Siirry sisältöön

Habitare Materials 2024

Habitare Materials on Habitaren kokemuksellinen ja inspiroiva materiaalikirjasto, jossa kävijät pääsevät tutustumaan kodin pintamateriaaleihin ja kokeilemaan eri materiaalien yhdistelemistä toisiinsa. Kävijä valitsee, yhdistelee ja sommittelee esillä olevista materiaalinäytteistä oman kollaasin kollaasipöydälle ikuistettavaksi ja jaettavaksi. Lisäksi kävijä saa mieleisistään materiaaleista valmistajien tuotetiedot mukaan projektejaan ja hankintoja varten. Habitare Materials on kävijälle leikin ja löytöjen vapaa tila.

Habitare Materials nähdään keväällä 2025 maailman tärkeimmässä muotoilutapahtumassa Milanon designviikolla.

Tutustu Habitare Materialsiin Instagramissa

Konseptista saa hyvän käsityksen Habitare Materialsin Instagramista @habitarematerials, jossa profiilin kuvasyötteessä ja tallennetuissa tarinoissa pääsee tutustumaan kävijöiden somejulkaisuihin näyttelystä

Osallistumisen helppous

Tarjoamme materiaalivalmistajille uudenlaisen ja vaivattoman osallistumistavan näyttelyyn. Habitare Materials-näyttelyn toteutuksesta ja kuratoinnista vastaavat NEMO arkkitehdit Jussi Laine ja Maria Klemetti Laine. Jussin ja Marian johdolla Habitare Materials myös isännöi näyttelyn kokonaisuudessaan, joten yritysten edustusta ei tarvita näyttelyssä eikä osallistuminen näin sido yritykseltä työntekijäresurssia. Yrityksen on toki mahdollista laajentaa osallistumistaan myös omalla osastolla. Lue alta lisää.

NEMO arkkitehdit Jussi Laine ja Maria Klemetti Laine. Kuva: Christian Jakowleff.

Miten mukaan?

Osallistuminen Habitare Materialsiin sisältää:

1.  Mallipalat näyttelyn materiaalikirjastossa

Yrityksesi mallipalat ovat mukana Habitare Materials-näyttelyn materiaalikirjastossa kävijöiden hyödynnettäväksi ja kollaasipöydälle ikuistettavaksi. Mallipalojen takaa asiakas voi helposti poimia materiaalin valmistajan tuotetiedot mukaan hankintoja varten.

Näyttelyssä kiinnostuneita kävijöitä ohjataan yrityksesi verkkosivulle sekä mahdolliselle omalle osastollesi. Lisäksi kävijöitä ohjeistetaan tägäämään yrityksesi somessa jaettaviin kollaasikuviin.

2.  Mukanaolo Habitare Materials-näyttelyarkkitehtuurissa

Osallistuvilla yrityksillä on mahdollisuus toteuttaa osia ainutlaatuisesta Habitare Materials-näyttelyarkkitehtuurista ja saada näin laajempaa näkyvyyttä materiaalilleen. Osallistuminen näyttelyarkkitehtuuriin tapahtuu NEMO arkkitehtien suunnittelemalla osastoelementillä.

3. Mahdollisuuden osallistua Habitare Materialsin lavaohjelmaan

4. Näkyvyyden Habitaren

 • somekanavissa,
 • uutiskirjeissä,
 • verkkosivuilla sekä
 • Arena-ohjelmalavalla.

Uutta 2024

Täydennä omaa osallistumistasi uusilla mahdollisuuksilla:
KIOSKI tai oma osasto MATERIAALIKORTTELISSA!

Kioski

Nyt voit tarjota kävijöille entistäkin laajempaa ja syvempää tietoa materiaalivalikoimastasi Habitare Materialsin osaston yhteyteen sijoittuvalla yhtenäisellä Habitare Materials Kioski -alueella. Kioskissa yritykselläsi on oma pieni alue kahdella rajaavalla seinällä. Toiseen seinään on saat yrityksesi logon ja toinen seinistä on mahdollista päällystää yrityksen omalla pintamateriaalilla. Kioskissa voit tavata kävijöitä ja vastaanottaa vieraita helposti Habitare Materials -alueella!

Materiaalikorttelit

Voit myös varata Habitareen oman kokonaisen osaston, joka sijoitetaan Habitare Materialsin välittömään läheisyyteen materiaalikortteleihin. Näin yritykselläsi on mahdollisuus tavoittaa kävijät kokonaisella brändikokemuksella mahdollisimman kattavasti ja monipuolisesti. Kun osastosi sijaitsee Habitare Materialsin välittömässä läheisyydessä, on asiakkaiden helppo löytää lisätiedon ääreen kiinnostuttuaan yrityksesi materiaalista.

Habitare Materialsin tavoittavuus

 • Habitare Materials 2023 tavoitti 42 000 vierasta viidessä päivässä
 • Vierailijoista lehdistöä edusti 350 kävijää
 • Habitarea seuraa Instagramissa 17 000 käyttäjää
 • Habitare Materialsia seuraa Instagramissa 1 900 käyttäjää

Habitare Materials Milano 2025

Habitare Materials valtaa jälleen Milanon! Habitare Materials -näyttely on kutsuttu maailman tärkeimpään muotoilutapahtumaan Milanon designviikolle keväällä 2025. Kutsu on jatkoa Habitare Materialsin menestyksekkäälle debyytille Milanon designviikolla keväällä 2023. Tällöin Habitare Materials -näyttely esitteli Alcova-näyttelykokonaisuudessa Fuorisalonessa 14 upeaa suomalaisyritystä. Paikalla vieraili viikon aikana huikeat 90 000 kävijää!

Haluatko sinä lähteä mukaan keväällä 2025?

Alcova Milan on vuodesta 2018 järjestetty Fuorisalonen tapahtuma, joka on kolmessa vuodessa saavuttanut merkittävän aseman Milanon designviikolla. Alcovan näyttelykokonaisuuteen keskittyviä lehtiartikkeleita julkaistaan vuosittain alan tärkeimmissä ajankohtaismedioissa kuten Wallpaperissa, Dezeenissä sekä New York Timesissa.

Hyödynnä ainutlaatuinen mahdollisuus ja tule mukaan Habitare Materials Milanoon!

Habitare Materials Milano toteutuu samalla tavalla kuin Habitare Materials Habitare-messuilla Helsingissä. Milanon näyttely tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden esitellä yrityksesi materiaaleja kansainvälisille toimijoille ja suunnittelijoille, tavoittaa kansainvälistä muotoilumediaa, kuraattoreita, jälleenmyyjiä sekä yhteistyökumppaneita huippuluokan kuratoidussa kokonaisuudessa yhdessä suomalaisten ja pohjoismaisten materiaalintoimittajien kanssa. Näyttelyssä koko kansainvälinen muotoiluyleisö kohtaa tuotteenne vuoden tärkeimmän foorumin halutuimmalla paikalla.

Helppo osallistuminen

Habitare Materials tarjoaa valmiiksi kuratoidun ja konseptoidun näyttelymahdollisuuden, johon on helppo osallistua.  Habitare Materialsin tuotanto hoitaa koko Milanon näyttelyn huolinnan (Messukeskukselta Messukeskukselle) sekä rahdin. Lisäksi Habitare Materials -tiimi NEMO arkkitehtien johdolla myös isännöi näyttelyn Milanossa, jakaen tietoa materiaaleista ja materiaalitoimittajista.

Miten mukaan Habitare Materials Milanoon?

Osallistuminen Habitare Materials Milanoon sisältää:

1. Mallipalat näyttelyn materiaalikirjastossa

Yrityksesi saa materiaalipalat esille näyttelyn materiaalikirjastoon kävijöiden hypisteltäväksi ja sommiteltavaksi kollaaseiksi. Kävijät ja suunnittelijat ympäri maailmaa tulevat tietoisiksi sinun yrityksesi tuotteista ja jakavat kollaasikuvia omissa kanavissaan. NEMO arkkitehdit vastaavat sekä kaupallisten yhteistyökumppaneiden materiaalien kuratoinnista että Kuraattorin valinta -kategorian näyttelyyn kutsuttujen materiaali-innovaatioiden kuratoinnista.

2. Näkyvyys Habitare Materials-näyttelyarkkitehtuurissa

Yrityksellä on mahdollisuus tuottaa osa NEMO arkkitehtien suunnittelemaa näyttelyarkkitehtuuria, joka koostuu materiaalitoimittajien materiaaleista suunnitelluista esillepanokalusteista. Tämä on huikea mahdollisuus saavuttaa entistä laajempi näkyvyys Milanon näyttelyssä sekä mediassa.

3. Habitare Materials tuotannon markkinointituen, mm.

 • näyttelyn markkinoinnin ja tiedotuksen ammattilaisille ja medialle,
 • näkyvyyden somekanavissa ja
 • markkinointimateriaalin tuottamisen osallistuvien yritysten käyttöön.

3. Mukanaolo Habitare Materialsissa Helsingissä syksyllä 2025

Habitare Materials Milanon tuotanto jatkuu täydentyen syksyn 2024 Habitareen. Näyttelyarkkitehtuuri, mallipalat ja kalusteet varastoidaan Helsingin Messukeskukseen kesän 2025 yli. Yrityksille järjestetään elokuussa 2025 toinen kuratointi, jolloin omaa materiaalivalikoimaa voi tarkistaa Habitaren yleisölle sopivaksi sekä tuoda mukaan kesän uutuuksia.

Habitare Materials Milanon tavoittavuus

 • Habitare Materials Milano Alcovassa 2023 tavoitti 95 000 vierasta 7 päivän aikana
 • Vierailijoista 1 300 oli journalisteja
 • Instagramissa Alcova Milanoa seuraa 55 000 käyttäjää
 • Habitare Materialsia seuraa Instagramissa 1 900 käyttäjää

Hyödynnä Business Finlandin Exhibition Explorer -tuki

Habitare Materials Milanoon valikoidaan yhteistyökumppaneiksi vientihakuisia ja muotoiluun panostavia pohjoismaisia materiaalintoimittajia. Projektin suomalaisyrityksille perustetaan Business Finlandin Exhibition Explorer -haku, jonka piiriin Business Finlandin ehdot täyttävät yritykset voivat hakeutua. Yrityksellä on mahdollisuus hakea takautuvasti 50% tuki osallistumiskuluun.

Tukihakemus tulee jättää ennen tapahtuman alkua ja Business Finlandin Exhibition Explorer -tuen hakeminen on yrityksen vastuulla. Kaikki vuoden 2023 Milanon näyttelykokonaisuuteen osallistuneet, hakukriteerit täyttäneet yritykset, saivat Exhibition Explorer -tuen kautta puolet osallistumismaksusta takaisin takautuvasti vientiavustuksena.

Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Suunnitellaan yhdessä juuri sinulle sopiva osallistumisratkaisu.