Habitaren 2019 näyttelyarkkitehtuurin takana on muotoilija Laura Väinölä

Habitaren 2019 näyttelyarkkitehtuurin suunnittelija, Marimekon art directorina työskentelevä Laura Väinölä, on vaivattomasti muotoilun, graafisen suunnittelun ja tilasuunnittelun eri alueilla liikkuva uuden sukupolven muotoilija. Hänen töissään yhdistyvät taide, muoti ja ajan henki sekä leikkisyys ja yllättävyys.

Väinölän Habitareen suunnittelema arkkitehtuuri The Shades muodostuu kahdesta eri osa-alueesta: todellisesta ja virtuaalisesta. Ohjelma-alueelle rakentuu todellinen, käsin kosketeltava installaatio verhoista. Väinölä kertoo halunneensa valita Habitareen jotain arkipäiväistä, joka istuisi myös tapahtuman Mindspaces -teemaan. Massiivinen verho-installaatio rajaa Arena-ohjelmalavaa, jossa nähdään kiinnostavia puheita, keskusteluja ja esitelmiä.

Lisätty todellisuus (AR) yhdistyy näyttelyarkkitehtuurissa myös ensi kertaa vahvaksi osaksi Habitarea. Näyttelyarkkitehtuurin virtuaalinen osuus toteutetaan lisätyn todellisuuden teknologiaa hyödyntävän Arilyn-sovelluksen avulla. Sovellusta on aikaisemmin hyödynnetty esimerkiksi Amos Rexissä. Väinölä on suunnitellut Habitareen aineettoman kodin malliston, jossa tutut kodin elementit näyttäytyvät epätodellisessa muodossa. The Shades kutsuu kävijän hetkeksi unenomaisiin maailmoihin.

”Olen iloinen siitä, että saan tuoda lisätyn todellisuuden osaksi Habitaren maailmaa. AR antaa mahdollisuuden uudenlaiseen visuaalisuuteen ja suoranaiseen designilla herkutteluun”, sanoo Väinölä.
Väinölän puheenvuoro Habitaressa

Yhteistyössä