jatkuva muutos. Teknologian ottaessa vahvemman roolin elämässämme, perustarpeet ja luonto voivat joutua paitsioon. Kun ulkona tuivertaa, kodin merkitys turvasatamana kasvaa.

 

 

Kuva: Ryohin Keikaku Co. Ltd / MUJI