Skip to content

Taito elää! – Art of living

Habitaren 2020 teema käsittelee hetkestä nauttimista ja optimistista suhtautumista tulevaisuuteen. Teemassa on läsnä myös Habitaren 50-vuotinen historia.

Habitaren vuoden 2020 teema on Taito elää! – Art of living. Teemassa esiin nousevat hetkestä nauttiminen, sekä luovuuden ja kädentaitojen merkitys.

Nykypäivän vaikeasti ennustettavana aikana haluamme vaikuttaa ympäristöön positiivisesti ja elää oikein ja tasavertaisesti. Muuttuvassa maailmassa inhimillisten tekijöiden ja luovuuden merkitys korostuu, kun automatisoinnin myötä osa tehtävistä siirtyy koneille. Yhteiskunnan digitalisoituminen onkin vaikuttanut tekemisen tapoihin, mutta perustarpeemme ovat pysyneet samoina.

”Vuosikymmenen vaihde on uuden alku, mahdollisuus pysähtyä ja pohtia kehityksen suuntaa. Mieltämme askarruttaa, kuinka elää oikein ja tasavertaisesti ilmastokriisin ja nopeatempoisen digitalisaation aikana. Haluamme vaikuttaa ympäristöön positiivisesti ja moni näkee myös oman kotinsa vaikuttamisen paikkana,” pohtivat teeman suunnittelijat, Urban View:n trendiasiantuntija Antti Rimminen ja tuottaja ja kulttuuritoimittaja Mia Dillemuth.

Teemassa yhdistyvät alkukantaisen minimalistinen estetiikka ja viimeisin teknologia. Materiaalikehityksessä ja värimaailmassa näkyvät luonnosta tutut sävyt.

Näyttelyarkkitehtuuri 2020

Onnesta soikeina

Varmaan rakkain muisto on se kun kävimme aviomieheni kanssa messuilla. Olimme onnesta soikeina. Edellisenä talvena olimme löytäneet tontin ja rakennuslupakin oli kunnossa. Lisäksi olimme pistäneet talotehtaalle tilauksen vetämään. Ja kaiken lisäksi odotin esikoistamme. Oli ihanaa kun päästiin tutkimaan ja katselemaan kunnolla mitä uuteen kotiin hankitaan. Se ei ollut enää pelkkää haavetta. Siitä on nyt 7 vuotta. Sen jälkeen ollaan päästy messuille vain kerran. Nyt esikoisemme on jo eskarilainen ja ensisyksynä koululainen. Huonettakin pitäisi muokata siihen suuntaan.

Yhteisiä hetkiä messuilla

Tapana on mennä Habitareen äidin kanssa joka vuosi, tai ainakin tehdä suunnitelmia messujen ajalle yhdessä ja vaihtaa kokemuksia jälkikäteen. Olen 40-vuotias ja äiti 70.

Habitare herätti sisustusinnon

Yläasteella, eli joskus vuonna -85 kotitaloustunteihin kuului käydä Habitaressa. Minä ja mun bestis tehtiin siitäkin reissusta seikkailu kun piti omatoimisesti suoriutua Espoosta Pasilaan. Itse messujen sisällöstä siltä kerralta en muista mitään, mutta into sisustamiseen syttyi ja aikuisena Habitaressa on tullut käytyä tosi usein. Tapahtumasta tarttuu aina mukaan kivoja juttuja, kuten tänä vuonna Timo Sarpanevan julistetaulu Karhula-Iittalan lasi, jossa on Wirkkalan Kantarelli-maljakon luonnos.