Habitaren elämyksellinen Signals-trendinäyttely luotaa sisustuksen, asumisen ja muotoilun tulevia trendejä ja pohtii yhteiskunnallisia ilmiöitä ja megatrendejä neljän vaihtoehtoisen teeman kautta. Näyttelyn suunnittelevat ja tuottavat trendianalyytikko Susanna Björklund ja muotoilija Sisse Collander. Tutustu teemoihin alla!

Yhdessä

Kukaan ei pärjää ypöyksin, ihmiset ovat pohjimmiltaan laumaeläimiä.
Talkookulttuuri on kannatellut meitä jo pitkään. Vain yhdessä on mahdollista ratkaista isoja haasteita kiertotaloudesta kestävämpään kehitykseen.

Ajan illuusio

Aika kiitää, mutta odottavan aika on pitkä. Meillä kaikilla on todellinen kiire ottaa osaa ilmastotalkoisiin. Yksilöinä meillä on sen sijaan taipumusta luoda itsellemme kiireen tunnetta, oli se todellista tai ei. Miten kodista saadaan kiireetön keidas?

Vesi vanhin voitehista

Vesi on läsnä elämässämme enemmän kuin luulemmekaan. Ihmisestä suurin osa on vettä. On arvioitu että tulevaisuudessa makeasta vedestä  tulee pulaa ja sen ympärille bisnestä. Veden katsominen rauhoittaa. Miten vesi on läsnä kodissa?

Empatiaa ja tunnedataa

Teemme suurimman osan päätöksistä tunteella. Tunneälyä ja empatiaa kaivataan yhä enemmän. Ilman katsekontaktia digitaalisessa viestittelyssä on suurempi mahdollisuus ymmärtää toista väärin. Äänen merkitys viestinnässä lienee kasvamassa. Millainen koti herättää positiivisia tunteita ja kannustaa olemaan läsnä?

Kuplassa kaikki

Tarkastelemme maailmaa omista subjektiivisista lähtökohdistamme ja pidämme sitä totuutena. On yllättävän vaikeaa ymmärtää ihmisiä, joilla on erilainen elämäntilanne tai arvomaailma. Erilaisuus on rikkaus ja onneksi ennakkoluulottomia keskusteluita on käyty ympäri Eurooppaa. Pyöreät muodot ovat löytäneet tiensä koteihin.

Yhteistyössä