Skip to content

Habitaren kesäkohteet 

Hei, muotoilun ystävä! Habitare-tiimi poimi kesäkohteista suosikkinsa sinulle: uniikit hotellit, museot ja muut kohteet, joissa on sitä jotain. Ota osaksi kesäsuunnitelmiasi!

Iittala Village

 

Iittala Village Hämeenlinnassa on muotoilun, taiteen ja artesaanien kylä. Lasin lumoa, iloa taiteesta, käsityöläisten taidonnäytteitä, herkkuja herkkusuille. Tervetuloa viihtymään!

@iittalavillage

WWW

Strömforsin ruukki

 

Strömforsin ruukki on tänä päivänä matkailukohde, jossa historia kohtaa nykyajan. Laadukkaan muotoilun tie ruukilla jatkuu yhä Seppämestarin ja rakennushistoriaan erikoistuneen arkkitehtitoimiston kautta. Tänä vuonna valmistuneen kankivasarapajan restauroinnissa uudeksi ravintolaksi Strömforsin ruukissa valmistetun muotoilun historiaa kunnioitettiin säilyttämällä Tapio Wirkkalan valaisimet käytössä ja teettämällä niihin uudet muovikannat.

@visit.stromforsinruukki

WWW

Högforsin ruukki

 

Kesä Högforsin idyllisellä ruukkialueella on täynnä elämää, väriä ja kulttuuria! Löydä aarteita uniikeista putiikeista, osallistu inspiroiville taidekursseille ja nauti hyvästä ruoasta, sekä rentoudu ihanissa hoidoissa. Koe kulttuurielämyksiä, pulahda uimaan, pysähdy saunan lauteille ja lepää kartanomaisessa majoituksessa. Ota itsellesi hetki ja tee kesäinen retki kulttuurin sydämeen, Karkkilaan.

@alaemali.karkkila

WWW

Artekin kesänäyttely

 

AGE WITH GRACE -näyttely. Artek Helsinki 29.5.–31.8.2024
Age with Grace -näyttely kertoo Artekin tuotteiden ajattomasta kauneudesta, kestävyydestä ja pitkäikäisyydestä. Näyttely keskittyy huonekalujen hoitoon ja huoltoon: vinkkeihin ja nikseihin, palveluihin ja saatavilla oleviin varaosiin. Näyttelyssä esillä olevat Artek 2nd Cycle -tuotteet todistavat muotoiluklassikon pitkän elinkaaren.

@artekhelsinki

WWW

Suomen lasimuseo

 

Suomen lasimuseo on lasin ystävän aarreaitta, joka esittelee kattavasti lasialaa historiasta tähän päivään saakka Tapio Wirkkalan suunnittelemassa miljöössä. Vaihtuvissa näyttelyissä esitellään kansainvälisiä ja kotimaisia lasitaiteen ja muotoilun huippuja eri puolilta maailmaa. Tänä kesänä esillä ovat näyttelyt Laura Laine – Nature Morte ja Idylli – Inkeri Toikan taidetta sekä uusimpia kokoelmahankintoja.

@suomenlasimuseo

WWW

Taidekoti Kirpilä

 

Taidekoti Kirpilä Pohjoisella Hesperiankadulla on ainutlaatuinen entisessä yksityiskodissa sijaitseva taidemuseo, joka esittelee intohimoisen taiteenkeräilijän kokoelmaa ja yläluokkaista elämää 1980-luvun Helsingissä. Taidekoti Kirpilä oli reumalääkäri Juhani Kirpilän (1931–1988) ja hänen elämänkumppaninsa, antiikkikauppias Karl Rosenqvistin koti vuosina 1979–1988. Se kattaa lähes 350 neliötä töölöläisen funkistalon ylimmässä kerroksessa.

@taidekoti_kirpila

WWW

The Barö

 

Tervetuloa Barösundiin The Barö -hotelliin, jossa yhdistyvät tyylikäs design ja ympäristöystävällinen vastuullisuus. Tämä ainutlaatuinen hotelli tarjoaa modernia mukavuutta luonnonkauniissa ympäristössä. Nauti herkullinen illallinen, rentoudu
rauhallisessa tunnelmassa ja pulahda rantasaunaltamme mereen. Tervetuloa kokemaan unohtumattomia elämyksiä!

@thebarohotel

WWW

Paimion Parantola

 

Paimion parantola on Alvar ja Aino Aallon suunnittelema kansainvälisesti tunnettu funktionalistisen arkkitehtuurin mestariteos. Tulevalla kesäkaudella parantolan alue herää henkiin entistä monipuolisemmin ainutlaatuisella yhdistelmällä kulttuuria ja elämyksiä. Yksi kesän kohokohtia on majoituskäyttöön restauroidut uudet Retriitti-huoneet parantolan päärakennuksessa.

@paimiosanatorium

WWW

Vihannonkulma Timberwise House

 

Hotelli Vihannonkulma, joka toimii myös Timberwise Housena esittelee kotimaisen parketinvalmistajan tuotteita useassa eri muodossa.  Anna-Kaisa Melvas on suunnitellut upeat ja yksilölliset hotellihuoneet. Hotelli sijaitsee Loimaalla, Varsinais-Suomessa. Lähes 20 vuotta tyhjillään uinunut, liikemies Olli Vihannon yksityiskotina ja Vihanto Oy autoliikkeenä aiemmin toiminut kaunis rakennus, on nyt herännyt henkiin.

@hotellivihannonkulma

WWW

Hotelli Runo

 

Koe kesäisen Porvoon lumoava tunnelma RUNO Hotel Porvoossa. Tyylikäs design, herkullinen aamiainen, rentouttava tunnelma ja ovelta avautuvan Vanhaan Porvoon tunnelmalliset kadut odottavat sinua. Tervetuloa nauttimaan hetkistä arjen yläpuolella!

@runohotelporvoo

WWW

Kyrö Distillery

 

Kyrön Vierailukeskus sijaitsee kuvankauniissa kylässä Isossakyrössä leppoisana virtaavan Kyrönjoen rannalla. Kyrö Distilleryn saunan lauteilta alkunsa saanut seikkailu on uniikki tarina uskalluksesta ja unelmien täyttymisestä, johon pääsee tunnin mittaisella tislaamokierroksella uppoutumaan. Halutessaan voi jatkaa makuelämysten pariin kierroksen jälkeen ja nauttia tastingin. Tislaamon pihamaalla olevassa Kyrötaloksi nimetyssä majatalossa on tilaa 10 hengelle majoittua.

@kyrodistillery

WWW

Kotilaituri

 

Uutta ja vanhaa yhdistävä sisustuskauppa Kotilaituri Hangossa, joka on syntynyt rakkaudesta nordic-henkiseen sisustukseen. Valikoima koostuu matoista, sisustustekstiileistä ja -tavaroista, astioista, ruukuista, koreista, kosmetiikasta sekä pienestä ripauksesta vaihtuvia lifestyletuotteita. Vintagevalikoima koostuu huolella valituista 50-80-luvun huonekaluista, valaisimista, peileistä, tauluista, tekstiileistä, sisustustavaroista ja astioista.

@kotilaituri

WWW